Denna artikel handlar om Google Analytics 4-egendomar. Se avsnittet Universal Analytics om du fortfarande använder en Universal Analytics-egendom som slutar bearbeta data den 1 juli 2023 (1 oktober 2023 för Analytics 360-egendomar). .

Support för spårnings-id

Utforska supportguiden för Google Analytics 4-spårnings-id för att få information om vanliga spårningsproblem, felsökningssteg och uppdateringar.

Google Analytics 4-egendomar har ett id som börjar med G- i stället för ett spårnings-id som börjar med UA-.

Hitta det uppdaterade G-id:t för spårning

Endast GA4-egendomar har ett G-id.

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör.
  3. Välj din egendom högst upp i kolumnen Egendom.
  4. Klicka på Dataflöden i kolumnen Egendom.
  5. Klicka på dataflödet för vilket du behöver ett id.
  6. Ditt G-id visas högst upp till höger.
Kan du inte se alternativet Dataflöden i kolumnen Egendom? Du har en Universal Analytics-egendom i stället för en GA4-egendom.

Jag behöver ett UA-id

Om du använder ett webbplatsverktyg som kräver att du anger ett UA-id och som inte godtar ett G-id måste du skapa en Universal Analytics-egendom.

Hitta ditt UA-id

Endast Universal Analytics-egendomar har ett UA-id.

1. Klicka på Administratör i din Universal Analytics-egendom.
  2. Klicka på Inställningar för webbegendom i kolumnen Egendom.
  3. Ditt UA-id visas högst upp på sidan Egendomsinställningar.

Hitta din Google-tagg

Google-taggen och G-id:t är inte samma.

Så här hittar du Google-taggen:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör.
  3. Välj din egendom högst upp i kolumnen Egendom.
  4. Klicka på Dataflöden > Webb i kolumnen Egendom.
  5. Klicka på dataflödet för webbplatsen.
  6. Klicka på Se tagganvisningar under Google-tagg.
  7. Välj Installera manuellt på sidan Installationsanvisningar:
    • På skärmen ser du JavaScript-kodavsnittet för ditt kontos Google-tagg. Google-taggen är hela avsnittet med kod som visas och som börjar med:

<!-- Google tag (gtag.js) -->

och slutar med

</script>
Kan du inte se alternativet Dataflöden i kolumnen Egendom? Du har en Universal Analytics-egendom i stället för en GA4-egendom. Hitta din Google-tagg för en Universal Analytics-egendom.