[GA4] Finn ID-en for Google-taggen din

Bruk Google-tag-ID-en for Google Analytics 4-områder (vs. sporings-ID-en for Universal Analytics-områder).

En Google-tag-ID er en serie av tall og bokstaver som vanligvis begynner med «G-». Du må ha en Google-tag-ID for å konfigurere et Google Analytics 4-område for nettstedet ditt via Google Tag Manager og mange innholdsstyringssystemer (CMS-er).

En Google-tag er en kodebit du plasserer på nettstedet. Hvis du ikke bruker Google Tag Manager eller et CMS hvor tag-ID-en kan integreres, må du ha en Google-tag for å konfigurere et Google Analytics 4-område for nettstedet.

Google-tag-ID vs. sporings-ID
Google Analytics 4 har erstattet Universal Analytics. Universal Analytics-områder brukte en sporings-ID (som startet med «UA-»), men Google Analytics 4-områder bruker en Google-tag-ID (som vanligvis begynner med «G-»).

Du trenger ikke noen sporings-ID for å konfigurere et nytt Google Analytics-område.

Finn ID-en for Google-taggen

En Google-tag-ID er en serie av tall og bokstaver som vanligvis begynner med «G-».

Slik finner du ID-en for Google-taggen:

1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Vis Innsamling og redigering av data under OmrådeinnstillingerAdministrator-siden.
  3. Klikk på Datastrømmer.
  4. Klikk på navnet på datastrømmen.
    Hvis du ikke ser noen datastrømmer, men alternativet «Velg en plattform», må du legge til en datastrøm først. Gå til Legg til datastrømmer.
  5. Klikk på Konfigurer taginnstillinger i Google-tag-delen nederst på Informasjon om nettstrømmen-siden.

6. Kopier ID-en som begynner med «G-» eller «AW-», i Google-taggen din-delen på Google-tag-siden.

Measurement ID in the Web stream details pane

Finn Google-taggen

En Google-tag er en kodebit som begynner med <!-- Global tag (gtag.js) -->.

Slik finner du Google-taggen:

1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Vis Innsamling og redigering av data under OmrådeinnstillingerAdministrator-siden.
  3. Klikk på Datastrømmer.
  4. Klikk på navnet på datastrømmen.
    Hvis du ikke ser noen datastrømmer, men alternativet «Velg en plattform», må du legge til en datastrøm først. Gå til Legg til datastrømmer.
  5. Klikk på Se tagveiledningen i Google-tag-delen nederst på Informasjon om nettstrømmen-siden.
  6. Klikk på Manuell installeringInstallasjonsveiledning-siden.
  7. Kopier hele kodebiten, som begynner med:

<!-- Global tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>

Finn «UA-»-ID-en

Du trenger ikke noen sporings-ID («UA-»-ID) for å konfigurere et nytt GA4-område. Bare Universal Analytics-områder har en «UA-»-ID.
  1. Klikk på Administrator i Universal Analytics-området ditt.
  2. Klikk på Områdeinnstillinger i Område-kolonnen.
  3. «UA-»-ID-en vises øverst på Områdeinnstillinger-siden.