[GA4] Uw Google-tag-ID vinden

Gebruik de Google-tag-ID voor Google Analytics 4-property's (versus de tracking-ID voor Universal Analytics-property's).

Een Google-tag-ID is een reeks letters en cijfers die meestal begint met G-. U heeft een Google-tag-ID nodig om een Google Analytics 4-property voor uw website in te stellen met Google Tag Manager en veel contentmanagementsystemen (CMS).

Een Google-tag is een codefragment dat u op uw website plaatst. Als u geen Google Tag Manager of een CMS met een integratie voor de tag-ID gebruikt, heeft u een Google-tag nodig om een Google Analytics 4-property voor uw website in te stellen.

Google-tag-ID versus tracking-ID
Google Analytics 4 vervangt Universal Analytics. Universal Analytics-property's gebruiken een tracking-ID (die begint met UA-), maar Google Analytics 4-property's gebruiken een Google-tag-ID (die meestal begint met G-).

Als u een nieuwe Google Analytics-property wilt instellen, heeft u geen Tracking-ID nodig.

Uw Google-tag-ID opzoeken

Een Google-tag-ID is een reeks letters en cijfers die meestal begint met G-.

Zo zoekt u de ID van uw Google-tag op:

1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Vouw in Beheerder onder Property-instellingen de optie Gegevens verzamelen en wijzigen uit.
  3. Klik op Gegevensstreams.
  4. Klik op de naam van uw gegevensstream.
    Als u geen gegevensstreams ziet, maar wel de optie Een platform kiezen, voegt u eerst een gegevensstream toe. Ga naar Een gegevensstream toevoegen.
  5. Klik onderaan de pagina Webstreamgegevens in het gedeelte Google-tag op Taginstellingen instellen.

6. Kopieer op de pagina Google-tag in het gedeelte Uw Google-tag de ID die begint met G- of AW-.

Measurement ID in the Web stream details pane

Uw Google-tag opzoeken

Een Google-tag is een codefragment dat begint met <!-- Algemene tag (gtag.js) -->.

Zo zoekt u uw Google-tag op:

1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Vouw in Beheerder onder Property-instellingen de optie Gegevens verzamelen en wijzigen uit.
  3. Klik op Gegevensstreams.
  4. Klik op de naam van uw gegevensstream.
    Als u geen gegevensstreams ziet, maar wel de optie Een platform kiezen, voegt u eerst een gegevensstream toe. Ga naar Een gegevensstream toevoegen.
  5. Klik onderaan de pagina Webstreamgegevens in het gedeelte Google-tag op Taginstructies bekijken.
  6. Klik op de pagina Installatie-instructies op Handmatig installeren.
  7. Kopieer het hele gedeelte van de code dat begint met:

<!-- Algemene tag (gtag.js) -->

en eindigt met

</script>

Uw UA-ID opzoeken

U heeft geen tracking-ID (UA-ID) nodig om een nieuwe GA4-property in te stellen. Alleen (verouderde) Universal Analytics-property's hebben een UA-ID.
  1. Klik in de Universal Analytics-property op Beheerder.
  2. Klik in de kolom Property op Property-instellingen.
  3. Uw UA-ID verschijnt bovenaan de pagina Property-instellingen.