Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Bekijk het gedeelte over Universal Analytics als u nog steeds een Universal Analytics-property gebruikt. Universal Analytics-property's verwerken geen gegevens meer vanaf 1 juli 2023 (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's).

Wat is er gebeurd met mijn tracking-ID?

1. Klik op Beheerder.
  2. Klik in de kolom Property op Property-instellingen.

Uw UA-ID wordt bovenaan de pagina Property-instellingen weergegeven.

Ik zie mijn tracking-ID niet op de pagina Property-instellingen

Als u geen tracking-ID ziet, heeft u een Google Analytics 4-property. (Google Analytics 4-property's hebben geen tracking-ID.) Als u een tracking-ID nodig heeft (een ID die begint met 'UA-'), moet u een Universal Analytics-property maken. Volg de instructies zorgvuldig op, want de optie Universal Analytics-property is verborgen onder Geavanceerde opties weergeven. Zodra u een Universal Analytics-property heeft gemaakt, kunt u de bovenstaande instructies volgen om uw UA-tracking-ID te vinden.

Ik gebruik een Google Analytics 4-property. Hoe vind ik mijn metings-ID (bijvoorbeeld G-)?

1. Zorg ervoor dat u het gewenste account en de gewenste property selecteert in Beheerder.
  2. Klik in de kolom Property op Gegevensstreams en vervolgens op uw webgegevensstream. Uw G-metings-ID staat rechtsboven in het deelvenster.