[GA4] Find dit Google-tag-id

Brug Google-tag-id'et til Google Analytics 4-ejendomme (i forhold til Sporings-id'et til Universal Analytics-ejendomme).

Et Google-tag-id er en række bogstaver og tal, som typisk starter med "G-". Du skal have et Google-tag-id for at kunne oprette og konfigurere en Google Analytics 4-ejendom for dit website ved hjælp af Google Tag Manager og i mange indholdsstyringssystemer (CMS'er).

Et Google-tag er et kodestykke, som du placerer på dit website. Hvis du ikke bruger Google Tag Manager eller et CMS med tag-id'et integreret, skal du have et Google-tag for at kunne oprette og konfigurere en Google Analytics 4-ejendom for dit website.

Google-tag-id i forhold til sporings-id
Universal Analytics er blevet erstattet af Google Analytics 4. På Universal Analytics-ejendomme blev der brugt et sporings-id (som starter med "UA-"), men på Google Analytics 4-ejendomme bruges der et Google-tag-id (som typisk starter med "G-").

Du behøver ikke et sporings-id for at oprette og konfigurere en Google Analytics-ejendom.

Find Google-tag-id'et

Et Google-tag-id er en række bogstaver og tal, som typisk starter med "G-".

Sådan finder du Google-tag-id'et:

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Udvid Indsamling og redigering af data under Ejendomsindstillinger i sektionen Administrator.
  3. Klik på Datastrømme.
  4. Klik på din datastrøms navn.
    Hvis du ikke kan se nogen datastrømme og der står "Vælg en platform", skal du først tilføje en datastrøm. Gå til Tilføj en datastrøm.
  5. Klik på Konfigurer tagindstillinger nederst på siden Oplysninger om webstrøm i sektionen Google-tag.

6. Kopiér det id, der starter med "G-" eller "AW-", på siden Google-tag i sektionen Dit Google-tag.

Measurement ID in the Web stream details pane

Find Google-tagget

Et Google-tag er et kodestykke, der starter med <!-- Global tag (gtag.js) -->.

Sådan finder du Google-tagget:

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Udvid Indsamling og redigering af data under Ejendomsindstillinger i sektionen Administrator.
  3. Klik på Datastrømme.
  4. Klik på din datastrøms navn.
    Hvis du ikke kan se nogen datastrømme og der står "Vælg en platform", skal du først tilføje en datastrøm. Gå til Tilføj en datastrøm.
  5. Klik på Se tagvejledning nederst på siden Oplysninger om webstrøm i sektionen Google-tag.
  6. Klik på Foretag installation manuelt på siden Installationsvejledning.
  7. Kopiér hele den kodesektion, der starter med

<!-- Global tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>.

Find dit id af typen "UA-"

Du behøver ikke et sporings-id ("UA-"-id) for at konfigurere en ny GA4-ejendom. Det er kun (legacy) Universal Analytics-ejendomme, der har et id af typen "UA-".
  1. Klik på Administrator på din Universal Analytics-ejendom.
  2. Klik på Ejendomsindstillinger i kolonnen Ejendom.
  3. Dit id af typen "UA-" vises øverst på siden Ejendomsindstillinger.