Förfrågningar om dataradering (Universal Analytics)

Du måste ha rollen Redigerare för att kunna använda den här funktionen.

Om du av någon anledning behöver radera data från Analytics-servrarna kan du använda funktionen Begäran om dataradering för att skicka en sådan begäran.

Du kan ha högst 250 aktiva (väntande) förfrågningar per egendom.

En lista över de senaste förfrågningarna visas för varje egendom i kolumnen Egenskaper > Begäranden om dataradering.

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Administratör och gå till den aktuella egendomen.
  3. Klicka på Förfrågningar om dataradering i kolumnen Egendom.

Dina senaste förfrågningar visas i tabellen.
  4. Klicka på Skapa begäran om dataradering för att göra en ny begäran.
  5. Välj start- och slutdatum.

Kom ihåg att raderingsprocessen använder UTC-tid snarare än ditt kontos tidszon. Du kan därför behöva justera dina start- och slutdatum för att vara säker på att hitta all data som du vill radera.
  6. Välj det eller de datafält som du vill radera.

Du kan välja Alla för att radera all data för egendomen, eller välja ett eller flera enskilda fält (till exempel webbadress*, sidrubrik, händelsekategori).
  7. Klicka på Skicka.

Användare med rollen Redigerare meddelas om begäran via e-post. Det finns en respitperiod på sju dagar från tidpunkten då du skickar in din begäran till dess att raderingsprocessen påbörjas. Under respitperioden kan alla administratörer avbryta begäran.

Användare med rollen Redigerare meddelas också när dataraderingen påbörjas och ytterligare en gång när den är klar. När dataraderingen har påbörjats kan du inte längre avbryta begäran.