Denna artikel handlar om Google Analytics 4-egendomar. Om du använder en Universal Analytics-egendom kan du läsa avsnittet Universal Analytics i detta hjälpcenter.

[GA4] Vanliga misstag vid tagginställning

Om du har installerat Google Analytics-taggen och inte ser någon data i dina rapporter efter 24 timmar kan du ha ett eller flera av följande problem.

Min webbplattform kräver ett UA-id, men jag har bara ett G-id.

Läs den här artikeln.

Problem med den globala webbplatstaggen (gtag.js)

Har du klistrat in den globala webbplatstaggen på rätt ställe?

Klistra in taggen direkt efter den inledande <head>-taggen. Så här hittar du taggen:

1. Klicka på Administratör.
  2. Kontrollera att du har valt den nya Google Analytics 4-egendomen i kolumnen Egendom. Klicka sedan på Dataflöden och sedan på Webb. Klicka på dataflödet.
  3. Klicka på Lägg till ny tagg på sidan under Anvisningar för taggning och leta reda på Global Site Tag (gtag.js).
    Analytics-sidtaggen är hela kodavsnittet som visas, som börjar med
    <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
    och slutar med
    </script>

Använder du rätt tagg?

Följ anvisningarna ovan för att hitta den globala webbplatstaggen. Jämför det tagg du hittar med taggen på dina webbsidor. Jämför specifikt följande rad i taggen som du hittar med taggen på din webbplats:

gtag('config', 'G-ABCDABCD');

Se till att G-id matchar det som finns på din webbplats.

Se också till att du tittar på rapporterna i den egendom som hör till webbplatsen.   Använd egendomsväljaren eller Administratör för att välja det konto och den egendom du vill visa.

Extra blanksteg eller tecken

Var noga med att kopiera taggen och klistra in den direkt på webbplatsen med hjälp av en textredigerare eller en redigerare som bevarar kodformateringen. Kopiera inte taggen från ditt konto med hjälp av ett ordbehandlingsprogram. Om du gör det kan det läggas till ett extra blanksteg eller så kan citattecknen i taggen ändras. Taggen kräver exakt formatering för att fungera.

Anpassningsfel

Tänk på följande om du anpassar taggen:

• Funktionsnamn är skiftlägeskänsliga och ska skrivas med små och stora bokstäver på rätt sätt.
  • Booleska värden (t.ex. sant eller falskt) ska inte skrivas med citattecken.

Google Analytics 4 och kopplade webbplatstaggar

Om du förlorar administratörsåtkomst till Google Analytics-källegendomen som använder kopplade webbplatstaggar eller om källegendomen raderas måste du tagga om sidan med taggen för Google Analytics 4-egendomen för att göra ytterligare ändringar.

Problem med Google Taggstyrning

Om du taggade din webbplats med hjälp av Google Taggstyrning kan nedanstående problem göra att uppgifterna inte visas.

Behållare som inte har publicerats.

Kontrollera att du har publicerat din behållare efter att du har lagt till Analytics-taggen. När du ändrar en behållare får ändringarna effekt på webbplatsen först när du har publicerat behållaren. När du lägger till eller redigerar taggar, måste du därför publicera behållaren för att tilläggen och ändringarna ska tillämpas på webbplatsen.

Tagg som inte aktiveras

Läs Felsöka problem i hjälpcentret för Google Taggstyrning.

Verifiera att taggen fungerar

Kontrollera att taggen fungerar genom att besöka din webbplats och se efter att ditt besök registreras i realtidsrapporterna.

Du kan även använda Google Tag Assistant för att avgöra om taggen har implementerats korrekt.

Ladda ned Tag Assistant | Läs mer om hur du använder Tag Assistant