[GA4] Tagiongelmien ratkaiseminen

Jos olet lisännyt Google-tagin koodinpätkän tai Tag Manager ‑koodinpätkiä verkkosivustosi koodiin mutta et näe raporteissasi dataa, syynä voi olla jokin tässä artikkelissa mainituista ongelmista.

Jos tarvitset apua tagiongelmien ratkaisemiseen ja haluat varmistaa, että Analytics rekisteröi käynnit sivustollasi, käytä reaaliaikaista raporttia, virheenkorjaustilaa tai Tag Assistantia. Lue lisää

Jos Google Analyticsissa ei näy dataa, se voi johtua alla olevista syistä.

• Et ole lisännyt sivustollesi tagia: Jotta voit nähdä Google Analyticsissa dataa, sinun on lisättävä joko Google-tagin koodinpätkä tai Tag Manager ‑koodinpätkät verkkosivustosi koodiin. Jos et ole varma, kumpaa näistä sinun tulisi käyttää, lue kehittäjäsivuston artikkelista Google Tag Manager, Google tag, or Firebase? ‑kohta.
  • Et ole liittänyt Google-tagia oikeaan paikkaan: Jos olet lisännyt Google-tagin koodinpätkän verkkosivustosi koodiin mutta et näe Google Analyticsissa dataa, olet saattanut lisätä koodinpätkän väärään paikkaan. Varmista, että olet lisännyt Google-tagin avaavan <head>-tagin perään verkkosivustosi HTML-koodissa. Koodinpätkä on lisättävä sivuston jokaiselle sivulle, sillä Google Analytics kerää dataa vain koodinpätkän sisältäviltä sivuilta.

Yleisiä tagiongelmia

Et ole lisännyt sivustollesi tagia

Jotta voit nähdä Google Analyticsissa dataa, sinun on lisättävä joko Google-tagin koodinpätkä tai Tag Manager ‑koodinpätkät verkkosivustosi koodiin. Jos et ole varma, kumpaa näistä sinun tulisi käyttää, lue kehittäjäsivuston artikkelista Google Tag Manager, Google tag, or Firebase? ‑kohta.

Jos koodissa ei näy koodinpätkiä, katso ohjeet tagin koodinpätkän lisäämiseen artikkelista Add a tag to your website. Ohjeet Google-tagin löytämiseen löytyvät kohdasta Näin löydät Google-tagisi.

Näet dataa reaaliaikaisessa raportissa mutta et muissa raporteissa

Google Analytics kerää ajantasaista dataa reaaliaikaiseen raporttiin. Analytics saa kaiken datan käsiteltyä 24–48 tunnin kuluessa. Jos et vielä 24–48 tunninkaan jälkeen näe raporteissasi dataa, syynä voi olla jokin tässä artikkelissa mainituista muista ongelmista.

Käyttämäsi verkkoalusta hyväksyy "G"-alkuiset tunnukset mutta ei "UA"-alkuisia.

Jos käytät sisällönhallintajärjestelmää tai sivustotyökalua ja haluat ottaa Google Analyticsin käyttöön, etsi tagitunnus Google Analytics ‑mittauskokonaisuudestasi. Tagitunnus on muodossa "G-XXXXXX". Katso ohjeet tagitunnuksen selvittämiseen kohdasta Näin löydät tagitunnuksesi.

Haluat päivittää datastriimin tietoja

Sivustodatastriimi sisältää kaikki tiedot Google Analyticsiin lisäämästäsi verkkosivustosta. Jos sinulla on vähintään muokkaajan rooli Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen, voit päivittää näitä tietoja datastriimisi asetuksista.
Näin pääset sivustodatastriimin asetuksiin:
  1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivulta Datastriimit.
  2. Valitse sivustodatastriimi, jonka tietoja haluat muuttaa.
  3. Klikkaa Striimin tiedot ‑otsikon vierestä Muokkaa raporttia.
  4. Tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä striimi.

Mittauskokonaisuuden tunnus on virheellinen

Voit etsiä mittauskokonaisuuden tunnuksen valitsemalla Järjestelmänvalvoja-sivulta Mittauskokonaisuuden asetukset. Löydät tunnuksen Mittauskokonaisuuden tiedot ‑otsikon alta. Jos haluat sen sijaan löytää tagitunnuksen, katso kohta Et käytä oikeaa tagitunnusta.

Google-tagia koskevat ongelmat

Et ole liittänyt Google-tagia oikeaan paikkaan

Jos olet lisännyt Google-tagin koodinpätkän verkkosivustosi koodiin mutta et näe Google Analyticsissa dataa, olet saattanut lisätä koodinpätkän väärään paikkaan. Varmista, että olet lisännyt Google-tagin avaavan <head>-tagin perään verkkosivustosi HTML-koodissa.

Koodinpätkä on lisättävä sivuston jokaiselle sivulle, sillä Google Analytics kerää dataa vain koodinpätkän sisältäviltä sivuilta.

Animaatio, josta näkyy, miten voit lisätä Google-sivustotagin konversioseurantaa varten Google Adsissa.

Sinulla ei ole Google-tagin pääsyoikeuksia

Et käytä oikeaa tagitunnusta

Katso ohjeet tagitunnuksen selvittämiseen kohdasta Näin löydät Google-tagisi. Kun olet löytänyt Google-tagisi, vertaa seuraavaa riviä verkkosivustosi koodissa olevan tagin riviin. Varmista, että tagitunnus vastaa sivustollasi olevaa tunnusta.

gtag('config', 'G-XXXXXX');

Varmista myös, että katsot oikeaa tiliä ja mittauskokonaisuutta. Valitse oikea tili ja mittauskokonaisuus mittauskokonaisuusvalitsimen avulla.

Tagissa on ylimääräisiä välilyöntejä tai merkkejä

Kopioi ja liitä tagin koodinpätkä suoraan sivustosi koodiin joko tekstieditorin tai koodimuotoilut säilyttävän editorin avulla. Älä käytä tekstinkäsittelyohjelmaa tagin kopioimiseen tililtäsi. Tekstinkäsittelyohjelma saattaa lisätä tagiin ylimääräisen välilyönnin tai muuttaa lainausmerkkejä. Tagin on oltava täsmälleen oikeassa muodossa, jotta se toimii oikein.

Raporteissa ei näy verkkokauppa- ja mainosdataa eikä muuta dataa

Analytics-mittauskokonaisuudessa alkaa näkyä dataa, kun olet lisännyt Google-tagin koodinpätkän tai Tag Manager ‑koodinpätkät verkkosivustosi koodiin. Kun olet lisännyt koodinpätkät sivustolle, näet Analyticsissa dataa automaattisesti kerättävistä tapahtumista ja tehostetun mittauksen tapahtumista.
Riippuen siitä, mitä muita tietoja haluat kerätä, sinun on tehtävä lisämäärityksiä tai koodimuutoksia tai linkitettävä muita tilejä. Jos esimerkiksi haluat nähdä verkkokauppadataa, sinun on otettava käyttöön verkkokauppatapahtumat. Jos taas haluat nähdä enemmän dataa Google Ads ‑tilistäsi, sinun on linkitettävä Google Ads ‑tilisi.

Et pääse lähteenä toimivaan mittauskokonaisuuteen käyttäessäsi yhdistettyjä sivustotageja

Jos menetät järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet lähteenä toimivaan Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen käyttäessäsi yhdistettyä sivustotagia tai jos lähteenä toimiva mittauskokonaisuus on poistettu, sinun on lisättävä uusi Google Analytics 4 ‑tagi sivulle.

Tag Manageriin liittyvät ongelmat

Säilöä ei ole julkaistu

Varmista, että olet julkaissut säilösi Google Analytics 4 ‑määritystagin lisäämisen jälkeen. Säilöön tehtyjen muutosten vaikutus ei näy sivustolla, ennen kuin julkaiset säilön.