[GA4] Find og løs problemer med konfiguration af tags på dit website

Identificer og løs problemer med din konfiguration af tags, der forhindrer dig i at se data i Google Analytics

Du ser muligvis ikke data fra dit website i Google Analytics af følgende årsager:

Målingskoden er ikke installeret på dit website

Du kan installere Google Analytics på dit website ved hjælp af Google-tagget (gtag.js) eller Google Tag Manager. Afhængigt af den mulighed, du vælger, skal du tilføje en eller to kodestykker på hver side på dit website. Få flere oplysninger om, hvordan du installerer målingskoden

Bemærk! Hvis du bruger et indholdsstyringssystem eller et websiteværktøj, der kræver, at du bruger et UA-id, skal du læse Konfigurer Analytics til et CMS-hostet website.

Målingskoden er installeret forkert

Der kan være følgende årsager til, at din kode er installeret forkert:

Google-tag (gtag.js)

Google-tagkodestykket er placeret forkert

Sørg for, at du tilføjer dit Google-tag efter det indledende <head>-HTML-tag i din websitekode.

Du skal desuden sørge for at tilføje kodestykket på hver side på dit website. Google Analytics indsamler kun data fra de sider på dit website, der indeholder kodestykket.

En animation, der viser, hvordan man installerer Google-websitetagget til konverteringssporing i Google Ads.

Google-tag-id'et er forkert

Sådan finder du det korrekte Google-tag-id:
  1. Klik på Datastrømme, og vælg derefter webdatastrømmen for websitet.
  2. Kopiér målings-id'et i sektionen Oplysninger om strøm.

Målings-id'et i sektionen Oplysninger om strøm skal være det samme id som id'et i dit Google-tag:

<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=Measurement-ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'Measurement-ID');
</script>

Google-tagget indeholder ekstra blanktegn eller tegn

Kopiér tagkodestykket fra Google Analytics, og indsæt det direkte i din websitekode enten ved hjælp af teksteditoren eller en editor, der bevarer kodeformateringen.
Undlad at bruge et tekstbehandlingsprogram til at kopiere tagget fra din konto. Hvis du gør det, kan du tilføje ekstra plads eller ændre anførselstegnene i tagget. Tagget kræver præcis formatering, for at det kan fungere korrekt.

Tag Manager

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du finder og løser problemer med din Tag Manager-konfiguration, i Find og løs problemer.

Tag Manager-kodestykkerne er placeret forkert

Sørg for, at du tilføjer det første Tag Manager-kodestykke højt oppe i <head> på siden som muligt i din websitekode og det andet kodestykke lige efter det indledende <body>-tag.

Du skal desuden sørge for at tilføje kodestykkerne på hver side på dit website. Google Analytics indsamler kun data fra de sider på dit website, der indeholder kodestykkerne. Få flere oplysninger

Google-tag-id'et er forkert

Sådan finder du det korrekte Google-tag-id:
  1. Klik på Datastrømme, og vælg derefter webdatastrømmen for websitet.
  2. Kopiér målings-id'et i sektionen Oplysninger om strøm.

Målings-id'et i sektionen Oplysninger om strøm skal være det samme id som id'et i dit GA4-konfigurationstag.

GA4-konfigurationstagget er ikke konfigureret

Ud over at installere Tag Manager-kodestykkerne skal du konfigurere GA4-konfigurationstagget, når du bruger Tag Manager til at konfigurere Google Analytics. Få flere oplysninger om GA4-konfigurationstagget

GA4-konfigurationstagget har ikke en triggerbetingelse

GA4-konfigurationstagget skal have en triggerbetingelse, som normalt er konfigureret til, når siden indlæses. Få flere oplysninger om triggerbetingelser

Tag Manager- og Google-tagkodestykkerne er begge installeret

Du bør kun bruge enten Google-tagget eller Tag Manager, ikke begge dele. Hvis du bruger begge metoder, har det utilsigtede konsekvenser, f.eks. at der tælles for mange data fra dit website. Hvis du har installeret både Tag Manager-kodestykkerne og Google-tagkodestykket, skal du fjerne kodestykkerne for en af disse implementeringsmuligheder.

Tag Manager-ændringerne er ikke blevet offentliggjort

Når du har konfigureret GA4-konfigurationstagget, skal du sørge for at offentliggøre din ændringer ved at klikke på Send i Tag Manager. Ellers vil du ikke se data i Google Analytics.

Dit website har ikke genereret trafik

Hvis du lige har installeret Google Analytics for første gang, og du ikke ser nogen indgående data, kan det skyldes, at du ikke har trafik på dit website, der kan vises i dine rapporter. Prøv at klikke rundt på websitet, og vent derefter omkring et minut for at se, om klikkene udfyldes i rapporten Realtid.

Dine data er endnu ikke behandlet

Rapporten Realtid viser dig data, når folk bruger dit website. Hvis du lige har installeret Google Analytics for første gang, skal du vente op til 24 timer, før Google Analytics har behandlet dataene fra dit website og viser dataene i rapporten Realtid.

Hvis du ikke har mange brugere på dit website, kan Analytics desuden anvende grænser for at beskytte individuelle brugeres identitet. Du kan tjekke, om der er anvendt en grænse, øverst i en rapport. Få flere oplysninger om grænser