[GA4] De mest almindelige fejl ved konfiguration af tags

Hvis du har installeret det globale websitetag eller Google Tag Manager og ikke får vist data i dine rapporter efter 24 timer, kan det skyldes et eller flere af følgende problemer.

Læs Konfigurer Analytics for et website og/eller en app, hvis du ikke har installeret et tag endnu.

På min webplatform skal der angives et "UA"-id, men jeg har kun et "G"-id.

Læs Konfigurer Analytics til et CMS-hostet website.

Problemer med det globale websitetag (gtag.js)

Har du indsat det globale websitetag det rigtige sted?

Indsæt tagget lige efter det indledende HTML-tag <head>. Sådan finder du tagget:

1. Klik på Administrator.
  2. Tjek i kolonnen Ejendom, at din nye Google Analytics 4-ejendom er valgt. Klik derefter på Datastrømme og derefter på Website. Klik på datastrømmen.
  3. Klik på Tilføj et nyt tag på siden under "Vejledning i tagging", og find "Globalt websitetag (gtag.js)".
    Dit Analytics-sidetag er hele den kodedel, der starter med :
    <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
    og slutter med
    </script>

Bruger du det rigtige tag?

Følg vejledningen ovenfor for at finde dit globale websitetag. Sammenlign det tag, du finder, med det tag, der er på dine websider. Sammenlign særligt følgende linje fra det tag, du finder, med tagget på dit website:

gtag('config', 'G-ABCDABCD');

Sørg for, at "G"-id'et matcher det, der er på dit website.

Sørg også for, at du ser på rapporterne i den ejendom, der tilhører websitet. Brug ejendomsvælgeren eller Administrator til at vælge den konto og den ejendom, du vil se.

Ekstra blanktegn eller tegn

Sørg for at kopiere tagget og indsætte det direkte på dit website ved hjælp af et tekstredigeringsværktøj eller et redigeringsværktøj, der bevarer kodeformateringen. Undgå at bruge et tekstbehandlingsprogram til at kopiere tagget fra din konto. Hvis du gør det, kan du tilføje ekstra plads eller ændre anførselstegnene i tagget. Tagget kræver præcis formatering for at kunne fungere.

Tilpasningsfejl

Hvis du tilpasser tagget, skal du være opmærksom på følgende:

• Der skelnes mellem store og små bogstaver i funktionsnavne, så du skal anvende store og små bogstaver korrekt
  • Der skal ikke sættes anførselstegn om booleske værdier (f.eks. true eller false)

Google Analytics 4 og tilknyttede websitetags

Hvis du mister administratoradgang til den Google Analytics-ejendom, der bruger tilknyttede websitetags, eller hvis kildeejendommen slettes, skal du tagge siden igen med Google Analytics 4-ejendommens tag for at foretage yderligere ændringer.

Google Tag Manager-relaterede problemer

Hvis du har tagget dit website ved hjælp af Google Tag Manager, kan følgende problemer forhindre dig i at se data.

Ikke-offentliggjort container

Tjek, at du har offentliggjort din container, når du har tilføjet Analytics-tagget. Ændringer af en container træder først i kraft, når du offentliggør containeren. Når du har tilføjet eller redigeret tags, skal du altså offentliggøre containeren for at aktivere dine tilføjelser og ændringer på websitet.

Tagget aktiveres ikke

Læs "Foretag fejlfinding i tilfælde af problemer" i Hjælp til Google Tag Manager.

Kontrollér, om tagget fungerer

Du kan kontrollere, om tagget fungerer, ved at besøge dit website og tjekke, om dit besøg registreres i realtidsrapporterne.

Du kan også bruge Google Tag Assistant og browserudvidelsen Tag Assistant Companion til at finde ud af, om dit tag er implementeret korrekt. Tag Assistant er det primære værktøj til fejlretning, og den valgfrie, men anbefalede udvidelse giver yderligere fejlretningsoplysninger, når du bruger Tag Assistant.

Åbn Tag Assistant | Installer Tag Assistant Companion | Få flere oplysninger om brug af Tag Assistant