[GA4] Værktøj til segmentoprettelse

Opret undergrupper af brugere, sessioner og hændelser.
Et segment er en undergruppe af dine Analytics-data, som kan bruges i Udforskninger. Ud af alle dine brugere kunne ét segment f.eks. være brugere fra et bestemt land eller en bestemt by. Et andet segment kan være brugere, der har købt en bestemt type produkter, besøgt bestemte sider på dit website eller aktiveret bestemte hændelser i din app.

Videoeksempler

Se to korte videoer om, hvordan du opretter segmenter.

Opret et tilpasset segment fra bunden.

Opret et tilpasset segment ud fra et foreslået segment.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Opret et segment

Segmenter, du opretter eller ændrer, er kun tilgængelige i den udforskning, du definerer dem i.

Sådan åbner du Værktøj til segmentoprettelse:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på  Udforsk til venstre.
  1. Vælg en allerede oprettet udforskning, eller opret en ny. Vis mig, hvordan jeg gør.
  2. Klik på plustegnet i sektionen Segmenter under Faneindstillinger til venstre.

Du har tre muligheder, når du skal oprette et nyt segment:

• Opret et tilpasset segment, hvor du selv definerer alle parametrene.
  • Start med et foreslået segment. Disse segmenter, som er baseret på typiske eksempler på brug, kan ændres og tilpasses i henhold til dine konkrete behov.
  • Højreklik på et datapunkt i visualiseringen for at åbne genvejsmenuen, og vælg Opret et segment ud fra det aktuelle valg.

Segmentér datointerval og tidsrum for betingelse

Når du opretter et segment, er en af de variabler, du kan angive, datointervallet for de data, der er inkluderet i segmentet (f.eks. Seneste 7 dage, Seneste 28 dage eller et tilpasset interval).

Afhængigt af hvilken type betingelse du opretter for at definere dit segment, kan du basere betingelsen på metric'en event_count, som giver dig mulighed for at angive, at betingelsen skal være opfyldt inden for et bestemt tidsrum (f.eks. event_count > 5 i en hvilken som helst 5-dages periode).

Betingelsesperioden skal være mindre end eller lig med segmentets datointerval, for at du opnår de forventede resultater. Det er muligt at angive tidsrummet for betingelsen til at være længere end segmentets datointerval, men segmentet kan aldrig inkludere flere data end dem, der er inkluderet i datointervallet.

Opret et tilpasset segment

1. Vælg den segmenttype, som du vil oprette, i det øverste panel (få flere oplysninger om de segmenttyper, som du kan oprette, nedenfor).
  2. Navngiv segmentet, og indtast en beskrivelse af det. Dette vil gøre det lettere at finde segmentet andre steder i Analytics.
  3. Klik på Tilføj en ny betingelse for at angive udvælgelseskriterierne for det aktuelle segment. Du kan oprette betingelser med henblik på evaluering af dimensioner eller hændelser. Eksempel:
    1. Alder er enten 18-24 eller 25-34 år
    2. app_exception
  4. Du kan også oprette segmenter ud fra en sekvens bestående af trin, som brugeren har fuldført. Du kan få flere oplysninger om betingelser og sekvenser nedenfor.
  5. Klik på GEM øverst til højre.
Knappen GEM er nedtonet, indtil du angiver mindst én komplet betingelse.

Rediger et foreslået segment

Foreslåede segmenter omfatter foruddefinerede segmenter og skabelonsegmenter, som gør det muligt at komme hurtigt i gang. Segmenter på fanen Generelt kan bruges uden ændringer (men kan ændres, hvis der er behov for det). Skabeloner indeholder allerede betingelser, som du bare skal angive værdier for.

Segmenttyper, som du kan oprette

Brugersegmenter

Brugersegmenter er undergrupper af brugere, der har interageret med dit website eller din app. Det kan f.eks. være brugere, som tidligere har foretaget et køb, eller brugere, som har lagt varer i indkøbskurven uden at fuldføre et køb.

Hændelsessegmenter

Hændelsessegmenter er undergrupper af hændelser, der er blevet aktiveret på dit website eller i din app. Det kan f.eks. være alle købshændelser, der er foretaget på en bestemt lokation, eller hændelser af typen app_exception, der har fundet sted i et bestemt operativsystem.

Sessionssegmenter

Sessionssegmenter er undergrupper af sessioner, der har fundet sted på dit website eller i din app. Det kan f.eks. være alle sessioner, der har fundet sted som følge af en bestemt annoncekampagne.

Konfigurer betingelser

Betingelser fortæller Analytics, hvilke data der skal inkluderes i eller ekskluderes fra segmentet. Når du skal definere en betingelse, skal du vælge de data, som du vil evaluere, vælge en sammenligningsoperatør og derefter angive en værdi eller et værdiinterval. Lad os tage et eksempel med et segment af brugere i Nordamerika: Du opretter et brugersegment og vælger dimensionen Lande-id, bruger operatoren er en af og angiver derefter værdierne "US", "CA" og "MX".

Segment builder example

Betingelsestyper

Du kan oprette betingelser med henblik på evaluering af dimensioner, metrics og hændelser.

Dimensionsbetingelser

Dimensionsbetingelser giver dig mulighed for at oprette segmenter med henblik på evaluering af dimensionsværdier med relation til brugerne, f.eks. demografi, geografi og teknologi.

Metric-betingelser

Metric-betingelser giver dig mulighed for at oprette segmenter baseret på metrics baseret på forudsigelser, f.eks. er sandsynligheden for køb i appen over 90. percentil.

Hændelsesbetingelser

Hændelsesbetingelser giver dig mulighed for at oprette segmenter ud fra specifikke oplysninger om en eller flere hændelser. Du kan inkludere alle de hændelsesparametre, der sendes med hændelsen, når den registreres. Du kan f.eks. evaluere parameteren "level number" eller "level name" for en hændelse af typen level_start. (Få flere oplysninger om Google Analytics 4-hændelser i gtag.js-henvisningen).

Brug tilpassede hændelsesparametre i segmenter

Hvis du vil bruge en tilpasset hændelsesparameter i et segment, skal du først oprette en tilpasset dimension, der kan indeholde parameterens værdi. Det kan du gøre via grænsefladen under Administrator > Datavisning > Tilpassede definitioner eller ved at indtaste navnet på den tilpassede parameter i værktøjet til segmentoprettelse og derefter klikke på registrer.
Registrering af en tilpasset parameter.
Få flere oplysninger om tilpassede dimensioner og metrics.

Betingelsesomfang

En betingelses omfang er afgørende for, hvor bredt den anvendes.

Når det gælder bruger- og sessionssegmenter, kan du vælge følgende:

• Inden for samme hændelse: Alle betingelser skal være opfyldt inden for samme hændelse.
  • Inden for samme session: Alle betingelser skal være opfyldt inden for samme session.
  • På tværs af alle sessioner: Alle betingelser skal være opfyldt inden for brugerens "levetid". Få flere oplysninger om, hvordan sessioner beregnes.

Alle betingelser for hændelsessegmenter skal være opfyldt inden for samme hændelse.

Dynamisk evaluering

Brugere inkluderes som standard i brugersegmenter med dimensionsbaserede betingelser, hvis de opfylder den aktuelle betingelse, og de fjernes, når de ikke længere opfylder betingelsen.

Du kan tilsidesætte dette ved at vælge muligheden På ethvert tidspunkt. Dermed inkluderes brugere, hvis de tidligere har opfyldt den aktuelle betingelse inden for rapporterings- eller udforskningstidsrummet, uanset om de opfylder betingelseskriterierne på det aktuelle tidspunkt.

Her er et eksempel:

Lad os sige, at en bruger har besøgt Brasilien for 2 måneder siden, men i øjeblikket befinder sig på en anden lokation. Hvis du tilføjer et segment med betingelsen "Land = Brasilien" og de foregående 3 måneder som tidsrum, foretages der evaluering som følger:

• Hvis der er valgt På ethvert tidspunkt, er betingelsen stadig opfyldt, og brugeren inkluderes i segmentet.
  • Hvis der ikke er valgt På ethvert tidspunkt, er betingelsen ikke opfyldt, og brugeren inkluderes ikke i segmentet.

Betingelsesgrupper

Du kan oprette segmenter, der indeholder flere betingelser, og gruppere dem i betingelsesgrupper. Hver betingelse i en betingelsesgruppe kan evalueres med OG- eller ELLER-logik. Ved at bruge flere betingelsesgrupper kan du foretage en enkel evaluering af betingelser, der har et andet omfang. Du kan f.eks. kombinere betingelser "inden for samme hændelse" og "på tværs af alle sessioner".

Klik på Tilføj betingelsesgruppe for at føje en ny gruppe til din segmentdefinition. Betingelsesgrupper evalueres med OG-logik.

Hvis du vil fjerne en betingelsesgruppe, skal du holde markøren over hver betingelse i gruppen og derefter klikke på X til højre.

Segment builder example

Konfigurer sekvensbetingelser for brugersegmenter

Hvis der er tale om brugersegmenter, skal du klikke på Tilføj sekvens for at definere betingelser, der skal opfyldes i en bestemt rækkefølge. Det kan f.eks. være, at betingelserne skal opfyldes i denne rækkefølge:

1. Trin 1: first_open
  2. Trin 2: in_app_purchase.

Du kan vælge at angive, at trinnene skal være fuldført inden for et bestemt tidsrum:

1. Klik på Tidsbegrænsning til højre.
  2. Klik på til/fra-knappen, og angiv derefter det tidsrum, inden for hvilket hele sekvensen skal fuldføres (f.eks. 30 minutter).

Klik på Tilføj trin for hvert ekstra trin, som du vil inkludere i sekvensen.

TIP! Betingelsesgrupper vises altid højere oppe end sekvenser. Hvis du tilføjer en betingelse efter en sekvens, og betingelsen pludselig forsvinder, kan du finde den igen ved at rulle op.

Ekskluder betingelser

De betingelser, som du definerer, er som standard betingelser af typen "inkluder", hvilket vil sige, at de definerer, hvilke brugere eller hændelser der skal inkluderes i udforskningen. Klik på Tilføj betingelsesgruppe for at oprette en betingelse, der ekskluderer brugere eller hændelser.

Vælg Ekskluder brugere midlertidigt, når for at ekskludere brugere fra segmentet for de tidsrum , hvor de opfylder den aktuelle betingelse.

Vælg Ekskluder brugere permanent, når for at ekskludere brugere fra segmentet, hvis de har opfyldt betingelsen, uanset hvornår det er sket.

Med segmenter evalueres alle dine inkluderingsbetingelser, inden eventuelle ekskluderingsbetingelser, som du har defineret, anvendes.

Der kan kun være én ekskluderingsgruppe i et segment.

Forskelle mellem segmenter i Universal Analytics- og Google Analytics 4-ejendomme

Du kan bruge segmenter i både Universal Analytics- og Google Analytics 4-ejendomme. Segmenter fungerer i bund og grund på samme måde i de to produkter. Der er dog forskel på, hvor segmenter bliver vist, alt efter hvilken ejendom de bruges i, og der er også nogle få forskelle med hensyn til funktioner.

I forbindelse med Google Analytics 4-ejendomme er segmenter kun tilgængelige i Udforskninger. Hvis du har behov for at få vist undergrupper af data i dine rapporter, kan du bruge sammenligninger, som også gør det muligt for dig at fokusere på undergrupper af dine data.

I Analytics kan du oprette segmenter ud fra sessioner eller brugere. I det nye værktøj, Udforskninger, kan segmenter være baseret på brugere, hændelser eller sessioner.

Segmenter i Universal Analytics-ejendomme er desuden underlagt visse grænser, der ikke gælder i Google Analytics 4-ejendomme. Få flere oplysninger om segmenter i Universal Analytics-ejendomme.

Begrænsninger i værktøjet til segmentoprettelse

• Der kan oprettes op til 10 segmenter pr. udforskning.
  • Der kan anvendes op til fire segmenter på hver udforskningsteknik ad gangen.
  • Segmentdataene er stikprøvebaserede. Den anvendte stikprøvestørrelse er 100.000.000 rækker.