[GA4] Creador de segments

Crear subconjunts d'usuaris, de sessions i d'esdeveniments
Un segment és un subconjunt de dades d'Analytics que es pot utilitzar a Exploracions. Per exemple, del conjunt de tots els usuaris, els usuaris d'un país o d'una ciutat concrets poden formar un segment. Un altre segment pot estar format pels usuaris que compren productes d'una línia determinada, que visiten una secció específica del vostre lloc web o que activen certs esdeveniments a la vostra aplicació.

Exemples en vídeo

Mireu dos vídeos curts sobre com podeu crear segments.

Creeu un segment personalitzat des de zero.

Creeu un segment personalitzat a partir d'un segment suggerit.

Contingut d'aquest article:

Crear un segment

Els segments que creeu o modifiqueu només estan disponibles a l'exploració en què els definiu.

Per obrir el creador de segments:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. A l'esquerra, feu clic a  Explora.
  1. Seleccioneu una exploració existent o creeu-ne una de nova. Mostra'm com.
  2. A l'esquerra, a Configuració de les pestanyes, feu clic al signe més de la secció Segments.

Per crear un segment, teniu tres opcions:

• Creeu un segment personalitzat definint tots els paràmetres personalment.
  • Comenceu amb un segment suggerit. Aquests segments es basen en casos d'ús habituals i podeu modificar-los i adaptar-los a les vostres necessitats específiques.
  • Feu clic amb el botó dret en un punt de dades de la visualització per obrir el menú contextual i, tot seguit, seleccioneu Crea un segment a partir de la selecció.

Interval de dates del segment i període de temps de la condició

En crear un segment, una de les variables que podeu definir és l'interval de dates per a les dades que s'inclouen al segment (p. ex., 7 darrers dies, 28 darrers dies o un interval personalitzat).

Segons el tipus de condició que creeu per definir el segment, podeu basar-la en la mètrica event_count, cosa que us permet especificar que la condició s'ha de complir en un període de temps determinat. (p. ex., event_count > 5 en qualsevol període de 5 dies).

Per obtenir els resultats que espereu, el període de temps de la condició ha de ser inferior o igual a l'interval de dates del segment. És possible definir el període de temps de la condició perquè sigui més llarg que el de l'interval de dates del segment, però el segment no pot incloure mai més dades de les que conté l'interval de dates.

Crear un segment personalitzat

1. Al tauler superior, seleccioneu el tipus de segment que voleu crear. Més avall teniu informació addicional sobre els tipus de segments que podeu crear.
  2. Introduïu un nom i una descripció per al segment. Això us permetrà identificar el segment en qualsevol lloc d'Analytics.
  3. Feu clic a Afegeix una condició nova per especificar els criteris de selecció d'aquest segment. Podeu crear condicions per avaluar dimensions o esdeveniments. Per exemple:
    1. L'edat és un valor comprès entre 18 i 24 o entre 25 i 34.
    2. L'esdeveniment és del tipus app_exception.
  4. També podeu crear segments basats en la seqüència de passos que ha fet l'usuari. Més avall teniu informació addicional sobre les condicions i les seqüències.
  5. A l'extrem superior dret, feu clic a DESA.
El botó DESA es mostra ombrejat fins que introduïu almenys una condició completa.

Modificar un segment suggerit

Els segments suggerits són, entre d'altres, segments predissenyats i de plantilla que podeu fer servir per començar a treballar ràpidament. Els segments de la pestanya General es poden utilitzar sense haver de modificar-los, tot i que podeu fer-hi canvis, si voleu. Les plantilles ja inclouen condicions, de manera que només n'heu d'especificar els valors.

Tipus de segments que es poden crear

Segments d'usuaris

Els segments d'usuaris són subconjunts d'usuaris que han interaccionat amb el vostre lloc web o la vostra aplicació: per exemple, usuaris que han fet compres anteriorment o usuaris que han afegit articles al carretó, però no han completat cap compra.

Segments d'esdeveniments

Els segments d'esdeveniments són subconjunts d'esdeveniments que s'han activat al vostre lloc web o a la vostra aplicació: per exemple, tots els esdeveniments de compra que han tingut lloc en una ubicació determinada o esdeveniments "app_exception" que s'han produït en un sistema operatiu concret.

Segments de sessions

Els segments de sessions són subconjunts de sessions que han tingut lloc al vostre lloc web o a la vostra aplicació: per exemple, totes les sessions que s'han originat a partir d'una campanya publicitària concreta.

Configurar condicions

Les condicions indiquen a Analytics quines dades cal incloure al segment o quines cal excloure. Per definir una condició, heu de seleccionar les dades que vulgueu avaluar, triar un operador de comparació i, després, proporcionar un valor o un interval de valors. Per exemple, per crear un segment d'usuaris de l'Amèrica del Nord, heu de crear un segment d'usuaris, seleccionar la dimensió Identificador de país, fer servir l'operador és un de i, tot seguit, introduir els valors "US", "CA" i "MX".

Segment builder example

Tipus de condicions

Podeu crear condicions per avaluar les dimensions, les mètriques i els esdeveniments.

Condicions de dimensió

Les condicions de dimensió us permeten crear segments basats en l'avaluació dels valors de dimensions relacionats amb els vostres usuaris, com ara les dades demogràfiques, l'àrea geogràfica i la tecnologia.

Condicions de mètrica

Les condicions de mètrica us permeten crear segments basats en mètriques predictives, com ara Probabilitat de compra des de l'aplicació superior al percentil 90.

Condicions d'esdeveniment

Les condicions d'esdeveniment us permeten crear segments basats en dades concretes d'un o de diversos esdeveniments. Podeu incloure qualsevol paràmetre d'esdeveniment enviat amb l'esdeveniment en qüestió quan es registra. Per exemple, podeu avaluar els paràmetres "level number" o "level name" d'un esdeveniment level_start. Obteniu més informació sobre els esdeveniments de Google Analytics 4 a la referència de gtag.js.

Utilitzar paràmetres d'esdeveniment personalitzats als segments

Per utilitzar un paràmetre d'esdeveniment personalitzat en un segment, primer heu de crear una dimensió personalitzada per mantenir el valor del paràmetre. Per fer-ho, aneu a la interfície Administració > Visualització de dades > Definicions personalitzades o introduïu el nom del paràmetre personalitzat al creador de segments i, a continuació, feu clic a Registra.
Registre d'un paràmetre personalitzat.
Obteniu més informació sobre les mètriques i dimensions personalitzades.

Abast de les condicions

L'abast d'una condició determina l'amplitud o la restricció amb què s'aplica.

Per als segments d'usuaris i de sessions, podeu seleccionar el següent:

• Al mateix esdeveniment: totes les condicions s'han de complir al mateix esdeveniment.
  • A la mateixa sessió: totes les condicions s'han de complir a la mateixa sessió.
  • En totes les sessions: totes les condicions s'han de complir durant el temps de vida de l'usuari. Obteniu més informació sobre com es calculen les sessions.

Les condicions dels segments d'esdeveniments s'han de produir totes al mateix esdeveniment.

Avaluació dinàmica

De manera predeterminada, els segments d'usuaris amb condicions basades en dimensions inclouen els usuaris en el moment en què compleixen la condició establerta i els treuen quan deixen de complir-la.

Podeu anul·lar aquest comportament seleccionant l'opció En qualsevol moment. Això fa que s'incloguin els usuaris si han complert la condició alguna vegada durant el període de temps de l'informe o l'exploració, fins i tot si actualment no la compleixen.

Per exemple:

Suposem que un dels vostres usuaris va anar al Brasil fa dos mesos, però ara és en una altra ubicació. Un segment que inclogui la condició "País = Brasil" i els tres mesos anteriors com a període de temps s'avaluarà de la manera següent:

• Si l'opció En qualsevol moment està seleccionada, la condició es compleix actualment i, per tant, l'usuari s'inclourà al segment.
  • Si l'opció En qualsevol moment no està seleccionada, la condició no es compleix actualment i, per tant, l'usuari no s'inclourà al segment.

Grups de condicions

Podeu crear segments que continguin diverses condicions i organitzar aquestes condicions en grups. En un grup de condicions, cadascuna es pot avaluar amb els operadors lògics I i OR. L'ús de diversos grups de condicions us permet fer una única avaluació de les condicions que utilitzen un abast diferent. Per exemple, podeu combinar les condicions "Al mateix esdeveniment" i "En totes les sessions".

Feu clic a Afegeix un grup de condicions per afegir un grup nou a la definició del segment. Els grups de condicions s'avaluen amb l'operador lògic I.

Per treure un grup de condicions, passeu el cursor per sobre de cada condició del grup i, després, feu clic a la X de la dreta.

Segment builder example

Configurar condicions seqüencials per a segments d'usuaris

En el cas dels segments d'usuaris, feu clic a Afegeix una seqüència per definir condicions que es produeixen en un ordre específic. Per exemple, aquests esdeveniments s'han de produir en l'ordre següent:

1. Pas 1: first_open.
  2. Pas 2: in_app_purchase.

Opcionalment, podeu requerir que els passos es duguin a terme dins d'un període de temps específic. Per fer-ho, seguiu aquests passos:

1. A la dreta, feu clic a Restricció de temps.
  2. Feu clic al commutador i, després, definiu el període de temps en què ha de produir-se tota la seqüència (per exemple, 30 minuts).

Feu clic a Afegeix un pas per a cada pas addicional que vulgueu incloure a la seqüència.

CONSELL: els grups de condicions sempre es mostren a sobre de les seqüències. Si afegiu una condició després d'una seqüència i sembla que hagi desaparegut, desplaceu-vos cap amunt per localitzar-la.

Condicions d'exclusió

De manera predeterminada, les condicions que definiu són "inclusives", és a dir, defineixen usuaris o esdeveniments que voleu incloure a l'exploració. Feu clic a Afegeix un grup de condicions per crear una condició que exclogui usuaris o esdeveniments.

Seleccioneu Exclou temporalment usuaris quan per excloure usuaris del segment durant els períodes de temps en què compleixin la condició.

Seleccioneu Exclou permanentment usuaris quan per excloure del segment els usuaris que hagin complert la condició en algun moment.

Primer, els segments avaluen les condicions inclusives i, després, apliquen les condicions d'exclusió que hàgiu definit.

Un segment només pot tenir un grup d'exclusió.

Diferències entre els segments de les propietats de Universal Analytics i les de Google Analytics 4

Podeu utilitzar segments tant a les propietats de Universal Analytics com a les de Google Analytics 4. En essència, els segments funcionen de la mateixa manera en tots dos productes, però es mostren en llocs diferents i presenten algunes diferències segons el tipus de propietat en què es fan servir.

En el cas de les propietats de Google Analytics 4, els segments només estan disponibles a Exploracions. Si necessiteu veure subconjunts de dades als informes, podeu utilitzar comparacions, cosa que també us permet centrar-vos en els subconjunts de les vostres dades.

A Analytics, podeu crear segments basats en sessions o en usuaris. A la nova funció Exploracions, els segments es poden basar en usuaris, esdeveniments o sessions.

Per últim, els segments de les propietats de Universal Analytics estan subjectes a determinats límits que no s'apliquen a les propietats de Google Analytics 4. Obteniu més informació sobre els segments de les propietats de Universal Analytics.

Límits del creador de segments

• Podeu crear fins a 10 segments per exploració.
  • Podeu aplicar fins a 4 segments alhora a una tècnica d'exploració concreta.
  • Les dades dels segments es mostregen. La mida de mostra que es fa servir és de 100.000.000 files.