Organisaatioiden, tilien, käyttäjien, omaisuuksien ja datastriimien hierarkia

Tämä artikkeli liittyy Sovellus + Verkkosivusto ‑omaisuuden betaversioon.

Nämä ominaisuudet otetaan vaiheittain käyttöön seuraavien viikkojen aikana.

Artikkelin aiheet:

Organisaatiot

Organisaatioihin kootaan tuotteita ja käyttäjiä. Organisaatio edustaa yritystä, ja sen avulla voit käyttää yrityksesi tuotetilejä (kuten Analytics-, Tag Manager- ja Optimize-tilejä) ja hallinnoida tuotteiden käyttäjiä, käyttöoikeuksia ja tuoteintegrointeja. Voit käyttää organisaatioita osoitteessa marketingplatform.google.com/home.

Organisaatiot ovat valinnaisia, mutta niiden käyttöä suositellaan niihin liittyvien etujen vuoksi. Lue lisää organisaatioista.

Tilit

Tili on Analyticsin käytön aloituspaikka. Voit linkittää organisaatioon useita Analytics-tilejä.

Tarvitset vähintään yhden tilin, jotta voit käyttää Analyticsia ja määrittää omaisuuksia, joista haluat kerätä dataa. Päätät itse, miten hoidat tilien ja omaisuuksien suhteita. Voit käyttää yksi-yhteen-suhdetta (yksi tili / yksi omaisuus) tai yksi-moneen-suhdetta (yksi tili / monta omaisuutta).

Lisätietoja tilin järjestämisestä Sovellus + Verkko -omaisuuksien ympärille

Käytössäsi voi olla useita Analytics-tilejä. Jos sinulla ei ole tiliä, rekisteröidy osoitteessa marketingplatform.google.com.

Omaisuudet

Omaisuus edustaa sovellusta tai verkkosivustoa. Tilillä voi olla yksi tai useita omaisuuksia.

Voit lisätä Analytics-tilille omaisuudet, joista haluat kerätä dataa. Kun lisäät omaisuuden tilille, Analytics luo seurantakoodinpätkän, jolla keräät tietoja kyseisestä omaisuudesta. Koodissa on yksilöllinen tunnus, joka yksilöi kyseisen omaisuuden datan. Näin data erottuu helposti raporteista.

Kun keräät dataa sovelluksesta, omaisuus edustaa yhtä loogista sovellusta, kuten Gmailia. Seuraavassa osiossa on ohjeita sopivien datastriimien luomiseen sovellukselle.

Lue lisää omaisuuksien lisäämisestä Analytics-tilille.

Datastriimit

Datastriimi on datavirta asiakkaan kontaktipisteestä (kuten sovelluksesta tai verkkosivustolta) Analyticsiin.

Voit lisätä omaisuuteen useita datastriimejä, kuten yhden striimin Android-sovelluksesta, toisen iOS-sovelluksesta ja yhden kultakin verkkosivustolta. Voit näyttää raporteissa useita striimejä koskevaa dataa tai suodattaa raportteja siten, että näet vain tiettyjen striimien datan.

Kun luot striimin, kyseisen omaisuuden raportin data kootaan striimin luontihetkestä eteenpäin. Jos esimerkiksi luot striimin 1. kesäkuuta, raportissa näkyy tästä päivämäärästä alkaen kerätty data, muttei sitä ennen kerättyä dataa.

Jos poistat datastriimin, Analytics säilyttää aiemman datan, mutta lopettaa datan jatkokäsittelyn. Et myöskään voi käyttää kyseistä dataa raportin suodattimissa.

Lue lisää striimien lisäämisestä Analytics-omaisuuksiin.

Ohjeet sovelluksen ja verkon datastriimien luomiseen

Sovellusstriimit

Jos sinulla on yhtä loogista sovellusta (kuten Gmailia) edustava omaisuus, sinun kannattaa luoda erillinen sovellusstriimi jokaiselle kyseisen sovelluksen käyttöympäristökohtaiselle versiolle (eli esimerkiksi Gmailin verkkosovellukselle, Gmailin Android-sovellukselle ja Gmailin iOS-sovellukselle). Voit myös luoda datastriimejä käyttöympäristökohtaisen sovelluksen jokaiselle eri versiolle (kuten Gmailin Android Alpha ‑versiolle tai Gmailin Android Beta ‑versiolle), jos aiot jossain vaiheessa suodattaa kyseisiä versioita koskevaa raporttidataa.

Muista, että voit luoda sovellustriimejä vain yhdelle Firebase-projektille, joka on linkitetty Analytics-omaisuuteen. Omaisuus ei voi sisältää sovellusstriimejä eri Firebase-projekteista.

Verkkostriimit

Jos datan luonne ja määrä vaihtelevat merkittävästi sivustosi eri osioiden välillä (esimerkiksi markkinointisivujen ja kirjautumisen jälkeen näytettävien sivujen välillä) ja haluat ottaa käyttöön eri mittausominaisuuksia kussakin osiossa, voit luoda erillisen datastriimin kullekin osiolle ja käyttää kullekin erillistä sivutagia.

Jos haluat selvittää, miten markkinointisivustosi klikkaukset johtavat konversioihin sovelluksessasi tai verkkokauppasivustollasi (attribuutio), et tarvitse erillistä verkkostriimiä markkinointisivustollesi.

Jos taas haluat mitata toimintaa markkinointisivustollasi ja selvittää, miten se korreloi sovelluksessasi tai verkkokauppasivustollasi esiintyvän toiminnan kanssa, tässä tapauksessa tarvitset erillisen verkkostriimin markkinointisivustollesi.

Käyttäjät ja käyttöoikeudet

Lisäät käyttäjiä Analytics-tilille. Kun lisäät käyttäjän, kyseinen henkilö tunnistetaan Google-tileille rekisteröidyn sähköpostiosoitteen avulla ja voit myöntää käyttäjälle sopivat käyttöoikeudet. Myöntämiesi käyttöoikeuksien mukaan käyttäjä voi hoitaa muita käyttäjiä, suorittaa hallinnollisia tehtäviä, kuten luoda uusia omaisuuksia ja suodattimia, sekä katsoa raportin dataa.

Analyticsin ja Firebasen hierarkioiden vertaaminen

Analytics Firebase
Tili (ei vertailukelpoista tasoa)
Omaisuus Projekti
Datastriimi Sovellus