Organisaatioiden, tilien, käyttäjien, omaisuuksien ja datastriimien hierarkia

Tämä ohjekeskuksen artikkeli liittyy Sovellus + Verkko ‑omaisuuden betaversioon.

Artikkelin aiheet:

Organisaatiot

Organisaatioihin kootaan tuotteita ja käyttäjiä. Organisaatio edustaa yritystä, ja sen avulla voit käyttää yrityksesi tuotetilejä (esim. Analytics-, Tag Manager- ja Optimize-tilejä) sekä hoitaa tuoteintegrointeja ja käyttäjien tuotekohtaisia käyttöoikeuksia. Pääset organisaatioihin osoitteesta marketingplatform.google.com/home.

Organisaatiot ovat valinnaisia, mutta niiden käyttöä suositellaan niihin liittyvien etujen vuoksi. Lue lisää organisaatioista.

Tilit

Tili on Analyticsin käytön aloituspaikka. Voit linkittää organisaatioon useita Analytics-tilejä.

Tarvitset vähintään yhden tilin, jotta voit käyttää Analyticsia ja määrittää omaisuuksia, joista haluat kerätä dataa. Päätät itse, miten hoidat tilien ja omaisuuksien suhteita. Voit käyttää yksi-yhteen-suhdetta (yksi tili / yksi omaisuus) tai yksi-moneen-suhdetta (yksi tili / monta omaisuutta).

Lisätietoja tilin järjestämisestä Sovellus + Verkko -omaisuuksien ympärille

Käytössäsi voi olla useita Analytics-tilejä. Jos sinulla ei ole tiliä, rekisteröidy osoitteessa marketingplatform.google.com.

Omaisuudet

Omaisuus edustaa sovellusta tai verkkosivustoa. Tilillä voi olla yksi tai useita omaisuuksia.

Voit lisätä Analytics-tilille omaisuudet, joista haluat kerätä dataa. Kun lisäät omaisuuden tilille, Analytics luo seurantakoodinpätkän, jolla keräät tietoja kyseisestä omaisuudesta. Koodissa on yksilöllinen tunnus, joka yksilöi kyseisen omaisuuden datan. Näin data erottuu helposti raporteista.

Kun keräät dataa sovelluksesta, omaisuus edustaa yhtä loogista sovellusta, kuten Gmailia. Seuraavassa osiossa on ohjeita sopivien datastriimien luomiseen sovellukselle.

Lue lisää omaisuuksien lisäämisestä Analytics-tilille.

Datastriimit

Datastriimi on datavirta asiakkaan kosketuspisteestä (kuten sovelluksesta tai verkkosivustolta) Analyticsiin.

Voit lisätä useita datastriimejä omaisuuteen, kuten yhden striimin Android-sovelluksesta, toisen iOS-sovelluksesta ja kolmannen verkkosivustolta. Voit näyttää raporteissa useita striimejä koskevaa dataa tai suodattaa raportteja siten, että näet vain tiettyjen striimien datan.

Kun luot striimin, kyseisen omaisuuden raportin data kootaan striimin luontihetkestä eteenpäin. Jos esimerkiksi luot striimin 1. kesäkuuta, raportissa näkyy tästä päivämäärästä alkaen kerätty data, muttei sitä ennen kerättyä dataa.

Jos poistat datastriimin, Analytics säilyttää aiemman datan, mutta lopettaa datan jatkokäsittelyn. Et myöskään voi käyttää kyseistä dataa raportin suodattimissa.

Lue lisää striimien lisäämisestä Analytics-omaisuuksiin.

Ohjeet sovelluksen ja verkon datastriimien luomiseen

Sovellusstriimit

Jos sinulla on yhtä loogista sovellusta (kuten Gmailia) edustava omaisuus, sinun kannattaa luoda erillinen sovellusstriimi jokaiselle kyseisen sovelluksen käyttöympäristökohtaiselle versiolle (eli esimerkiksi Gmailin verkkosovellukselle, Gmailin Android-sovellukselle ja Gmailin iOS-sovellukselle). Voit myös luoda datastriimejä käyttöympäristökohtaisen sovelluksen kullekin eri versiolle (kuten Gmailin Android Alpha ‑versiolle tai Gmailin Android Beta ‑versiolle), jos aiot jossain vaiheessa suodattaa kyseisiä versioita koskevaa raporttidataa.

Muista, että voit luoda sovellustriimejä vain yhdelle Firebase-projektille, joka on linkitetty Analytics-omaisuuteen. Omaisuus ei voi sisältää sovellusstriimejä eri Firebase-projekteista.

Verkkostriimit

Luo vain yksi verkkodatastriimi verkkosivustollesi.

Käyttäjät ja käyttöoikeudet

Lisäät käyttäjiä Analytics-tilille. Kun lisäät käyttäjän, kyseinen henkilö tunnistetaan Google-tileille rekisteröidyn sähköpostiosoitteen avulla ja voit myöntää käyttäjälle sopivat käyttöoikeudet. Myöntämiesi käyttöoikeuksien mukaan käyttäjä voi hoitaa muita käyttäjiä, suorittaa hallinnollisia tehtäviä, kuten luoda uusia omaisuuksia ja suodattimia, sekä katsoa raportin dataa.

Analyticsin ja Firebasen hierarkioiden vertaaminen

Analytics Firebase
Tili (ei vertailukelpoista tasoa)
Omaisuus Projekti
Datastriimi Sovellus