Export av konverteringar över flera enheter till Google Ads

Om konverteringar över flera enheter

Konverteringar över flera enheter sker när en användare klickar på en annons på en enhet och sedan slutför konverteringen (e-handelstransaktion eller slutfört mål) på en annan enhet, till exempel om en användare klickar på en Google Ads-annons i sin webbläsare i mobilen under morgonpendlingen och sedan köper varan från en webbläsare i datorn hemma på kvällen.

Analytics skapar separata anpassade modeller för e-handelstransaktioner och slutförda mål på din webbplats utifrån data om konverteringar över flera enheter från användare som har loggat in på sina Google-konton och som har aktiverat Personliga annonspreferenser. Modellerna extrapolerar mätvärden för konverteringar över flera enheter för alla webbplatsanvändare utifrån inloggade data. Analytics exporterar sedan modellerade konverteringar över flera enheter tillsammans med konverteringar över samma enhet till Google Ads, där du kan använda informationen när du ställer in budgivning.

Ju mer du förstår om beteenden vid konvertering över flera enheter, desto värdefullare blir denna data som grunden för annonsplacering och bud. Om till exempel rapporten Flera enheter > Sökvägar på flera enheter illustrerar att sökvägen Mobil enhet > Dator har högst konverteringsfrekvens kan du placera fler annonser för den övre delen av tratten på mobila enheter och sätta högre bud för dessa annonser.

Läs mer om e-handelstransaktioner och mål

Fördelar

• Insikt i beteenden på flera enheter
  • Automatisk export av data om konverteringar över flera enheter till länkade Google Ads-konton
  • Data om konverteringar över flera enheter tas med i din Google Ads-budgivning

Krav

Automatisk export av konverteringar

Så här exporterar du konverteringar över flera enheter till Google Ads automatiskt:

1. Aktivera Google-signaler.
  2. Importera Analytics e-handelstransaktioner och/eller slutförda mål i Google Ads.

När du exporterar konverteringar över flera enheter till Google Ads kan du ta med dem i budgivningen. Läs mer

Utesluta konverteringar från flera enheter från export

Om du vill utesluta konverteringar över flera enheter från export har du två alternativ:

• Ändra den importerade konverteringsåtgärden från primär till sekundär i Google Ads. Läs mer
  • Inaktivera Google-signaler. Observera att om du inaktiverar Google-signaler så går du miste om alla tillhörande funktionsförbättringar.

Var data visas i Google Ads

Analytics konverteringar över flera enheter visas i följande kolumner i Google Ads-rapporterna:

Begränsningar

Export av konverteringar över flera enheter har stöd för konverteringar på mobilwebben och datorwebben. Konverteringar i app stöds för närvarande inte.