Sånn eksporterer du konverteringer via flere enheter til Google Ads

Om konverteringer via flere enheter

Konverteringer via flere enheter forekommer når brukeren klikker på en annonse på en enhet og deretter fullfører en konvertering (f.eks. en netthandelstransaksjon eller målfullføring) på en annen enhet. En bruker kan for eksempel klikke på en Google Ads-annonse i nettleseren på mobilen sin og deretter kjøpe den aktuelle varen via nettleseren på datamaskinen hjemme senere på kvelden.

Analytics oppretter separate tilpassede modeller for netthandelstransaksjoner og målfullføringer på nettstedet ditt. Dette gjøres med utgangspunkt i data om konverteringer via flere enheter fra brukere som har logget på Google-kontoen sin og slått på personlig tilpasning av annonser. I modellene ekstrapoleres beregningene for konverteringer via flere enheter som er knyttet til alle de som bruker nettstedet ditt, på bakgrunn av data registrert når disse brukerne er pålogget. Analytics eksporterer så de modellerte konverteringene via flere enheter samt konverteringene på én og samme enhet til Google Ads. Der kan du bruke disse dataene som grunnlag for budene du vil angi.

Jo mer du vet om atferd i forbindelse med konverteringer via flere enheter, dess mer verdifulle blir dataene som utgangspunkt for bud og annonseplasseringer. Eksempel: Hvis det fremgår av rapporten «På flere enheter > Enhetsbaner» at «Mobilenheter > Datamaskin»-banen har høyest konverteringsfrekvens, kan du plassere flere annonser i den øvre delen av trakten for mobilenheter og ha høyere bud på disse annonsene.

Finn ut mer om netthandelstransaksjoner og mål

Fordeler

• Du får statistikk om atferd over flere enheter.
  • Du kan automatisk få eksportert data om konverteringer via flere enheter til tilknyttede Google Ads-kontoer.
  • Du kan ta med data om konverteringer via flere enheter i Google Ads-budgivningen din.

Krav

Automatisk eksportering av konverteringer

Sånn eksporterer du konverteringer via flere enheter automatisk til Google Ads:

1. Slå på Google-signaler.
  2. Importer netthandelstransaksjoner, målfullføringer eller begge deler fra Analytics til Google Ads.

Når du eksporterer konverteringer via flere enheter til Google Ads, kan du bruke disse i budgivningen. Finn ut mer

Ekskluder konverteringer via flere enheter fra å kunne eksporteres

Hvis du vil utelate data om konverteringer via flere enheter fra eksporteringen, har du to alternativer:

• Endre konverteringshandlingen du har importert til Google Ads, fra «primær» til «sekundær». Finn ut mer
  • Slå av Google-signaler. Vær oppmerksom på at dersom du deaktiverer Google-signaler, så mister du alle de tilknyttede funksjonsforbedringene.

Her vises dataene i Google Ads

I Google Ads-rapporter finner du Analytics-data om konverteringer via flere enheter i disse kolonnene:

Begrensninger

I eksportering av konverteringer via flere enheter er det støtte for både konverteringer på nett på mobil og nett på datamaskin. Det finnes foreløpig ikke støtte for konverteringer i apper.