Vanlige spørsmål

Få svar på vanlige spørsmål om bruk av gtag.js med Google Analytics.

Global Site Tag (gtag.js) er et rammeverk som gjør det enklere å legge inn tagger på nettsider. Dermed får du bedre kontroll, samtidig som implementeringen blir enklere. Med gtag.js kan du dra nytte av de nyeste sporingsfunksjonene og integreringene etter hvert som de blir tilgjengelige.

Fungerer gtag.js både på nettet og i apper?
gtag.js brukes til å legge til tagger på nettsider. For mobilapper bruker du Google Analytics for Firebase.
Hva er forskjellen mellom Google Tag Manager og gtag.js, og hva skal jeg bruke?

gtag.js og Google Tag Manager er separate, uavhengige metoder for å legge til tagger på nettsteder.

Hvis du vil administrere tagger fra Google og tredjeparter på ett sted uten å måtte endre koden på nettstedet ditt senere, bruker du Google Tag Manager.

Hvis du vil legge inn tagger direkte på nettstedet ditt ved hjelp av JavaScript, bruker du gtag.js.

Er gtag.js implementert på hver enkelt nettside?
Dette avhenger av hvilke funksjoner du vil implementere på nettstedet ditt. I gtag.js-standardkoden for Google Analytics er sporing av sidevisninger standard. Hvis du har behov for det, kan du installere tilleggsfunksjoner, som for eksempel klikksporing på hver eneste side eller på et delsett av sider.