Veelgestelde vragen

Lees antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruik van gtag.js met Google Analytics.

De algemene sitetag gtag.js biedt een raamwerk voor gestroomlijnde tagging van webpagina's. De tag geeft u meer controle en maakt de implementatie eenvoudiger. Met gtag.js kunt u de nieuwste trackingfuncties en integraties gebruiken zodra deze beschikbaar komen.

Is gtag.js zowel voor internet als voor apps?
gtag.js wordt gebruikt om webpagina's te taggen. Voor mobiele apps gebruikt u Google Analytics voor Firebase.
Wat is het verschil tussen Google Tag Manager en gtag.js en welke van de twee moet ik gebruiken?

gtag.js en Google Tag Manager zijn afzonderlijke en onafhankelijke manieren om uw website te taggen.

Als u tags van Google en van derden op één locatie wilt beheren zonder de code van uw site in de toekomst te hoeven wijzigen, gebruikt u Google Tag Manager.

Gebruik gtag.js als u tags op uw site rechtstreeks met JavaScript wilt coderen.

Wordt gtag.js op elke webpagina geïmplementeerd?
Het hangt er vanaf welke functies u op uw website wilt implementeren. De standaard installatiecode van Google Analytics gtag.js bevat standaard tracking van paginaweergaven. Als dit voor uw bedrijfsdoelen van belang is, kunt u naar wens extra functies installeren, zoals kliktracking op alle pagina's of op een subset van pagina's.
Kan ik tags van derden (niet-Google) gebruiken met gtag.js?
Nee, bij gebruik van gtag.js van Google Analytics werkt dit alleen voor Google-producten. Gebruik Google Tag Manager als u een oplossing voor tagbeheer nodig heeft die tags van derden kan verwerken.
Ondersteunt gtag.js Google Optimize?
Ja. U hoeft alleen de Optimize container-ID aan het Google Analytics-configuratiefragment toe te voegen. Meer informatie.
Als ik voor mijn Google Analytics-implementatie van analytics.js naar gtag.js overschakel, is dit dan van invloed op mijn gegevens?
Nee, schakelen tussen de trackingcodes voor Google Analytics heeft geen invloed op uw gegevens (bijv. totaalaantal gebruikers opblazen, client-ID's opnieuw instellen enzovoort). Google Analytics houdt het gebruik van uw webpagina bij zoals dit werd gecodeerd, ongeacht of de code is gebaseerd op analytics.js of gtag.js.
Als ik een tagbeheersysteem van derden gebruik, moet ik dan updates uitvoeren?
Er zijn geen updates nodig. Implementaties van tagbeheer door derden blijven hits naar Google Analytics verzenden zonder gevolgen voor de gtag.js-release.