[GA4] Sivuston tagiasetuksiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Tunnista ja ratkaise tagiasetuksiin liittyviä ongelmia, jotka estävät datan näkymisen Google Analyticsissa

Jos et näe verkkosivustosi dataa Google Analyticsissa, syy voi olla jokin seuraavista:

Sivustolle ei ole asennettu mittauskoodia

Voit asentaa Google Analyticsin sivustollesi Google-tagin (gtag.js) tai Google Tag Managerin avulla. Valitsemastasi vaihtoehdosta riippuen sinun on lisättävä jokaiselle sivulle yksi tai kaksi koodinpätkää. Lue ohjeet mittauskoodin asentamiseen.

Huom. Jos käytät sisällönhallintajärjestelmää tai sivustotyökalua, joka edellyttää UA-tunnuksen käyttöä, lue artikkeli Analyticsin käyttöönotto sisällönhallintajärjestelmään pohjautuvalla sivustolla.

Mittauskoodi on asennettu väärin

Koodi saattaa olla asennettu väärin seuraavista syistä:

Google-tagi (gtag.js)

Google-tagin koodinpätkä on väärässä paikassa

Varmista, että Google-tagi on lisätty avaavan <head>-tagin perään sivuston HTML-koodissa.

Varmista myös, että koodinpätkä on lisätty jokaiselle sivulle. Google Analytics kerää dataa vain koodinpätkän sisältäviltä sivuilta.

Animaatio, josta näkyy, miten voit lisätä Google-sivustotagin konversioseurantaa varten Google Adsissa.

Google-tagitunnus on virheellinen

Näin löydät oikean Google-tagitunnuksen:
  1. Klikkaa Datastriimit ja valitse sivustodatastriimi.
  2. Kopioi Striimin tiedot ‐kohdasta mittaustunnus.

Striimin tiedoissa näkyvän mittaustunnuksen on vastattava Google-tagitunnusta:

<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=Measurement-ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'Measurement-ID');
</script>

Google-tagissa on ylimääräisiä välilyöntejä tai merkkejä

Kopioi tagin koodinpätkä Google Analyticsista ja liitä se suoraan sivustosi koodiin joko tekstieditorin tai koodimuotoilut säilyttävän editorin avulla.
Älä kopioi tagia tililtä tekstinkäsittelyohjelmalla. Se saattaa lisätä tagiin ylimääräisen välilyönnin tai muuttaa lainausmerkkejä. Tagin on oltava täsmälleen oikeassa muodossa, jotta se toimii oikein.

Tag Manager

Lue lisää Tag Managerin asetuksiin liittyvien ongelmien ratkaisemisesta.

Tag Manager ‐koodinpätkät ovat väärässä paikassa

Varmista, että ensimmäinen Tag Manager ‐koodinpätkä tulee sivuston koodissa mahdollisimman pian <head>-tagin jälkeen ja toinen koodinpätkä heti avaavan <body>-tagin jälkeen.

Varmista myös, että koodinpätkät on lisätty jokaiselle sivulle. Google Analytics kerää dataa vain koodinpätkät sisältäviltä sivuilta. Lue lisää

Google-tagitunnus on virheellinen

Näin löydät oikean Google-tagitunnuksen:
  1. Klikkaa Datastriimit ja valitse sivustodatastriimi.
  2. Kopioi Striimin tiedot ‐kohdasta mittaustunnus.

Striimin tiedoissa näkyvän mittaustunnuksen on vastattava GA4-määritystagin tunnusta.

GA4-määritystagia ei ole lisätty

Kun otat Google Analyticsin käyttöön Tag Managerin avulla, sinun on sekä asennettava Tag Manager ‐koodinpätkät että lisättävä GA4-määritystagi. Lue lisää GA4-määritystagista.

GA4-määritystagilla ei ole triggeriehtoa

GA4-määritystagilla on oltava triggeriehto, joka on yleensä sivun latautuminen. Lue lisää triggeriehdoista.

Sivustolla on sekä Tag Managerin ja Google-tagin koodinpätkät

Käytä vain Google-tagia tai Tag Manageria, ei molempia. Samanaikaisella käytöllä on tahattomia seurauksia, kuten sivuston datan laskeminen useaan kertaan. Jos olet asentanut sekä Tag Managerin koodinpätkät että Google-tagin koodinpätkän, poista jompikumpi vaihtoehto.

Tag Manager ‐muutoksia ei ole julkaistu

Kun olet lisännyt GA4-määritystagin, muista julkaista muutokset klikkaamalla Tag Managerista Lähetä. Muuten et näe dataa Google Analyticsissa.

Sivustolle ei ole tullut liikennettä

Jos olet juuri asentanut Google Analyticsin ensimmäistä kertaa etkä näe dataa, tämä voi johtua siitä, että sivustollasi ei ole liikennettä, joka voisi näkyä raporteissa. Käy klikkailemassa sivustoa ja tarkista noin minuutin päästä, näkyvätkö klikkaukset reaaliaikaisessa raportissa.

Dataa ei ole vielä käsitelty

Reaaliaikaisessa raportissa näkyy dataa, kun sivustoasi käytetään. Jos olet juuri asentanut Google Analyticsin ensimmäistä kertaa, datan käsittelyyn ja reaaliaikaisessa raportissa näkymiseen voi mennä 24 tuntia.

Jos sivustolla on vain vähän käyttäjiä, Analytics saattaa myös käyttää kynnysarvoja yksittäisten käyttäjien henkilöllisyyden suojaamiseksi. Voit tarkistaa raportin yläreunasta, onko käytössä datakynnys. Lue lisää datakynnyksistä.