Analytics-määrityksen vahvistaminen DebugView'n avulla

DebugView'n avulla voit vahvistaa Analytics-määrityksesi kehitysvaiheessa.

Mobiilidatan ja mobiililaitteiden akun säästämiseksi Analytics tarkistaa käyttödatan säännöllisesti – yleensä kerran tunnissa. Kehitysvaiheessa on kuitenkin hyödyllistä nähdä tapahtumat reaaliaikaisesti, jotta voit tarvittaessa tehdä muutoksia heti. DebugView'n avulla voit valvoa sovelluksesi tapahtumia reaaliajassa.

Aloittaminen

Jos haluat käyttää DebugView'ta, sinun on ensin otettava virheenkorjaustila käyttöön laitteellasi alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Android

Jos haluat ottaa Analyticsin virheenkorjaustilan käyttöön emuloidulla Android-laitteella, suorita seuraava komentorivi:

adb shell setprop debug.firebase.analytics.app <package_name>

Virheenkorjaustila on käytössä, kunnes poistat sen erikseen käytöstä seuraavan komentorivin avulla:

adb shell setprop debug.firebase.analytics.app .none.

iOS

Jos haluat ottaa Analyticsin virheenkorjaustilan käyttöön sovelluksen kehittämiseen käytettävällä laitteella, lisää seuraava komentorivin argumentti Xcodeen:

-FIRDebugEnabled

Virheenkorjaustila on käytössä, kunnes poistat sen erikseen käytöstä seuraavan komentorivin argumentin avulla:

-FIRDebugDisabled

Huom. Varmista ennen DebugView'n käyttöä, että laitteesi aika on määritetty oikein. Jos laitteen kellonaika ei pidä paikkaansa, tapahtumat saattavat näkyä viiveellä tai niitä voi puuttua Analytics-raporteistasi.

Raportointi

Kun olet ottanut virheenkorjaustilan käyttöön kehityslaitteilla, siirry DebugView'hun ja ala käyttää sovellustasi, jotta näet, miten sovelluksesi tapahtumia aletaan kirjata DebugView-raporttiin.

Sekuntikohtainen striimi (keskimmäinen sarake) sisältää tapahtumat, jotka on kirjattu 60 viime sekunnin aikana. Minuuttikohtainen striimi (vasemmanpuoleinen sarake) sisältää tapahtumasarjat, jotka on kirjattu 30 viime minuutin aikana. Oikeanpuoleisesta sarakkeesta näet 30 viime minuutin aikana kirjatut Suosituimmat tapahtumat ja Nykyiset käyttäjän ominaisuudet valitulla kehityslaitteella.

Sekuntikohtainen striimi

Näet oletuksena luettelon viimeisen 60 sekunnin aikana kirjatuista tapahtumista. Kunkin tapahtuman yhteydessä näkyy aikaleima, joka ilmaisee, milloin tapahtuma on kirjattu kehityslaitteella. Klikkaamalla tapahtumaa voit nähdä luettelon siihen liittyvistä parametreista. Koska käyttäjän ominaisuuksiin liittyvät arvot muuttuvat sovelluksen käytön aikana, tapahtumat näytetään streamissa siten, että uusimmat näkyvät streamin yläosassa.

Minuuttikohtainen striimi

Tässä striimissä näet joukon ympyröitä, joista jokainen vastaa yhtä minuuttia 30 viime minuutin ajalta. Ympyrässä näkyvä numero ilmaisee kyseisen minuutin aikana kirjattujen tapahtumien määrän. Kun klikkaat jotakin näistä ympyröistä, kyseisen minuutin aikana kirjatut tapahtumat lisätään sekuntikohtaiseen striimiin. Näin voit tutkia 30 viime minuutin aikana kirjattuja tapahtumia erittäin tarkasti.

Suosituimmat tapahtumat ja Nykyiset käyttäjän ominaisuudet

Suosituimmat tapahtumat ‑taulukosta näet suosituimmat tapahtumat 30 viime minuutin ajalta. Nykyiset käyttäjän ominaisuudet ‑taulukosta näet käyttäjän ominaisuuksien joukon nykyisen tilan valitulla kehityslaitteella.

Laitteen valitsin

Koska virheenkorjaustila voi olla käytössä usealla eri kehityslaitteella, laitteen valitsimen avulla voit valita tietyn laitteen, johon haluat keskittyä DebugView-raportissasi. Tällä tavalla monet kehittäjät voivat paneutua omiin työkaluihinsa ja validointimenetelmiinsä vaikuttamatta muiden kehittäjien työhön. Laitteen valitsimen valikko sijaitsee raportin vasemmassa yläkulmassa kohdassa VIRHEENKORJAUSLAITE.