Parhaat käytännöt, joilla vältetään henkilökohtaisten tunnistetietojen lähettäminen

Henkilökohtaisia tunnistetietoja ei saa välittyä Googlelle Analytics-datan keräämisen yhteydessä.

Käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi Googlen käytännöissä kielletään sellaisen datan välittäminen Googlelle, jota voidaan pitää tai käyttää henkilökohtaisina tunnistetietoina. Henkilökohtaisia tunnistetietoja ovat esimerkiksi sähköpostiosoitteet, henkilökohtaiset matkapuhelinnumerot ja henkilötunnukset. Eri maissa ja alueilla sovelletaan erilaisia lakeja. Koska Google Analyticsia voidaan käyttää monella tavalla, ota epäselvissä tilanteissa yhteyttä asianajajaan ja varmista, voidaanko kyseessä olevia tietoja pitää henkilökohtaisina tunnistetietoina.

Lue lisää siitä, mitä Google pitää henkilökohtaisina tunnistetietoina.

Kun otat Analyticsin käyttöön mittauskokonaisuudessa, seuraa tässä artikkelissa olevia parhaita käytäntöjä välttääksesi henkilökohtaisten tunnistetietojen välittämisen Googlelle.

Sisällys:

Käyttäjätunnukset

Ennen kuin alat käyttää käyttäjätunnuksia, tutustu niitä koskeviin parhaisiin käytäntöihin.

Sivun URL-osoitteet ja otsikot

Tavallinen Analytics-sivun tunniste poimii sivun URL-osoitteen ja otsikon kaikilta katselluilta sivuilta. Henkilökohtaisia tunnistetietoja lähetetään usein huomaamatta URL-osoitteiden ja otsikoiden mukana. URL-polku ja parametrit eivät saa sisältää henkilökohtaisia tunnistetietoja. Jos URL-osoitteisiin, URL-parametreihin tai otsikoihin saattaa sisältyä henkilökohtaisia tunnistetietoja, sinun on poistettava kyseiset tiedot.

Analyticsissa voit määrittää datan sensuroinnin niin, että sähköpostiosoitteet poistetaan niin tarkasti kuin kulloinkin on mahdollista. Voit myös poistaa määrittämäsi URL-kyselyparametrit. Datan sensurointi määritetään Analyticsin Järjestelmänvalvoja-osiossa, eikä se vaadi koodin kirjoittamista. Se on käytettävissä vain sivustodatastriimeissä. Lue lisää datan sensuroinnista.

Voit myös muokata URL-osoitetta analytics.js-koodin avulla ennen sen lähettämistä Analyticsiin. Näin voit esimerkiksi muuttaa URL-osoitteen muotoon "example.com/example?a=b":
ga('set', 'location', 'http://example.com/example?a=b');
Tutustu kehittäjäohjeisiin.

Voit muokata myös sivun otsikkoa ennen sen lähettämistä Analyticsiin. Näin voit esimerkiksi muuttaa otsikoksi "Uusi otsikko":
ga('set', 'title', 'Uusi otsikko');
Tutustu kehittäjäohjeisiin.

Voit välttää henkilökohtaisten tunnistetietojen lähettämisen URL-osoitteiden mukana myös muilla tavoilla. Tutustu näihin parhaisiin käytäntöihin AdSense-ohjekeskuksessa.

Käyttäjien lisäämät henkilökohtaiset tunnistetiedot

Verkkosivustojen kävijät ja käyttäjät saattavat joskus kirjoittaa henkilökohtaisia tunnistetietoja haku- ja lomakekenttiin. Henkilökohtaiset tunnistetiedot on poistettava myös käyttäjien lisäämistä tiedoista ennen niiden lähettämistä Analyticsiin.

Datan tuonti

Lue ladatun datan käyttöä koskeva käytäntö ennen datan tuontia tai lataamista Analyticsiin.

Analytics-ominaisuudet ja tietosuojan vaarantuminen

On erityisen tärkeää huolehtia siitä, ettei Analyticsiin lähetetä henkilökohtaisia tunnistetietoja, kuten nimiä, henkilötunnuksia, sähköpostiosoitteita tai muita vastaavia henkilötietoja. Analyticsiin ei myöskään pidä lähettää dataa, josta tietty laite voidaan tunnistaa pysyvästi (esim. matkapuhelimen laitetunniste, jos sitä ei voi muuttaa). Tämä käytäntö koskee seuraavien ominaisuuksien käyttöä:

• User ID -tietojen ohitus
  • Kaikki omat ulottuvuudet
  • Kampanjan ulottuvuudet: Liikenteen lähde, Tulotapa, Avainsana, Kampanja, Sisältö.
    Henkilökohtaisia tunnistetietoja ei saa sisällyttää omiin kampanjaparametreihin utm_source, utm_medium, utm_term, utm_campaign ja utm_content.
  • Sivustohaun ulottuvuudet: Sivustohaun termi ja Sivustohaun kategoria
  • tapahtuman ulottuvuudet: Tapahtumaluokka, Tapahtuman toiminto ja Tapahtuman tunniste.

Maantieteellinen sijainti

Maantieteellisiä tietoja kerättäessä on huomioitava, etteivät kerättävät tiedot ole GPS-tietoja tai tarkasti määritettyjä sijaintitietoja, sillä nämä tiedot heikentävät käyttäjien yksityisyydensuojaa merkittävästi. Tarkasti määritetyillä sijaintitiedoilla tarkoitetaan Analyticsissa sellaisia tietoja, joiden tarkkuus on alle yksi neliömaili, sisältäen myös pituus- ja leveysastetiedot. Esimerkiksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa postinumero voi olla yhdistettävissä tiettyyn asuntoon, joten sitä ei saa välittää Analyticsiin.

AdSense

Jos käytät AdSensea, tutustu AdSense-ohjekeskuksessa parhaisiin käytäntöihin, joilla vältetään henkilökohtaisten tunnistetietojen lähettäminen.