Eksempler på analyse med Google Tag Assistant Recordings

Se konkrete eksempler på, hvordan du bruger Google Tag Assistant Recordings.

I denne artikel beskrives en række eksempler på brug af Google Tag Assistant Recordings til at finde og løse problemer med Analytics-konfigurationen.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Scenarie

Du driver (den fiktive virksomhed) Frank's Device Embellishment Emporium, som er en e-handelsvirksomhed, der sælger klistermærker til bærbare computere, covers til telefoner og andet tilbehør til mobilenheder. Websitet omfatter to primære domæner: shop.frdeemem.com, som er hoveddestinationen og produktkataloget, og pay.frdeemem.com, hvor indkøbsvognen og betalingssystemet er placeret. Websitet bruger Analytics (med Universal Analytics-tagget) og er aktiveret til e-handel. Dine marketingkampagner omfatter automatisk taggede Google Ads-annoncer.

Når du skal teste din websiteimplementering og Analytics-konfiguration, registrerer du et flow, der efterligner en typisk brugers "rejse":

1. Åbn en ny fane i din Chrome-browser.
  2. Foretag en Google-søgning, der aktiverer visning af en af dine Google Ads-displayannoncer.
  3. Klik på Google Tag Assistant-udvidelsen og derefter på Registrer.
  4. Genindlæs søgeresultaterne: Dermed sikrer du, at den indledende søgeside indgår som en del af det registrerede flow. I analysen nedenfor er denne side angivet som m.frdeemem.com.
  5. Klik på displayannoncen. Denne handling fører dig til websitet shop.frdeemem.com.
  6. Vælg en vare fra kataloget ("det der Google Gopher-klistermærke ville se flot ud på min nye Chromebook!").
  7. Læg varen i indkøbsvognen.
  8. Klik på knappen Til kassen. Denne handling fører dig til websitet pay.frdeemem.com.
  9. Fuldfør transaktionen ved at angive fakturerings-, forsendelses- og betalingsoplysninger, og klik derefter på Afgiv ordre. Denne handling fører dig til Tak-siden tilbage på websitet shop.frdeemem.com.
  10. Afslut registreringen ved at klikke på Google Tag Assistant-udvidelsen og klikke på Stop.
  11. Åbn Analytics-rapporten, og analysér resultaterne.

I rapporten kan du se, at Google Tag Assistant Recordings har fundet nogle problemer, som vises i afsnittet Underretninger:

GTR-fejl og -advarsler
Underretninger fra Google Tag Assistant Recordings

Underretning nr. 1: Ekstra sessioner

Den første underretning, vi finder, er en advarsel om, at et hit har startet en ekstra session. Klik på meddelelsen for at undersøge sagen nærmere. Dermed føres vi ned til indlæsningen af "Tak"-siden. Når vi kigger på afsnittet med hit- og kampagnerelaterede oplysninger for den pågældende sideindlæsning, kan vi se følgende:

Hit Information
  Hit number in session : 1
  Title : Thank you!
  URI : /shop?i=thankyou&a=773439574929294020337...
  Hostname : shop.frdeemem.com
  Campaign (based on utm_source, utm_medium, ...)
  Source : pay.frdeemem.com
  Medium : referral

Problem: Analytics betragter overgangen fra dit Shopping-website til dit betalingswebsite som en henvisning, og der startes derfor en ny session.

Løsning: Tilføj pay.frdeemem.com som en henvisningsekskludering i Analytics:

Få flere oplysninger om henvisningsekskluderinger.

Underretning nr. 2: Manglende tags

Det er ret indlysende, hvad advarslen "siden mangler sandsynligvis et tag" betyder: Google Tag Assistant Recordings har registreret sideindlæsningen, men har ikke registreret aktivering af Analytics-tags. Bemærk! Dette problem ville ikke være blevet fundet, hvis du kun havde brugt Analytics, medmindre du havde gennemgået samtlige data og opdaget, at der manglede en side.

Google Tag Assistant Recordings analyserer ikke sidekilden (hvilket Google Tag Assistant gør), men overvåger i stedet kommunikationen mellem browseren og de websites, der er involveret i dit flow. Der er muligvis implementeret tags på siden, men de aktiveres ikke – sandsynligvis på grund af fejlkonfiguration eller andre problemer i sidekoden.

Løsning: Undersøg sidekilden, og tilføj et tag, hvis der mangler et på siden.

Underretning nr. 3: Ødelagt GCLID

Et GCLID er en webadresseparameter, der tildeles dine Google Ads-annoncekampagner med automatisk tagging.

Problem: De to første underretninger ovenfor var bare advarselsmeddelelser, men denne underretning er angivet med rødt, fordi der er tale om en fejl, som kan have betydning for dine anskaffelsesomkostningsdata. Hvis GCLID-parameteren er ødelagt eller mangler, indvirker det negativt på din mulighed for at spore din Google Ads-kampagnes effektivitet.

Klik på fejlmeddelelsen "Ødelagt GCLID" for at få flere oplysninger:

Page load 2 - Stickers
Redirect    :   http://m.frdeemem.com/shop?i=stickers&gcli...
URL         :   http://shop.frdeemem.com/shop?i=stickers&g...
Time        :   3581 ms after page load 1
Hits        :   5 hits (1 properties)

Page had a GCLID parameter, but it was dropped or mangled by redirects.
Page is most likely missing a tag.
Page hit (hit #1) - ecommerce

Ud fra disse detaljerede oplysninger kan du se, at problemet opstod i henvisningen fra søgesiden til din Shopping-side. Klik på Omdirigering for at udvide oplysningerne. Du kan derefter se det oprindelige GCLID:

Key           Query parameter value
-----------------------------------
i             stickers
gclid         CjwKEAjw3_ypBRCwoKqKw5P9wgsSJAAbi2K9Ei8q_W...
utm_source    search-sim

Klik nu på destinationswebadressen, og sammenlign den med den oprindelige:

Key           Query parameter value
-----------------------------------
i             stickers
gclid         CjwKEAjw3
utm_source    search-sim

Destinationen modtager kun de første tegn i det oprindelige glclid (frem til den første understregning).

Løsning: Kontakt din it-afdeling for at få dem til at løse problemet med omdirigeringen, så den sidste del af gclid-forespørgselsparameteren ikke mistes.

Underretning nr. 4: Langsomme sidevisninger

Den sidste underretning i din registreringssession er denne: "Det varede længe, før siden sendte et sidevisningshit til Analytics". Dette kan skyldes, at den faktiske side indlæses langsomt, eller at tagget ikke er placeret korrekt på siden, eller begge dele.

Problem: Når brugere forsøger at åbne sider, der indlæses langsomt, er der stor risiko for, at de giver op (afvisning), inden siden er helt indlæst. Hvis JavaScript-tagget fra Analytics er placeret på en del af siden, der endnu ikke er indlæst, modtager du muligvis aldrig hittet. Det kan også være, at hittet er sendt sent i processen. Dette kan indvirke negativt på dine metrics og medføre fejl i din rapportering.

Få flere oplysninger om forsinket sideindlæsning.

Løsning: Klik på underretningen for at få nærmere oplysninger:

"Langsom sideindlæsning" i Google Tag Assistant Recordings
Underretning om langsom sideindlæsning

Dette hit blev sendt næsten fire sekunder (3.792 ms) efter sideindlæsningen. Det kan skyldes, at JavaScript-tagget er placeret forkert. Analytics anbefaler, at du placerer sidevisningstags lige neden for det afsluttende tag i dine dokumenter. Tag et kig på sidekilden, og flyt om nødvendigt tagget til en mere hensigtsmæssig placering.

Du er nødt til at foretage en ny registrering af flowet, når du har ændret sidetaggets placering.

Sådan får du flere oplysninger

Disse fire underretninger er blot et lille udpluk af de problemer, som du kan finde frem til ved brug af Google Tag Assistant Recordings. Se Referencemateriale vedr. underretninger fra Google Tag Assistant Recordings for at få flere oplysninger.