Accountconfiguratie met aanvullende privacyfuncties

Analytics biedt verschillende optionele privacyfuncties. Deze functies kunnen worden geïmplementeerd om de privacybescherming in Analytics verder te verbeteren.

IP-adressen anonimiseren

Met de functie ga('set', 'anonymizeIp', true) in de analytics.js-bibliotheek kunnen website-eigenaren verzoeken om alle IP-adressen van gebruikers te anonimiseren binnen het product. Meer informatie.

Amendement gegevensverwerking

De Voorwaarden voor gegevensverwerking zijn beschikbaar voor bedrijven die onder het territoriale toepassingsgebied van de Algemene verordening gegevensbescherming vallen.

Opt-out Browser Add-on

Websitebezoekers die niet willen dat hun gegevens worden gebruikt door Analytics, kunnen de Analytics Opt-out Browser Add-on installeren. Deze add-on laat de JavaScript-code van Analytics (ga.js, analytics.js en dc.js) die op websites wordt uitgevoerd, weten dat gegevens over bezoeken niet mogen worden gebruikt door Analytics. Met de Analytics Opt-out Browser Add-on wordt niet voorkomen dat site-eigenaren andere tools gebruiken om siteanalyses uit te voeren.