Help us improve Analytics Education. Tell us how you like to learn!

Accountconfiguratie met aanvullende privacyfuncties

Analytics biedt verschillende optionele privacyfuncties. Deze functies kunnen worden geïmplementeerd om de privacybescherming in Analytics verder te verbeteren.

IP-adressen anonimiseren

Met de functie ga('set', 'anonymizeIp', true) in de analytics.js-bibliotheek kunnen website-eigenaren verzoeken om alle IP-adressen van gebruikers te anonimiseren binnen het product. Meer informatie.

Aanpassing van de gegevensverwerking

De Aanpassing van de gegevensverwerking van Analytics is bedoeld voor bedrijven die zijn gevestigd in een lidstaat van de Europese Economische Ruimte of in Zwitserland, of die om andere redenen onder het bereik van de nationale implementaties van Richtlijn 95/46/EG vallen.

Opt-out Browser Add-on

Websitebezoekers die niet willen dat hun gegevens worden gebruikt door Analytics, kunnen de Analytics Opt-out Browser Add-on installeren. Deze add-on laat de JavaScript-code van Analytics (ga.js, analytics.js en dc.js) die op websites wordt uitgevoerd, weten dat gegevens over bezoeken niet mogen worden gebruikt door Analytics. Met de Analytics Opt-out Browser Add-on wordt niet voorkomen dat site-eigenaren andere tools gebruiken om siteanalyses uit te voeren.