Felmeddelanden för Dataimport

Förslag på lösningar för specifika felmeddelanden

Om du ser ett felmeddelande under uppladdningen – ingen fara! Dessa situationer uppstår oftast när Dataimport stöter på oväntad data i uppladdningsfilen. I den här tabellen visas de felmeddelanden du kan få och förslag på hur du kan åtgärda problemen.

I meddelandena nedan fungerar parametrar som till exempel X, Y och Z som platshållare. De ersätts med faktiska värden under körningen.

Om förslaget handlar om att ”redigera filen” kan det betyda antingen att du ska redigera uppladdningsfilen direkt eller generera den på nytt på ett sätt som åtgärdar felet.

Meddelande Innebörd Lösning
Det gick inte att hitta API-parameter X. Du försöker ladda upp data med hjälp av Management API:et, men en obligatorisk parameter saknas. Lägg till parametern i koden.
Använd minst en av följande rubriker: X En obligatorisk rubrik saknas i uppladdningsfilen. Kontrollera datasetsinformationen för den typ av data du importerar och se till att uppladdningsfilen matchar det obligatoriska schemat.
Åtkomst till kolumnen X nekades. Du har inte tillräckliga behörigheter till den valda egendomen. Se till att du har rollen Redigerare för egendomen som du laddar upp data till.
Kolumnrubriken X saknas. Den angivna kolumnrubriken saknas i uppladdningsfilen. Redigera filen och lägg till rubriken som saknas.
Kolumnrubriken X är inte tillåten. Den angivna kolumnrubriken är avsedd för data som inte går att importera till Analytics. Granska de tillgängliga dimensionerna och mätvärdena för den valda importtypen.
Kolumnrubriker saknas för indatafilen. Kolumnrubriker saknas i uppladdningsfilen. Redigera filen och lägg till lämpliga rubriker. Läs Formatera uppladdningsfiler.
Det gick inte att hitta den anpassade datakällan för uid X. Det går inte att hitta det dataset-id som har angetts för den här importen (även kallat id för anpassad datakälla). Se till att rätt dataset-id används för uppladdningen. Mer information finns i Skapa ett dataset.
Det är inte tillåtet att ta bort uppladdningar för återbetalningsimporter. Det går inte att radera uppladdningsfiler med återbetalningsdata. Se Återbetalningsdata.
Dubblett av kolumnrubriken X Uppladdningsfilen innehåller en dubblett av en kolumnrubrik. Ett namn på en dimension eller ett mätvärde får bara användas en gång per uppladdningsfil. Redigera filen och ta bort eller ändra rubrikdubbletten.
Tom kolumnrubrik i kolumn X En kolumnrubrik saknas i uppladdningsfilen. Redigera filen och lägg till rubriken som saknas.
Den maximala radlängden (X) har överskridits. En eller flera rader i uppladdningsfilen överskrider maxgränsen för fält- eller radlängden.

Minska mängden data som du laddar upp.

Se fältreferensen Analytics.js för information om specifika fältlängdsgränser.

Filen består av X kolumner. Det högsta tillåtna antalet är Y. Uppladdningsfilen innehåller för många kolumner. Minska antalet dimensioner eller mätvärden som du laddar upp.
Rubriken X hittades inte i schemat för dataimport. Uppladdningsfilen innehåller en rubrik som inte är definierad i schemat för datasetet. Varje kolumn i uppladdningsfilen måste ha en rubrik som matchar en dimension eller ett mätvärde som har definierats i schemat. Redigera filen och lägg till rubriken som saknas. Läs om hur du hittar schemat för datasetet.
Otillräcklig behörighet. Du har inte behörighet att ladda upp till den här egendomen. Du måste ha rollen Redigerareegendomsnivå för att kunna importera data till Analytics.
Ogiltigt CSV-format på rad X. Uppladdningsfilen innehåller felaktig formatering. Exempel på eventuella problem:
  • kommatecken saknas
  • extra kommatecken
  • felaktig användning av citattecken
  • citattecken saknas
Redigera filen och leta reda på raden som innehåller formatfelen. Observera att den rad som anges i felmeddelandet kanske inte är den rad som innehåller själva felet och att problemet kan finnas i en föregående rad.
Ogiltigt format på konto-id: X. Fel format har använts för kontots id. I Analytics måste konto-id:n ha följande format: UA-XXXXXX-X Redigera koden och se till att konto-id:t har rätt format.
Ogiltig celldata ”X” på rad Y i kolumn Z. Tillåtet datumformat är YYYYMMDD (till exempel: 20131217). Data på angiven plats i uppladdningsfilen innehåller ett ogiltigt datumformat. Datum måste anges med formatet åååå/mm/dd. Redigera filen och korrigera datumformatet.
Ogiltig celldata X på rad Y i kolumn Z. Förväntad datatyp: (typ) Datatypen på den angivna platsen i uppladdningsfilen är felaktig. Exempel: Kolumnen förväntas innehålla ett numeriskt värde men innehåller ett strängvärde. Korrigera data i cellen så att förväntad typ används.
Ogiltig celldata X på rad Y i kolumn Z. Året måste vara större än eller lika med 2005. Data på angiven plats i uppladdningsfilen innehåller ett ogiltigt år. Du kan inte överföra data för år tidigare än 2005. Ta bort eventuella rader som innehåller data från år före 2005.
Ogiltig kunddata: X Uppladdningsfilen innehåller data som inte går att bearbeta. Redigera uppladdningsfilen och korrigera data.
Uppladdad data innehåller ett eller flera ogiltiga namn på kolumnrubriker X. Uppladdningsfilen innehåller ogiltiga namn på kolumnrubriker. Kanske beror det på ett stavfel? Namn på kolumnrubriker måste utgöras av ett giltigt dimensions- eller mätvärdesnamn med formatet ga:namn. Se till att kolumnrubrikerna matchar schemat för datasetet.
Ogiltigt format på id för anpassad datakälla: X Felmeddelandet rör ogiltigt id-format för anpassad datakälla. Redigera koden och se till att id:t för anpassad datakälla har rätt format. Läs mer om anpassade datakällor.
Ogiltigt format för egendoms-id: X Fel format används för egendoms-id:t. I Analytics måste egendoms-id:n ha följande format: UA-XXXXXX-X Redigera koden och se till att egendoms-id:t har rätt format.
Flera fel har inträffat: Lista över alla fel
Egendoms-id X gick inte att hitta (eller är inte tillgängligt). Fel egendoms-id har angetts för uppladdningen, eller du saknar behörighet att ladda upp data till den här egendomen. Se till att du har rollen Redigerare för egendomen som du laddar upp data till.
Egendoms-id:t matchar inte konto-id:t. Egendoms-id: X, Konto-id: Y Du har försökt importera data till en egendom som inte tillhör det angivna kontot. Redigera koden och se till att konto-id och egendoms-id är korrekta.
Kvoten har överskridits. Du har överskridit kvoten för dataimport. Läs Begränsningar i Dataimport.
Raden X har endast Y av förväntade Z kolumner. En eller flera datakolumner saknas på den angivna raden. Redigera raden i uppladdningsfilen och lägg till datakolumnerna som saknas.
Rad X, kolumn Y: ogiltig data Den enda kostnadsdata som kan laddas upp med källan google (ga:source = google) är organisk kostnadsdata (ga:medium = organic). Du försöker ladda upp CST-data genom att använda google som dimensionen Källa, men dimensionen Media är notorganic. Ändra dimensionen ga:medium till organic för alla rader där dimensionen ga:source är google.
Rad X, kolumn Y: ett obligatoriskt värde för rubriken Z saknas. Obligatorisk data saknas på den angivna platsen i uppladdningsfilen. Redigera filen och lägg till data som saknas.
Rad X: Filen innehåller ogiltiga tecken. Endast tecken med UTF-8-kodning är tillåtna. Uppladdningsfilen innehåller ogiltiga tecken. Filer måste vara kodade med UTF-8 när Dataimport används. Ändra kodningen till UTF-8 i uppladdningsfilen.
Rad X: minst ett värde måste anges för följande rubriker: Y En obligatorisk datadimension eller ett obligatoriskt mätvärde saknas i uppladdningsfilen. Kontrollera datasetsinformationen för den typ av data du importerar och se till att data innehåller alla obligatoriska värden.
Rad X är ogiltig för återbetalningsimporter. Måste innehålla ga:transactionId. ga:transactionRevenue är valfritt. Om ga:productSku har angetts måste ga:quantityRefunded anges. Det är valfritt att ange ga:productPrice, men endast tillsammans med ga:productSku. Uppladdningsfilen innehåller data som inte går att använda för import av återbetalningsdata. Redigera uppladdningsfilen för att följa kraven för återbetalningsdataschema.
Ett tillfälligt fel uppstod. Försök igen senare. Ett tillfälligt serverfel har uppstått. Vänta några minuter och försök igen senare.
Ett internt fel uppstod. Ett serverfel har uppstått. I sällsynta fall kan anslutningsproblem eller en felaktig serverkonfiguration blockera åtkomsten till tjänsten. Troligtvis åtgärdas detta snart. Om felet kvarstår kan du skicka feedback till oss.
Webbadressen för uppladdningsbegäran ska börja med https://www.googleapis.com/upload/analytics/ … Fel webbadress används i uppladdningsbegäran. Lägg till rätt webbadress i koden. Mer information finns i Uploads: uploadData i utvecklarhandboken för Analytics.
Webbegendomen är inte aktiv för konto-id X, egendomsnummer Y. Uppladdningsbegäran specificerar en webbegendom som inte är kopplad till det angivna kontot. Redigera begäran. Se till att du använder rätt konto-id och egendoms-id.