Eksempel på importering av geografiske data

Finn ut hvordan du kan importere geografiske salgsområder.

Med importering av geografiske data kan du organisere dataene dine rundt egendefinerte geografiske områder i tråd med hvordan bedriften din er organisert.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Scenario

Tenk deg at virksomhetsområdene til selskapet ditt er organisert rundt bestemte geografiske salgsområder; East (østkysten), Central (sentralområdene) og West (vestkysten). Som standard rapporterer i dag Google Analytics bare om geografiske standardområder. Ved å bruke importering av geografiske data kan du samordne de bestemte områdene virksomheten din opererer i, med standardregionene i Analytics. Deretter kan du se dataene dine organisert rundt disse tilpassede salgsområdene.

Trinn 1: Bestem hvilke data som skal importeres

Du vil at dataene skal grupperes i tre salgsområder: East (østkysten), Central (sentralområdene) og West (vestkysten). Disse regionene er definert på delstats-/landsdelsnivå. Hvis vi bruker dette eksemplet i en amerikansk kontekst, kan det bli seende slik ut:

Eksempler på salgsområder
Delstat/landsdel Salgsområde
California West
Nevada West
New York East
Connecticut East
Illinois Central

Trinn 2: Tilordne dataene dine en geografisk ID-dimensjon

Analytics har fem geografiske ID-dimensjoner, alle på et ulikt geografisk hierarkinivå. I dette trinnet må du finne ut hvilket nivå bedriftsdataene dine ligger på, og så må du samordne bedriftsdataene med en korresponderende geografisk ID på dette nivået i hierarkiet.

I eksempelet vårt vil vi legge California inn under salgsområdet West (vestkysten). Slik gjør du det:

• Delstat befinner seg på områdenivå i et det geografiske hierarkiet.
  • Område korresponderer med den geografiske ID-dimensjonen ga:regionId.
  • I ID-tabellen over geografiske kriterier har California kriterie-ID 21137.
  • I tabellen over salgsområder må vi derfor legge området West (vestkysten) inn under ga:regionId 21137.
  • Vi fortsetter denne prosessen og ser at delstaten Nevada også ligger under det vestlige salgsområdet. Derfor legger vi til Nevadas kriterie-ID – 21166 – i denne kartleggingen.

Når du har kartlagt alle områdene, ender du opp med følgende tabell:

Eksempler på kartlegging av salgsområder
ga:regionId Salgsområde Delstat
21137 West California
21166 West Nevada
21167 East New York
21139 East Connecticut
21147 Central Illinois

Trinn 3: Opprett en egendefinert dimensjon

Ettersom salgsområde ikke er noen dimensjon i Analytics, må du opprette dette som en egendefinert dimensjon. Kall den egendefinerte dimensjonen for «Salgsområde», og angi Omfang som Økt.

Merk: Alle egendefinerte dimensjoner som er samordnet med geografiske dimensjoner, skal være konfigurert som dimensjoner med øktomfang.

Slik oppretter du egendefinerte dimensjoner

Du må ha redigeringstilgangområdenivå for å kunne opprette eller endre egendefinerte dimensjoner eller beregninger.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Gå til området ditt.
  3. Under OMRÅDE-kolonnen klikker du på Tilpassede definisjoner og så på Egendefinerte dimensjoner.
  4. Klikk på Ny egendefinert dimensjon.
  5. Gi dimensjonen et navn. Navnet kan være en hvilken som helst streng, men pass på at det er unikt, slik at denne dimensjonen ikke kan forveksles med andre dimensjoner eller beregninger i rapportene dine.
  6. Angi Omfang som Økt. I utviklerveiledningen for Analytics kan du finne ut mer om omfang og hvordan egendefinerte dimensjoner behandles.

7. Velg Aktiv for å begynne å samle inn data og se dimensjonene i rapportene dine med en gang. Opphev merkingen dersom du vil opprette dimensjonen, men la den stå inaktiv.
  8. Klikk på Opprett.

Finn ut mer om egendefinerte dimensjoner.

Trinn 4: Opprett et datasett

Datasettet er beholderen som inneholder de importerte dataene dine. Opprett et nytt geografisk datasett der du skal lagre samordningen mellom kriterie-ID-er og salgsområder, ved hjelp av eksempelet nedenfor.

Slik oppretter du datasett

Du må ha redigeringstilgangområdenivå for å kunne opprette eller endre datasett.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Gå til området ditt.
  3. Klikk på Dataimport i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Klikk på Nytt datasett.
  5. Velg Geografiske data som type.
  6. Skriv inn salgsområdene for navnet.
  7. Velg ett eller flere datautvalg der du vil se disse dataene.
  8. Definer skjemaet med eksemplet nedenfor som referanse.
  9. Klikk på Ferdig.

Oppsettseksempel

Med geografiske datasett kan du velge én av fire tilgjengelige geografiske ID-dimensjoner for å bruke som nøkkelen din. Du må dessuten angi minst én datadimensjon du vil importere. Velg følgende i dette tilfellet:

• Nøkkel: ga:regionId
  • Importerte data: Salgsområde (den egendefinerte dimensjonen du opprettet i forrige trinn)
  • Overskriv treffdata: Ja

Overskriften i opplastingsfilen

Før du går videre til neste trinn, må du hente skjemaet for datasettet og bruke dette som overskriften i opplastingsfilen:

Klikk på Hent skjema.

Nå kan du se noe tilsvarende dette:

CSV header
ga:regionId,ga:dimension23

Den egendefinerte dimensjonen din har nok trolig et annet internnavn enn det som vises her.

Dette er overskriften du må bruke som første linje i CSV-filer du laster opp. Du kan kopiere overskriften og lime den direkte inn i CSV-filen, eller du kan klikke på Last ned skjemamal for å åpne den i et regneark.

Trinn 5: Opprett opplastingsfilen

Du laster opp data til Analytics ved å importere CSV-filer (filer med kommadelte verdier). Filene skal være basert på tabellen som fremgår i trinn to, men de skal være formatert på en spesiell måte, som beskrevet i Formatering av opplastingsfiler.

Opprett et regneark, og eksportér det som CSV-fil

Opprett et regneark som inneholder dataene du vil laste opp (f.eks. salgsområder), foruten nøkkelverdiene som skal slå sammen dataene med treffene du har samlet inn (f.eks. kriterie-ID). I den første raden (overskriften) i regnearket bør du bruke de interne dimensjonsnavnene (f.eks. ga:regionId i stedet for Område-ID og ga:dimension23 i stedet for Salgsomr). Du finner disse internnavnene ved å laste ned skjemamalen, som beskrevet ovenfor. Resten av regnearket skal inneholde korresponderende data for hver kolonne.

Eksempel på data i et regneark
ga:regionId ga:dimension23
21137 West
21166 West
21167 East
21139 East
21147 Central

Eksportér regnearket som en CSV-fil. Filen ser omtrent slik ut:

ga:regionId,ga:dimension23
21137,West
21166,West
21167,East
21139,East
21147,Central

Trinn 6: Last opp dataene

Data kan importeres til Analytics på to måter: manuelt – via brukergrensesnittet eller programmatisk – eller via administrasjons-API.

Manuell opplasting
  1. Logg på Google Analytics.
  2. Gå til området ditt.
  3. Klikk på Dataimport i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Finn raden for Salgsområder-datasettet ditt i Datasett-tabellen.
  5. Klikk på Administrer opplastinger for Salgsområder-datasettet.
  6. Klikk på Last opp fil, velg filen og klikk så på Last opp.
Opplasting via Management API
  1. Logg på Google Analytics.
  2. Gå til området ditt.
  3. Klikk på Dataimport i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Finn raden for Salgsområder i Datasett-tabellen.
  5. Klikk på datasettnavnet.
  6. Klikk på Hent ID for spesialtilpasset datakilde.
  7. Notér ned ID-en (du trenger den ifm. trinnene som beskrives i utviklerveiledningen).
  8. Følg denne veiledningen for å laste opp via Management API.

Trinn sju: Se dataene i rapporter

Ettersom Salgsområde er en egendefinert dimensjon, fremgår den ikke automatisk i standardrapporter, men du kan legge den til som en sekundær dimensjon. I Geo > Sted-rapporten kan du for eksempel velge Land som primær dimensjon, og legge til Salgsområde som den sekundære dimensjonen. Du kan også ta med importerte geografiske dimensjoner i tilpassede rapporter.

Opplastede data må behandles før de fremgår i rapporter. Når behandlingen er fullført, kan det ta opptil ett døgn før de importerte dataene blir brukt med innkommende treffdata.