Esimerkki maantieteellisen datan importoinnista

Lue, miten voit importoida maantieteellisiä myyntialueita.

Importoimalla maantieteellistä dataa voit järjestellä datasi omien maantieteellisten alueiden mukaan niin, että se vastaa paremmin sitä, miten yrityksesi toiminta on järjestetty.

Sisällys:

Esimerkkitapaus

Oletetaan, että yrityksesi toiminta on järjestetty tiettyjen maantieteellisten myyntialueiden mukaan: itä, keski ja länsi. Analytics raportoi tällä hetkellä oletusarvoisesti vain maantieteellisiä oletusalueita koskevaa dataa. Maantieteellisen importointityypin avulla voit mäpätä tietyt yrityksesi käyttämät alueet Analyticsin oletusalueisiin. Voit sitten tarkastella tietoja näiden omien myyntialueiden mukaan.

Vaihe 1: Valitse importoitava data

Haluat ryhmitellä datan kolmen myyntialueen mukaan: itä, keski ja länsi. Kyseiset alueet on määritelty osavaltio- tai maakuntatasolla. Yhdysvalloissa esimerkkitapaus voisi näyttää tältä:

Esimerkki myyntialueista
Osavaltio/provinssi Myyntialue
Kalifornia länsi
Nevada länsi
New York itä
Connecticut itä
Illinois keski

Vaihe 2: Mäppää data maantieteellisen tunnuksen ulottuvuuteen

Analyticsissa on viisi maantieteellisen tunnuksen ulottuvuutta, joista kukin on eri maantieteellisen hierarkian tasolla. Tässä vaiheessa sinun on selvitettävä, millä tasolla bisnesdatasi sijaitsee. Sen jälkeen sinun on mäpättävä bisnesdata vastaavaan maantieteelliseen tunnukseen kyseisellä hierarkian tasolla.

Tässä esimerkissä haluamme liittää Kalifornian osavaltion läntiseen myyntialueeseen. Toimi seuraavasti:

• Osavaltio on maantieteellisen hierarkian aluetasolla.
  • Alue vastaa maantieteellisen tunnuksen ulottuvuutta ga:regionId.
  • Maantieteellisten ehtotunnusten taulukossa Kalifornian ehtotunnus on 21137.
  • Määritämme siten myyntialuetaulukossamme läntisen alueen tunnukseksi ga:regionId 21137.
  • Jatkamme prosessia Nevadan osavaltiolla. Se kuuluu myös läntiseen myyntialueeseen, joten lisäämme Nevadan ehtotunnuksen 21166.

Kun kaikki alueet on lisätty, saadaan seuraavanlainen taulukko:

Esimerkki myyntialueiden määrityksestä
ga:regionId Myyntialue Osavaltio
21137 länsi Kalifornia
21166 länsi Nevada
21167 itä New York
21139 itä Connecticut
21147 keski Illinois

Vaihe 3: Luo oma ulottuvuus

Koska Myyntialue ei ole Analyticsin ulottuvuus, sinun on luotava se omana ulottuvuutena. Lisää omalle ulottuvuudelle nimeksi Myyntialue ja valitse Laajuus-asetukseksi Istunto.

Huom. Kaikkien maantieteellisiin ulottuvuuksiin liitettyjen omien ulottuvuuksien laajuudeksi on määritettävä Istunto.

Oman ulottuvuuden luominen

Omien ulottuvuuksien ja mittareiden muokkaaminen edellyttää, että sinulla on mittauskokonaisuustason muokkaajan rooli.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry mittauskokonaisuuteen.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta ensin Omat määritelmät ja sitten Omat ulottuvuudet.
  4. Valitse Uusi oma ulottuvuus.
  5. Lisää Nimi. Tämä voi olla mikä tahansa merkkijono. Käytä kuitenkin yksilöivää nimeä, jotta se ei sekoitu raporteissasi muihin omiin ulottuvuuksiin tai mittareihin.
  6. Valitse Laajuus-asetukseksi Istunto. Analyticsin kehittäjän oppaasta saat lisätietoa laajuudesta ja omien ulottuvuuksien käsittelystä.

7. Valitse Aktiivinen, jos haluat aloittaa datan keräämisen ja nähdä ulottuvuuden raporteissasi heti. Poista valinta ruudusta, jos haluat luoda luokan, mutta jättää sen pois käytöstä.
  8. Klikkaa Luo.

Lue lisää omista ulottuvuuksista.

Vaihe 4: Luo datajoukko

Datajoukko on säilö, jossa importoitu data säilytetään. Luo uusi maantieteellinen datajoukko myyntialueiden ehtotunnusten säilytystä varten seuraavan esimerkin mukaisesti.

Näin voit luoda datajoukon

Datajoukkojen luominen tai muokkaaminen edellyttää, että sinulla on mittauskokonaisuustason muokkaajan rooli.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry mittauskokonaisuuteen.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Datan importointi.
  4. Valitse Uusi datajoukko.
  5. Valitse tyypiksi Maantieteellinen data.
  6. Anna nimeksi Myyntialueet.
  7. Valitse vähintään yksi näkymä, johon nämä tiedot sisällytetään.
  8. Määritä malli alla olevan esimerkin pohjalta.
  9. Klikkaa Valmis.

Esimerkki mallista

Maantieteellisten datajoukkojen avulla voit poimia avaimeksi yhden neljästä käytettävissä olevasta maantieteellisen tunnuksen ulottuvuudesta. Sinun on myös määritettävä vähintään yksi ulottuvuus importointia varten. Tässä esimerkissä valittaisiin seuraavat määritykset:

• Avain: ga:regionId
  • Importoitu data: Myyntialue (oma ulottuvuus, jonka olet luonut edellisessä vaiheessa)
  • Korvaa osumadata: Kyllä

Otsikon noutaminen lataustiedostolle

Ennen kuin jatkat seuraavaan vaiheeseen, nouda datajoukkomalli lähetystiedostosi otsikoksi:

Valitse Hanki malli.

Näkyviin tulee jotakin seuraavan kaltaista:

CSV header
ga:regionId,ga:dimension23

Omalla ulottuvuudellasi on todennäköisesti erilainen sisäinen nimi kuin tässä esimerkissä.

Käytä tätä otsikkoa lähettämiesi CSV-tiedostojen ensimmäisenä rivinä. Voit kopioida ja liittää tämän suoraan CSV-tiedostoosi tai avata sen laskentataulukkoon klikkaamalla Lataa malli.

Vaihe 5: Luo lataustiedosto

Data ladataan Google Analyticsiin importoimalla CSV-tiedosto. Tämä tiedosto perustuu vaiheessa 2 määritettyyn taulukkoon, mutta se on muotoiltava artikkelissa Lähetystiedostojen muotoileminen kuvatulla tavalla.

Laskentataulukon luominen ja sen eksportoiminen CSV-muodossa

Luo laskentataulukko, joka sisältää ladattavan datan (esimerkiksi myyntialueet) ja avainarvot, jotka liittävät datan keräämiisi osumiin (esimerkiksi ehtotunnus). Laskentataulukon ensimmäisellä rivillä (otsikossa) on käytettävä sisäisiä ulottuvuuksien nimiä (esimerkiksi ga:regionId, ei "Aluetunnus", ja ga:dimension23, ei "Myyntialue"). Saat nämä sisäiset nimet lataamalla mallin yllä kuvatulla tavalla. Laskentataulukon muun osuuden tulee sisältää kutakin sarake vastaava data.

Esimerkki laskentataulukot tiedoista
ga:regionId ga:dimension23
21137 länsi
21166 länsi
21167 itä
21139 itä
21147 keski

Vie laskentataulukko CSV-muodossa. Tiedostosi näyttää seuraavanlaiselta:

ga:regionId,ga:dimension23
21137,länsi
21166,länsi
21167,itä
21139,itä
21147,keski

Vaihe 6: Lataa data

Datan voi importoida Google Analyticsiin kahdella tavalla: manuaalisesti käyttöliittymän kautta tai ohjelmallisesti Management APIn avulla.

Datan lataaminen manuaalisesti
  1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry mittauskokonaisuuteen.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Datan importointi.
  4. Etsi datajoukkotaulukosta Myyntialue-datajoukon rivi.
  5. Klikkaa Lähetysten hallinta -vaihtoehtoa Myyntialueet-tietojoukossa.
  6. Klikkaa Lataa tiedosto, valitse tiedosto ja klikkaa Lataa.
Datan lataaminen Management APIn kautta
  1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry mittauskokonaisuuteen.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Datan importointi.
  4. Etsi datajoukkotaulukosta Myyntialueet-rivi.
  5. Klikkaa datajoukon nimeä.
  6. Valitse Hanki muokattu datalähdetunnus...
  7. Kirjoita tunnus muistiin (tarvitset sitä seuratessasi kehittäjän oppaassa olevia ohjeita).
  8. Lataa data Management APIn kautta seuraamalla näitä ohjeita.

7. vaihe: Tarkastele raporttien tietoja.

Koska myyntialue on oma ulottuvuus, se ei näy automaattisesti vakioraporteissa, mutta voit lisätä sen toissijaiseksi ulottuvuudeksi. Esimerkiksi Geo > Sijainti -raportista voit valita Maa-vaihtoehdon ensisijaiseksi ulottuvuudeksi ja Myyntialue-ulottuvuuden toissijaiseksi ulottuvuudeksi. Voit myös sisällyttää omiin raportteihin importoituja maantieteellisiä ulottuvuuksia.

Lähetetyt tiedot täytyy käsitellä, ennen kuin ne näkyvät raporteissa. Käsittelyn valmistuttua voi kestää 24 tuntia, ennen kuin tuotuja tietoja aletaan käyttää saapuvissa osumatiedoissa.