Papperskorgen

Återställa konton, egendomar och vyer från papperskorgen.

Papperskorgen kan innehålla konton, egendomar och vyer som har märkts för radering. Objekten behålls i papperskorgen i 35 dagar innan de raderas permanent.

Innehåll i artikeln:

Om papperskorgen

Papperskorgen är en tillfällig lagringsplats för konton, egendomar och vyer innan de raderas. Konton, egendomar och vyer som flyttas till papperskorgen behålls i 35 dagar innan de raderas permanent.

Du kan öppna papperskorgen för att se en lista över alla objekt som har märkts för radering, vilka användare som raderade dem och vilket datum de raderas permanent. Du kan återställa objekt genom att välja dem och flytta bort dem från papperskorgen. Du måste ha redigeringsrollen för kontot för att komma åt papperskorgen.

Efter 35 dagar i papperskorgen raderas allt permanent. Raderingen registreras i ändringshistoriken och Analytics System anges som användare.

Attribution-projekt kopplade till en egendom eller vy raderas inte automatiskt när egendomen eller vyn raderas. Om du vill radera all data kopplad till egendomen och/eller vyn måste du radera relaterade Attribution-projekt separat. Användare med redigeringsrollen för kontot kan se listan över Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution/projects och kan radera Attribution-projekt därifrån.

Vad återställs?

När du återställer ett konto eller en egendom återställs också underordnade egendomar och vyer, med undantag för egendomar och vyer som du har flyttat separat till papperskorgen. Anta till exempel att konto A innehåller egendom E1 och vyerna V1 och V2:

• Exempel 1: V2 flyttas till papperskorgen. Senare flyttas konto A till papperskorgen. När du återställer konto A återställs automatiskt E1 och V1 men inte V2. V2 behålls i papperskorgen.
  • Exempel 2: Konto A flyttas till papperskorgen. När du återställer konto A återställs automatiskt E1, V1 och V2.
  • Exempel 3: V2 flyttas till papperskorgen. Senare flyttas konto A till papperskorgen. När du återställer V1 återställs automatiskt P1 och A men inte V2. V2 behålls i papperskorgen.

När du återställer ett konto, en egendom eller en vy från papperskorgen bevaras alla inställningar och konfigurationer (till exempel mål, filter, användarbehörigheter och länkar till andra produkter från Google).

Data bearbetas inte när objekten (konton, egendomar, vyer) ligger i papperskorgen. Databearbetningen för kärnrapporter återupptas inom en timme efter att de har återställts från papperskorgen. Bearbetning i realtid återupptas inom några sekunder.

Återställa ett konto, en egendom eller en vy

Så här återställer du ett konto, en egendom eller en vy:

1. Logga in på ditt Analytics-konto. Om alla dina Analytics-konton har raderats måste du skapa ett nytt Analytics-konto för att komma åt papperskorgen.
  2. Klicka på Administratör.
  3. Klicka på Papperskorgen i kolumnen Konto.
  4. Leta reda på objektet som du vill återställa genom att titta i tabellen eller använda sökfältet i tabellen.
  5. Klicka på Återställ.