Objectius intel·ligents

Utilitzeu les millors sessions al vostre lloc web com a conversions per optimitzar el rendiment de Google Ads

Mesurar les conversions reals, ja sigui mitjançant el seguiment de conversions de Google Ads o bé amb les transaccions de comerç electrònic importades d'Analytics, és la millor manera d'optimitzar les ofertes, els anuncis i el lloc web. Ara bé, si encara no mesureu les conversions, la funció Objectius intel·ligents us permet d'utilitzar fàcilment les millors sessions com a conversions per optimitzar el rendiment del vostre compte de Google Ads.

Necessiteu la funció d'editor al nivell de visualització per dur a terme les tasques o utilitzar les funcions que es descriuen en aquest article.

Contingut d'aquest article:

En què consisteix la funció Objectius intel·ligents

La funció Objectius intel·ligents es configura al nivell de visualització. Aquesta funció utilitza l'aprenentatge automàtic per analitzar desenes de senyals sobre les sessions al vostre lloc web a fi de determinar quins tenen més probabilitats de generar conversions. S'assigna una puntuació a cada sessió, i les més ben puntuades es converteixen en objectius intel·ligents. Per exemple, alguns dels senyals inclosos al model d'Objectius intel·ligents són: Durada de la sessió, Pàgines per sessió, Ubicació, Dispositiu i Navegador. La funció Llistes intel·ligents de remàrqueting utilitza un model d'aprenentatge automàtic similar per identificar els millors usuaris.

Per tal de determinar quines són les millors sessions, la funció Objectius intel·ligents selecciona aproximadament el millor 5% del trànsit del vostre lloc web procedent de Google Ads per establir un llindar. Després d'establir-lo, l'aplica a totes les sessions del lloc web, entre les quals hi ha el trànsit provinent de canals que no són Google Ads. Un cop la funció Objectius intel·ligents està activada a Analytics, ja es poden importar els objectius a Google Ads.

Requisits previs per utilitzar la funció Objectius intel·ligents

Per utilitzar la funció Objectius intel·ligents, cal complir uns requisits previs específics i fer les accions següents:

1. Enllaceu els comptes d'Analytics i Google Ads.
  2. Els comptes de Google Ads enllaçats han d'enviar prou trànsit al vostre lloc web. Els clics de Google Ads han d'haver generat almenys 500 sessions d'Analytics en els 30 darrers dies perquè pugueu configurar la funció Objectius intel·ligents.

Si el compte enllaçat registra menys de 250 sessions en els 30 darrers dies per a la visualització seleccionada, la funció es desactivarà fins que torneu a arribar a les 500 sessions o més.

3. La visualització d'informes no pot rebre més de 10 milions de sessions en 30 dies.
  4. A la configuració de compartició de dades, l'opció Productes i serveis de Google ha d'estar activada per al compte d'Analytics. Consulteu-ne les instruccions a continuació.
Informació sobre com es pot activar la compartició de dades

Pas 1: activar la funció Objectius intel·ligents

Si la visualització és apta, podeu activar la funció Objectius intel·ligents seleccionant el tipus d'objectiu intel·ligent en seguir el procés habitual de configuració d'objectius.

Instruccions per configurar la funció Objectius intel·ligents
  1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració i navegueu fins a la visualització que vulgueu.
  3. A la columna MOSTRA, feu clic a Objectius.
  4. Feu clic a + OBJECTIU NOU.
  5. Seleccioneu Objectiu intel·ligent (si està disponible).
  6. Assigneu un nom a l'objectiu intel·ligent i feu clic a Desa.

No necessiteu configurar ni personalitzar cap altra opció (per això els anomenem "objectius intel·ligents", entre d'altres raons).

Si heu seleccionat una categoria de sector per a aquesta propietat, el pas Descripció de l'objectiu serà una mica diferent del que es mostra aquí. Ignoreu les diferències i seleccioneu Objectius intel·ligents.

Pas 2: importar els objectius intel·ligents a Google Ads

Per utilitzar la funció Objectius intel·ligents a fi d'optimitzar el rendiment de Google Ads, primer heu d'importar els objectius a Google Ads.

Instruccions per importar els objectius i les transaccions d'Analytics a Google Ads
  1. Després d'haver activat la funció Objectius intel·ligents a Analytics, inicieu la sessió al compte de Google Ads i feu clic a Eines i configuració. Després, a Mesurament, feu clic a Conversions.
  2. A Accions de conversió, feu clic a +.
  3. Feu clic a Importa i seleccioneu Google Analytics.
  4. Feu clic a Continua.
  5. Seleccioneu els elements que voleu importar i feu clic a Importa i continua.

Google Ads començarà a importar les dades del compte d'Analytics. No s'inclourà l'historial de dades anteriors a la importació.

Obteniu més informació sobre com podeu importar els objectius i les transaccions de Google Analytics a Google Ads.

Pas 3: optimitzar el rendiment de Google Ads mitjançant la funció Objectius intel·ligents

Si voleu optimitzar el rendiment de Google Ads mitjançant la funció Objectius intel·ligents, us recomanem que utilitzeu les ofertes de CPA objectiu, una estratègia d'oferta automàtica flexible. També podeu utilitzar les ofertes de CPC manual si voleu gestionar les ofertes pel vostre compte.

Un cop hàgiu importat els objectius intel·ligents a Google Ads, deixeu que s'executin durant unes setmanes perquè acumulin prou dades. Passat aquest temps, si voleu utilitzar els objectius intel·ligents per optimitzar el rendiment de Google Ads, dividiu el cost dels anuncis entre el nombre d'objectius intel·ligents assolits i obtindreu el cost per adquisició (CPA), que us permet definir el CPA objectiu corresponent a Google Ads.

Exemple:

Heu invertit 2000 € a Google Ads en les dues darreres setmanes i teniu 80 conversions generades per objectius intel·ligents. Per tant, el vostre CPA mitjà per a una sessió d'Objectius intel·ligents durant aquest període és de 25 € (2000 € / 80 = 25 €). Aquest és el cost mitjà que haureu de pagar per adquirir una sessió amb moltes probabilitats de generar una conversió, segons el model d'Objectius intel·ligents.
En aquest cas, hauríeu de definir el vostre CPA objectiu de Google Ads en 25 €.

L'informe Objectius intel·ligents

Per entendre millor el rendiment d'aquesta funció, utilitzeu l'informe que trobareu a Conversions > Objectius > Objectius intel·ligents. Aquest informe us mostra la diferència entre el trànsit de la funció Objectius intel·ligents i la resta de trànsit. També podeu incloure la dimensió Objectiu intel·ligent assolit als informes personalitzats.

L'informe Objectius intel·ligents mostra el rendiment que tindria la funció fins i tot abans d'activar-la a la vostra visualització (suposant que compliu els requisits per utilitzar-la). D'aquesta manera podeu determinar, abans de fer tots els passos descrits més amunt, si us beneficiaria utilitzar aquesta funció.

Tant l'informe Objectius intel·ligents com la dimensió Objectiu intel·ligent assolit només estan disponibles en visualitzacions aptes per utilitzar la funció Objectius intel·ligents.

Limitacions de la funció Objectius intel·ligents

La funció Objectius intel·ligents té les limitacions i restriccions següents:

• Els objectius intel·ligents no es poden configurar ni personalitzar.
  • Només podeu tenir un objectiu intel·ligent per visualització.
  • Els objectius intel·ligents necessiten entre 1 i 20 espais d'objectiu (com qualsevol altre objectiu).
  • Actualment, només estan disponibles per a les visualitzacions de llocs web; no es poden utilitzar per a les visualitzacions d'aplicacions mòbils.
  • No estan disponibles per a les visualitzacions que reben més d'1 milió de peticions de fitxer al dia.
  • Els objectius intel·ligents no són compatibles amb les conversions postimpressió (VTC) ni amb les conversions multidispositiu de Google Ads.

Per què els meus objectius intel·ligents canvien de sobte?

És possible que el model d’aquesta funció s'ajusti periòdicament per tenir en compte els canvis en la configuració del lloc web o en el trànsit. Per exemple, si afegiu una conversió nova amb un percentatge de conversions alt, o si teniu una conversió amb un percentatge de conversions que abans era elevat però que ha baixat, pot ser que vegeu canvis importants als objectius intel·ligents a mesura que el model es vagi adaptant.

Recursos relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!