Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Toeschrijving

Het proces van het toewijzen van waardepunten voor verkoop en conversies aan contactpunten in conversiepaden.

Met Toeschrijving kunnen marketeers bepalen hoeveel elk kanaal aan verkopen en conversies heeft bijgedragen. Veel mensen gaan bijvoorbeeld over tot aankoop op uw site nadat ze naar uw merk hebben gezocht op Google. Ze kunnen echter met uw merk in aanraking zijn gekomen via een display-advertentie of een blog. Een marketeer maakt gebruik van toeschrijving om geldwaardepunten op de juiste manier te verdelen over de vele marketingkanalen die mogelijk aan elke verkoop hebben bijgedragen.