Dit artikel gaat over Universal Analytics-property's, die vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer verwerken (1 juli 2024 voor Analytics 360-property's). Stap over op een Google Analytics 4-property als u dat nog niet heeft gedaan.

Analytics-tag

De Analytics-tag is een JavaScript-fragment dat gegevens van een website verzamelt en naar Analytics stuurt.

U kunt de Analytics-tag rechtstreeks toevoegen aan de html-code van alle pagina's van uw site, maar ook gebruikmaken van een tagbeheersysteem zoals Google Tag Manager.