Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Kanaalgroepering

Een overzicht van verkeersbronnen in de rapporten 'Acquisitie' waarin verschillende marketingactiviteiten worden gegroepeerd. Met kanaalgroeperingen kunt u verzamelde statistieken bekijken en vergelijken op kanaalnaam en op afzonderlijke verkeersbron, medium of campagnenaam.

In het gedeelte Overzicht en kanalen in de rapporten 'Acquisitie' worden uw gegevens geordend weergegeven volgens de Standaardkanaalgroepering, een op regels gebaseerde groepering van de meest voorkomende verkeersbronnen, zoals Betaalde zoekresultaten en Directe kosten. Hiermee kunt u snel de prestaties van elk van uw verkeerskanalen controleren.