Om brukerdata

Dra nytte av brukerdata fra eksterne systemer for å kunne betjene målgruppen din bedre.

Du kan forbedre målgruppene for brukersegmentering og remarketing ved å importere brukerinformasjon som er lagret utenfor Analytics, for eksempel i CRM-systemer. Med denne importeringstypen kan du laste opp metadata om brukerne, blant annet om kunders lojalitetsrangering, dato for siste kjøp og levetidsverdi.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Slik fungerer importering av brukerdata

En forutsetning for at du skal kunne implementere importering av brukerdata, er at du kan generere unike identifikatorer for brukerne, og sende disse til Analytics ved å føye ID-ene til i sporingskoden din. Du kan for eksempel få User ID (bruker-ID)-verdiene fra autentiseringstjenesten for appen eller nettstedet ditt, eller kanskje du får dem fra CRM-systemet ditt. Du må deretter legge til disse unike identifikatorene i sporingskoden din og sende dem som treff til Analytics. De unike identifikatorene kan deretter brukes som nøkkelen som binder brukeren til de opplastede dataene. Opplastede data lagres i egendefinerte dimensjoner.

I Analytics kan brukeridentifikatorer lagres på to måter:

• Ved hjelp av User ID-dimensjonen
  • ved hjelp av en egendefinert dimensjon

User ID kontra egendefinerte dimensjoner

Hvis du i ditt tilfelle skal slå sammen CRM-data med treffdata du har samlet inn, anbefaler vi at du lagrer User ID (bruker-ID)-verdiene i en egendefinert dimensjon. Den innebygde User ID-dimensjonen som er tilgjengelig i Analytics, er hovedsakelig tiltenkt bruk i forbindelse med rapportering for flere enheter, ikke for dataimportering. Hvis du bruker en egendefinert dimensjon, forhindrer du datakollisjoner mellom ID-er som brukes i User ID-funksjonen, og ID-er som kan brukes i eksterne systemer.

I utviklerdokumentasjonen for Google kan du finne ut hvordan du angir en User ID i treff.

Finn ut mer om User ID-funksjonen og rapporter for flere enheter.

Du kan bruke (dvs. laste opp og bruke i treff) de samme User ID-ene som de du har i datakilden utenfor nettet, forutsatt at disse ID-ene ikke inneholder personlig identifiserende informasjon. I henhold til vilkårene for bruk av Google Analytics, som alle Analytics-kundene forplikter seg til å overholde, er det forbudt å sende personlig identifiserende informasjon til Analytics, deriblant navn, personnumre, e-postadresser eller lignende informasjon.

Analysér og iverksett tiltak

Når du har importert metadata om brukere, kan du analysere og iverksette tiltak på bakgrunn av disse med tilpassede rapporter, segmenter og remarketingmålgrupper. Du bør utføre følgende oppgaver i angitt rekkefølge:

1. Opprett en tilpasset rapport

Den enkleste måten du kan få bekreftet og evaluert brukerdataene du har importert på, er å opprette en tilpasset rapport. Vi tar et eksempel:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Tilpasning > Tilpassede rapporter.
  5. Klikk på +Ny tilpasset rapport.
  6. Endre rapporttypen til Flat tabell.
  7. Legg til den egendefinerte dimensjonen der brukermetadataene ligger (f.eks. Levetidsverdi).
  8. Legg til Økter eller en annen beregning du vil bruke for å måle atferden til en brukergruppe.
  9. Klikk på Lagre.
2. Opprett et segment

Opprett et segment som representerer brukerne du skal se nærmere på. Gjør så følgende i den tilpassede rapporten:

1. Klikk på + Legg til segment.
  2. Klikk på + Nytt segment.
  3. Klikk på Avansert: Vilkår.
  4. Endre filteret fra Økter til Brukere.
  5. Velg den egendefinerte dimensjonen (f.eks. Levetidsverdi) som inneholder brukerdataene du har importert.
  6. Legg til eventuelle filtre, vilkår eller sekvenser i segmentet.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Nå må du prøve og feile med segmentvilkårene og sjekke resultatene i den tilpassede rapporten frem til du er fornøyd med segmentet.
3. Lag en remarketingmålgruppe

Når du har laget et segment, kan du bruke det som grunnlag for en remarketingmålgruppe:

1. Følg veiledningen for å lage en remarketingmålgruppe. Klikk på Importér et segment når du kommer til Definer målgruppen-trinnet.
  2. Velg segmentet du laget ovenfor (f.eks. Levetidsverdi).

Fremgangsmåten videre

Når du har opprettet remarketingmålgruppen, kan du gå videre til å opprette en ny Google Ads-kampanje og legge til målgruppen din i en annonsegruppe. Du kan finne ut mer om dette i brukerstøtteartikkelen om remarketing i Google Ads.

Detaljer for datasettet

Datasettet er beholderen som kommer til å inneholde de importerte dataene dine. Utvid delen nedenfor for å se detaljene for datasettet.

Detaljer for datasettet

De importerte dataene dine lagres i et Datasett av passende type. Du velger Datasettype når du oppretter datasettet. Funksjonene og detaljene for denne bestemte datasettypen er oppført nedenfor.

Forklaring:

• Omfang – Omfanget bestemmer hvilke treff som skal knyttes til dimensjonsverdiene for import. Det finnes fire omfangsnivåer: treff, økt, bruker og produkt. Finn ut mer om omfang.
  • Moduser – Importmodusen bestemmer punktet i behandlings- og rapporteringskjeden der de importerte dataene dine slås sammen med eksisterende treffdata. Finn ut mer om importmoduser.
  • Skjemanøkkel – Viser nøkkeldimensjoner eller -beregninger. Nøkkelen brukes til å slå sammen dataene du laster opp, med eksisterende data i treffene dine for denne datasettypen.
    Skjemanøkkelen som er oppført her, er bare til informasjon og er kanskje ikke fullstendig. De faktiske dimensjonene og beregningene som er tilgjengelige, blir vist i brukergrensesnittet når du oppretter datasettet.
Omfang Bruker
Skjemanøkkel Et av følgende:
  • User ID
  • Egendefinert dimensjon (brukeromfang)
Importerte data

Egendefinert dimensjon (brukeromfang)

Merknader

Det er ikke tillatt å laste opp eller knytte personlig identifiserende informasjon til importeringsfiler med brukerdata.