Skapa ett dataset

Läs om hur du konfigurerar en behållare för att ta emot och hantera uppladdad data.

Innan du laddar upp data till Analytics måste du skapa ett dataset av lämplig typ för att ta emot och hantera informationen.

Innehåll i artikeln:

Steg för steg

Följ dessa anvisningar för att definiera schemat och ställa in alternativ för hur importerad data ska sammanfogas med din egendom.

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör och leta reda på egendomen dit du vill ladda upp data.
  3. Klicka på Dataimport i kolumnen Egendom. Sidan Datamängder visas.
  4. Klicka på Skapa.
  5. Välj en Datamängdstyp (till exempel Kostnadsdata).
  6. Ge datakällan ett namn (till exempel ”Annonsnätverksdata”).
  7. Välj en eller flera vyer där du vill se informationen.
  8. Definiera ett Datamängdschema genom att välja dimensionerna Nyckel och Mål.
  9. Välj hur överskrivningen ska ske.
  10. Klicka på Spara.

Viktigt att veta om dataset

Klicka för att se en översikt över termer och begrepp som rör dataset.

Ett dataset är en behållare för data som du laddar upp till Analytics.

Datamängdstyp är den specifika typ av data du vill importera. Detta kan till exempel vara användardata, kostnadsdata eller innehållsdata.

Schema är den struktur som styr hur informationen du laddar upp ska sammanfogas med befintlig data i träffarna. Schemat består av nyckel- och import-dimensioner eller -mätvärden.

Nyckeln används för att matcha uppladdad data med befintliga träffar. Importdimensionen (eller importmätvärdet) innehåller den ytterligare data som du laddar upp.

Datamängdstypen avgör vilka dimensioner och mätvärden som är tillgängliga.

Eventuella anpassade dimensioner eller mätvärden som används i schemat måste skapas innan du skapar datasetet.

Importbeteende/Skriv över träffdata anger hur nyckelvärden som förekommer flera gånger ska hanteras. Vilka alternativ som visas beror på vilken typ av dataset som används:

Kostnadsdata

Om du importerar data vars nycklar matchar tidigare uppladdad data och väljer alternativet Summering i avsnittet Importbeteende läggs ny data informationen till i den gamla. Om du väljer alternativet Skriv över ersätts tidigare data med ny.

Andra datamängdstyper

Om du importerar data som redan har sammanfogats med insamlad träffdata från Analytics väljer du Ja i avsnittet Skriva över träffdata om du vill ersätta insamlad data med importerad. Om du väljer Nej ignoreras uppladdad data och endast insamlad data behålls.

Anmärkning för API-användare

För att importera data via hanterings-API:et krävs ett unikt dataset-id (kallades tidigare id för anpassad datakälla). Detta id visas som en kolumn på sidan Datamängder. Du kan även klicka på Hämta id för anpassad datakälla (för API-användare) på redigeringssidan för datasetet.

Läs mer om hur du importerar data via Analytics-API:et.

Nästa steg

1. Välj importtyp.
  2. Skapa en CSV-fil för uppladdning.
  3. Ladda upp informationen.