Over Rapportageoverzicht

Deze functie is alleen beschikbaar in Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform

Met Rapportageoverzicht kunt u gegevens van meerdere Analytics-property's verzamelen en die gegevens samen in hetzelfde rapport bekijken.

Als u bijvoorbeeld meerdere property's voor merksites in verschillende landen heeft (example.fr, example.co.uk, enzovoort), kunt u die gegevens verzamelen om wereldwijde prestatiestatistieken te bekijken, en deze vervolgens nader analyseren om de prestaties van merken in verschillende landen te vergelijken.

Rapportageoverzicht bestaat uit 2 soorten property's:

• Bronproperty's: individuele Analytics-property's met gegevens van 1 site, app of op internet aangesloten apparaat.
  • Overzichtsproperty's: property's die fungeren als aggregator van gegevens van meerdere bronproperty's.
U kunt momenteel geen Firebase-property's gebruiken in Rapportageoverzicht.

In dit artikel:

Gegevens

Overzichtsproperty's kunnen gegevens van zowel webproperty's als app-property's bevatten, evenals property's waarvan de gegevens zijn geüpload via het Measurement Protocol.

Overzichtsproperty's nemen geen gegevens op die u in bronproperty's importeert en ook geen gegevens die u aan bronproperty's koppelt (bijv. Google Ads, AdMob, AdSense, YouTube). Als u de gekoppelde gegevens van uw bronproperty's in uw overzichtsproperty's wilt kopiëren, moet u dezelfde koppeling op overzichtsniveau maken (bijvoorbeeld uw overzichtsproperty's koppelen aan het relevante Google Ads-, AdMob- of Google Marketing Platform-account).

Overzichtsproperty's omvatten realtime gegevens van hun bronproperty.

U kunt geen gegevens rechtstreeks van een site of app naar een overzichtsproperty sturen (bijvoorbeeld door de site of app te labelen met de tracking-ID voor de overzichtsproperty of door hits rechtstreeks naar de overzichtsproperty te verzenden via het Measurement Protocol). Treffers die rechtstreeks naar een overzichtsproperty worden verzonden, gaan verloren.

Sessies samenvoegen

Als gebruikers voor verschillende bronproperty's worden geïdentificeerd op basis van dezelfde Client-ID of User ID, worden de sessiegegevens voor deze gebruikers doorgaans samengevoegd. Een uitzondering hierop kan zich voordoen als gebruikers tussen de bronproperty's navigeren en de limieten van de instellingen voor Time-out voor sessie (hieronder beschreven) worden overschreden.

De typen bronproperty's waaruit gegevens worden samengevoegd, zijn onder meer:

• Eigenschappen voor sites die zijn gekoppeld via cross-domein tracking
  • Property's voor verschillende mappen of subdomeinen van hetzelfde topleveldomein
  • User ID-property's voor sites of apps die dezelfde login delen

Als gebruikers voor verschillende bronproperty's niet kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van dezelfde Client-ID of User ID, worden de sessiegegevens niet samengevoegd.

De instellingen voor Sessietime-out kunnen van invloed zijn op de manier waarop sessies worden samengevoegd wanneer gebruikers tussen verschillende bronproperty's navigeren.

Als gevolg hiervan is het aantal sessies in een overzichtsproperty niet altijd gelijk aan alle sessies in bronproperty's. De volgende voorbeelden illustreren hoe sessies onder verschillende omstandigheden worden samengevoegd.

Dezelfde ID op elke bronproperty

Bijvoorbeeld:

• Gebruiker heeft ClientID_1 voor Bronproperty A
  • Gebruiker heeft ClientID_1 voor Bronproperty B
  • Gebruiker navigeert binnen de duur van 1 sessie, zoals gedefinieerd in uw propertyinstellingen, tussen de 2 property's

Resultaat

• 1 sessie gestart en geteld voor Bronproperty A
  • 1 sessie gestart en geteld voor Bronproperty B
  • Deze 2 sessies worden samengevoegd en worden als 1 sessie geteld in de overzichtsproperty
Verschillende ID's op elke bronproperty

Bijvoorbeeld:

• Gebruiker heeft ClientID_1 voor Bronproperty A
  • Gebruiker heeft ClientID_2 voor Bronproperty B
  • Gebruiker navigeert binnen de duur van 1 sessie, zoals gedefinieerd in uw propertyinstellingen, tussen de 2 property's

Resultaat:

• 1 sessie gestart en geteld voor Bronproperty A
  • 1 sessie gestart en geteld voor Bronproperty B
  • Deze 2 sessies worden niet samengevoegd en worden als 2 sessies geteld in de overzichtsproperty
Het effect van de instellingen voor Sessietime-out

Bijvoorbeeld:

• De time-out voor de sessie is 30 minuten (standaardwaarde) voor beide bronproperty's en de overzichtsproperty
  • Gebruiker heeft ClientID_1 voor Bronproperty A
    • Paginaweergave voor Pagina 1 na 0 minuten (landingspagina)
    • Paginaweergave voor Pagina 2 na 40 minuten
    • Paginaweergave voor Pagina 3 na 80 minuten
  • Gebruiker heeft ClientID_1 voor Bronproperty B
    • Paginaweergave voor Pagina X na 20 minuten
    • Paginaweergave voor Pagina Y na 60 minuten
    • Paginaweergave voor Pagina Z na 120 minuten
  • De gebruiker geeft de pagina's weer in de volgende volgorde:
    • Pagina 1 na 0 minuten
    • Pagina X na 20 minuten
    • Pagina 2 na 40 minuten
    • Pagina Y na 60 minuten
    • Pagina 3 na 80 minuten
    • Pagina Z na 120 minuten

Resultaat:

• 3 sessies in Bronproperty A, aangezien er meer dan 30 minuten tussen de paginaweergaven zit. Elke sessie bestaat uit 1 paginaweergave.
  • 3 sessies in Bronproperty B, aangezien er meer dan 30 minuten tussen de paginaweergaven zit. Elke sessie bestaat uit 1 paginaweergave.
  • Deze 6 sessies worden samengevoegd en geteld als 2 sessies in de overzichtsproperty, omdat de eerste 5 paginaweergaven binnen 30 minuten van elkaar plaatsvinden en de laatste paginaweergave 40 minuten na de vorige paginaweergave plaatsvindt en dus resulteert in een andere sessie:
    • 1 sessie met 5 paginaweergaven in de volgorde: Pagina 1, Pagina X, Pagina 2, Pagina Y, Pagina 3
    • 1 sessie met 1 paginaweergave: Pagina Z

Als u andere time-outs voor de sessie voor de overzichtsproperty en voor elke bronproperty zou instellen, zouden de resultaten voor het aantal getelde sessies in de overzichtsproperty en het totale aantal sessies in uw bronproperty's nog meer verschillen.

Vereisten

Een overzichtsproperty en alle bijbehorende bronproperty's moeten allemaal deel uitmaken van hetzelfde Analytics 360-account.

U moet het serviceniveau voor elke bronproperty instellen op 360.

Een afzonderlijke bronproperty kan worden opgenomen in meerdere overzichtsproperty's. Overzichtsproperty's kunnen echter niet fungeren als bronproperty's.

Voor het instellen van overzichtsproperty's is geen extra tagging nodig.

Maken en beheren

Overzichtsproperty's worden momenteel gemaakt door het Google Analytics 360-supportteam.

Als u overzichtsproperty's wilt maken, neemt u contact op met Google Analytics 360-support en verstrekt u de volgende informatie:

• Bedrijfsnaam
  • Accountnummer voor het Analytics-account waarin u de overzichtsproperty wilt hebben
  • Tijdzone voor de overzichtsproperty (bijv. (GMT -08:00) Pacific Time)
  • Standaard hostnaam (bijv. www.example.com)
  • Het gewenste aantal overzichtsproperty's

Zodra uw overzichtsproperty's gereed zijn, kunt u bronproperty's toevoegen en verwijderen via Analytics-beheer onder Property > Overzichtsbeheer. Meer informatie

Systeemlimieten

Elke overzichtsproperty kan maximaal 200 bronproperty's bevatten.

Gegevenslimieten

Elke hit die door een overzichtsproperty wordt verwerkt, wordt afzonderlijk van de overeenkomstige hit in de bronproperty geteld als 0,5 van een hit, in plaats van als 1, zoals dat van toepassing is op uw maandelijkse factureerbare hitvolume. Als u bijvoorbeeld 10 miljoen hits in een overzichtsproperty heeft, telt Analytics die als slechts 5 miljoen.

Tijdelijke afwijkingen in gegevens

Soms is er een verschil tussen het aantal directe sessies van een overzichtsproperty en dat van de bijbehorende bronproperty's: de overzichtsproperty heeft tijdelijk een groter aantal sessies.

Bronproperty: als een gebruiker een directe sessie start na een sessie die door een campagne was gestart, en als die sessie binnen de time-out-instelling van de campagne valt, wordt de bron van die directe sessie toegeschreven aan de meest recente campagne.

Overzichtsproperty: Het overzicht bevat geen gegevens van voor de aanmaakdatum. Als er directe sessies in bronproperty's worden toegeschreven aan campagnes van voor de aanmaakdatum van de overzichtsproperty, wordt van die campagnegegevens geen overzicht weergegeven en worden deze sessies als direct weergegeven. Dit kan ertoe leiden dat een groter aantal directe sessies wordt weergegeven in de overzichtsproperty dan in alle bronproperty's samen.

Dit verschil verdwijnt zodra er een time-out optreedt van de campagnes in de bronproperty's en directe sessies worden toegeschreven aan campagnes die zijn gemaakt nadat de overzichtsproperty werd gemaakt.

Valutaconversie

Als u ondersteuning voor meerdere valuta's heeft geïmplementeerd in de trackingcode van uw bronproperty's, worden al uw valutagegevens geconverteerd naar de valuta's die zijn ingesteld voor uw overzichtsproperty-weergaven.

Analytics converteert momenteel geen valutawaarden als u ondersteuning voor meerdere valuta's niet heeft geïmplementeerd.

Remarketingdoelgroepen

U kunt remarketingdoelgroepen maken op basis van uw overzichtsproperty's als u 'Remarketing en rapportagefuncties voor advertenties' aanzet voor de gekoppelde bronproperty's. Deze functie is afhankelijk van uw instellingen voor 'Advertenties personaliseren' op gebeurtenis-, gebruikersproperty- en/of propertyniveau voor elke bronproperty. Als 'Advertenties personaliseren' is uitgezet voor een gebeurtenis via deze bedieningselementen in een bron- of overzichtsproperty, kan die gebeurtenis niet worden gebruikt om advertenties te personaliseren binnen de overzichtsproperty.