Formatering av opplastingsfiler

Finn ut hvordan du kan opprette og formatere importeringsfiler i CSV-format.

I denne artikkelen finner du tips om hvordan du oppretter og formaterer filene du skal laste opp til Analytics. Filene må formateres på riktig måte, ellers kan det oppstå opplastingsfeil.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Generelle ting å ta hensyn til

1. Datafilene må lastes opp i CSV-format (kommadelte verdier).
  2. Overskriften i CSV-filen må samsvare nøyaktig med skjemaet for måldatasettet. Rekkefølgen på kolonnene må være lik den som er angitt i skjemaet, og for alle kolonnenavn må du bruke det interne ga.-dimensjons- eller beregningsnavnet, ikke visningsnavnet. (Eksempel: ga:source, ikke Source.)
  3. De opplastede dataene må være riktig formatert. Du kan finne ut mer om dette nedenfor.

Oppretting av opplastingsfiler

Selv om du kan bruke en hvilken som helst metode som fungerer for deg, finnes det to enkle måter du kan opprette en opplastingsfil på: ved hjelp av et regnearksprogram eller et tekstredigeringsprogram. Det spiller ingen rolle hvordan du oppretter filen – du kommer uansett til å trenge skjemaet for datasett når du skal lage overskriften i opplastingsfilen.

Tilgang til skjemaet

Du kan kopiere eller laste ned skjemaet for datasett ved å redigere det aktuelle datasettet og klikke på Hent skjema-knappen.

Slik henter du skjemaet for datasettet:
  1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du vil laste opp data til.
  3. Gå til OMRÅDE-kolonnen, og velg området som inneholder datasettet der dataene skal inkluderes.
  4. Klikk på Dataimport.
  5. Klikk på Navn-linken for måldatasettet.
  6. Klikk på Hent skjema-knappen (nederst på siden). Nå kan du se dialogfeltet som vises nedenfor.

Bruk av tekstredigeringsprogrammer

Hvis du vil opprette opplastingsfilen via et tekstredigeringsprogram, kan du bare kopiere skjemaet og lime det inn i den første linjen i en ny fil. Deretter kan du legge til dataene under denne overskriften, med én oppføring per rad.

Kontrollér at redigeringsprogrammet oppretter rene tekstfiler. Redigeringsprogrammer for rik tekst (for eksempel Microsoft Word) bør ikke brukes, med mindre du uttrykkelig lagrer filene som ren tekst (.txt). Et rikt tekstformat inneholder ytterligere formatering og kontrolltegn som trolig medfører feil under importering.

Bruk av regneark

Hvis du vil laste opp dataene via et regneark, kan du hente skjemaet for datasett ved å følge fremgangsmåten ovenfor. Deretter klikker du på Last ned skjemamal-knappen. Da plasseres skjemaoverskriftene i nedlastingskatalogen. Deretter kan du åpne skjemaet i regnearkprogrammet ditt. Bruk importfunksjonen i regnearket for å importere dataene du ønsker å laste opp. Når filen er klar for opplasting, bruker du Lagre som- eller Eksportér-funksjonen i regnearkprogrammet og velger CSV som utdataformat.

Formatering av dataene som skal lastes opp

Ved dataimportering er det forventet at hver linje i opplastingsfilen inneholder informasjon om ett enkelt treff. De individuelle dimensjonene og beregningene som utgjør dette treffet, skilles fra hverandre med komma. Hver linje i filen avsluttes med et linjeskift. Hvis det finnes komma i de faktiske dataene du vil laste opp, må disse dataene settes i anførselstegn. Den vanligste årsaken til innholdsfeil er sannsynligvis feil bruk av komma, anførselstegn og linjeskifttegn i de opplastede dataene. Det er derfor viktig at du forstår hvordan disse dataene håndteres under dataimport for å unngå problemer på et senere tidspunkt.

Komma

I en CSV-fil brukes komma til å starte en ny celle. Med andre ord tolker dataimporteringen et komma som starten på en ny kolonneoppføring. I eksemplet nedenfor kan du se korrekt formaterte data:

abc123,29.99,Blue,XXL
def345,100,Red,M
ghi678,1035.20,Green,S

I dette tilfellet registrerer dataimporteringen fire datakolonner:

abc123 29.99 Blå XXL
def345 100 Rød M
ghi678 1035.20 Grønn S

Men hva skjer hvis vi legger til et ekstra komma i dataene, for eksempel ved å formatere tallkolonnen som valuta (ved å legge inn et komma som tusenskilletegn) slik som nedenfor?

ghi678,1,035.20,Grønn,S

Hvis du prøver å laste opp denne filen, registreres fem kolonner på grunn av det ekstra kommaet. Dette gir en opplastingstabell som ser slik ut:

abc123 29.99 Blå XXL
def345 100 Rød M
ghi678 1 035.20 Grønn S

Da genereres en feilmelding, for eksempel:

«Feil: kolonneantallet samsvarer ikke»

Anførselstegn

Doble anførselstegn kan brukes for å «holde sammen» verdien i en celle. Du setter vanligvis du en celleverdi i anførselstegn hvis verdien inneholder et komma. Ellers tolkes kommaet som starten på en ny celle (se ovenfor).

Vi tar et eksempel:

ghi678,"1,035.20",Green,S

Verdien «1,035.20» behandles som en enkeltcelle (men den registreres som en streng, ikke en valutaverdi).

Når du setter en celleverdi i anførselstegn, må antall anførselstegn være et partall. Hvis antall anførselstegn i en bestemt rad er et oddetall, mislykkes importen med en melding som denne:

«Feil: Ugyldig CSV-format i rad x».

Linjeskift

Linjeskift i en CSV-fil brukes til å markere starten på en ny rad. Funksjonen for dataimport støtter ikke linjeskift i celler, selv om disse er omsluttet av anførselstegn. Ekstra linjeskift i en rad fører til en feil i antall kolonner, enten i denne raden eller en av de påfølgende radene. Da genereres en feilmelding som denne:

«Feil: ugyldig format på CSV-rad»

Fremgangsmåten videre