Lähetystiedostojen muotoileminen

Opi luomaan ja muotoilemaan CSV-tuontitiedostoja.

Tämä artikkeli sisältää vinkkejä Analyticsiin lähetettävien tiedostojen luomiseen ja muotoilemiseen. Tiedostot on muotoiltava oikein lähetysvirheiden välttämiseksi.

Tässä artikkelissa:

Yleisiä huomioita

1. Lähetettävien tiedostojen on oltava CSV-muotoisia tekstitiedostoja.
  2. CSV-tiedoston otsikon on vastattava täsmälleen kohdetietojoukon mallia. Sarakkeiden järjestyksen on oltava sama kuin mallissa. Kaikissa sarakkeen nimissä on käytettävä sisäistä ga.-mittaa tai tiedon nimeä näyttönimen sijaan. (Käytä esimerkiksi ga:source-mittaa Source-näyttönimen sijaan.)
  3. Lähetettävät tiedot on muotoiltava oikein. Katso lisätietoja alta.

Lähetystiedoston luominen

Voit valita minkä tahansa hyväksi havaitsemasi tavan, mutta lähetystiedoston luomiseen on kaksi helppoa keinoa: tekstieditorilla tai taulukkolaskentasovelluksella. Loitpa tiedoston miten tahansa, tarvitset tietojoukkomallin lähetystiedoston otsikon luontia varten.

Hae malli

Voit kopioida tai ladata tietojoukkomallin muokkaamalla tietojoukkoa ja klikkaamalla Hae malli ‑painiketta.

Tietojoukkomallin noutaminen:
  1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen sivuston kohdalle, jolle haluat lähettää tietoja.
  3. Valitse OMAISUUS-sarakkeesta sivusto, joka sisältää tietojoukon, johon tiedot säilötään.
  4. Valitse Tietojen tuonti.
  5. Klikkaa kohdetietojoukon Nimi-linkkiä.
  6. Klikkaa Hae malli -painiketta (sivun alaosassa). Näyttöön avautuu alla oleva valintaikkuna.

Käytä tekstieditoria

Voit luoda lähetystiedoston helposti tekstieditorin avulla kopioimalla ja liittämällä mallin uuden tiedoston ensimmäiselle riville. Sen jälkeen voit lisätä tietoja kyseisen otsikon alle. Lisää yksi tietue kullekin riville.

Varmista, että editori luo Vain teksti -muotoisia tiedostoja. RTF-editoreja, kuten Microsoft Wordia, ei kannata käyttää, ellet nimenomaan halua tallentaa tiedostoja tekstimuodossa (.Txt). RTF-tiedostot sisältävät lisämuotoiluja ja hallintamerkkejä, jotka todennäköisesti aiheuttavat virheitä tuontivaiheessa.

Käytä laskentataulukkoa

Jos haluat käyttää laskentataulukkoa lähetettävien tietojen yhteydessä, nouda tietojoukkomalli suorittamalla edelliset vaiheet. Klikkaa sen jälkeen Lataa malli -painiketta. Mallin otsikot sijoitetaan Lataukset-hakemistoon. Tämän jälkeen voit avata mallin eniten käyttämässäsi laskentataulukossa. Tuo lähetettävät tiedot laskentataulukon tuontitoiminnon avulla. Kun tiedosto on valmis lähetettäväksi, käytä taulukkolaskentaohjelman Tallenna nimellä- tai Vie-toimintoa ja valitse lähetysmuodoksi CSV.

Lähetystiedoston muotoileminen

Tietoja tuotaessa lähetystiedoston yhden rivin oletetaan sisältävän yhden osuman tiedot. Yksittäiset mitat ja tiedot, joista osuma koostuu, on erotettu pilkuilla. Tiedoston jokainen rivi päättyy rivinvaihtoon. Jos lähetettävien tietojen sisällössä on pilkkuja, tiedot on ympäröitävä lainausmerkeillä. Sisältövirheiden luultavasti yleisimpänä syynä ovat lähetettyjen tietojen sisältämät pilkut, lainausmerkit ja rivinvaihdot. Perehtymällä tietojen tuontiprosessiin säästät vaivaa jatkossa.

Pilkut

CSV-tiedostoissa käytetään pilkkuja uuden solun aloittamiseen. Toisin sanoen pilkku aloittaa tietojen tuonnissa uuden saraketekstin, kun pilkku on kirjoitettu yhteen merkin kanssa. Alla olevassa esimerkissä tiedot on muotoiltu oikein.

abc123,29.99,Sininen,XXL
def345,100,Punainen,M
ghi678,1035.20,Vihreä,S

Tässä tapauksessa tietojen tuonnissa havaitaan neljä tietosaraketta.

abc123 29.99 Blue XXL
def345 100 Red M
ghi678 1035,20 Green S

Mutta mitä tapahtuu, jos tietoihin lisätään ylimääräinen pilkku? Esimerkiksi muotoillaan numerosarake valuutaksi englannin kielen mukaisesti ja lisätään pilkku tuhaterottimeksi seuraavalla tavalla.

ghi678,1,035.20,Green,S

Tiedoston lähetyksessä ylimääräinen pilkku aiheuttaa sen, että tietojen tuonnissa havaitaan viisi saraketta. Lähetetty taulukko näyttää tältä:

abc123 29.99 Blue XXL
def345 100 Red M
ghi678 1 035.20 Green S

Tämä johtaa esimerkiksi seuraavaan virheeseen:

Virhe: sarakkeiden lukumäärä ei ole oikea.

Lainausmerkit

Lainausmerkkejä voidaan käyttää solun arvon sulkemiseen. Tavallisesti solun arvo suljetaan lainausmerkeillä, jos arvo sisältää pilkun. Muussa tapauksessa tietojen tuonti tulkitsee pilkun uuden solun aluksi (kuten yllä).

Esimerkki:

ghi678,"1,035.20",Green,S

Arvoa "1,035.20" käsitellään yhtenä soluna (tietojen tuonnissa sitä käsitellään merkkijonona, ei valuuttana).

Kun solu suljetaan lainausmerkeillä, lainausmerkkien lukumäärän tulee olla tasapainossa. Jos jollakin rivillä on pariton määrä lainausmerkkejä, tuonti epäonnistuu ja annetaan seuraavanlainen viesti:

Virhe: virheellinen CSV-muotoilu rivillä x.

Rivinvaihdot

CSV-tiedostossa rivinvaihtoja käytetään ilmaisemaan uuden rivin alkua. Tietojen tuonti ei tue rivinvaihtoja solujen sisällä, vaikka ne olisikin suljettu lainausmerkkien väliin. Ylimääräiset rivinvaihdot rivillä aiheuttavat virheen sarakkeiden määrään joko kyseisellä rivillä tai jollakin sitä seuraavista riveistä ja johtavat seuraavanlaiseen virheilmoitukseen:

Virhe: virheellinen CSV-rivin muotoilu.

Seuraavat vaiheet