Salvaguardar les dades

La legislació que protegeix la privadesa de l'usuari, com ara el Reglament general de protecció de dades (RGPD) de l'Espai Econòmic Europeu i altres lleis de privadesa que estableixen una sèrie de drets per als residents dels estats aplicables dels Estats Units (EUA), afecta els editors de contingut, els desenvolupadors d'aplicacions, els visitants de llocs web i els usuaris d'aplicacions. Llegiu també la política de privadesa de Google i visiteu el lloc web de Google per a clients i partners. Actualment, aquesta normativa s'aplica a regions geogràfiques específiques, però els editors i els desenvolupadors d'aplicacions sovint implementen controls que afecten l'experiència dels usuaris en totes les regions.

Google es compromet a protegir la confidencialitat i la seguretat de les dades. És important entendre les opcions de privadesa, sigui com a editor o com a consumidor. Aquesta pàgina proporciona informació sobre la recollida i la seguretat de les dades per a:

• Editors de contingut i desenvolupadors d'aplicacions ("clients") que utilitzen productes de mesurament de Google.
  • Visitants i usuaris ("usuaris") de llocs web i d'aplicacions que fan servir productes de mesurament de Google.

Recollida de dades

Els clients de Google utilitzen etiquetes a les pàgines web i un paquet de desenvolupament de programari (SDK) per a aplicacions mòbils a fi d'activar els productes de mesurament de Google. Les dades de mesurament recollides ajuden els clients a entendre les necessitats dels seus usuaris i, de manera opcional, a personalitzar l'experiència d'usuari i a oferir publicitat rellevant (consulteu la secció Personalització de la publicitat).

Les etiquetes de Google i l'SDK fan servir galetes i identificadors d'instància d'aplicació, respectivament, per mesurar la interacció dels usuaris. Tot i que aquests identificadors proporcionen informació sobre el comportament dels usuaris, Google prohibeix als clients enviar informació d'identificació personal a Google Analytics. Tanmateix, l'ús de galetes i d'identificadors d'aplicació està regulat per les lleis de privadesa esmentades anteriorment. Els clients de Google han d'informar els usuaris sobre les dades que s'emmagatzemen i oferir-los l'oportunitat de donar o denegar el seu consentiment.

Consulteu les seccions següents d'aquesta pàgina per:

Informació per als visitants de llocs web i d'aplicacions que fan servir Google Analytics

La nostra política de privadesa

Som conscients de la confiança que dipositeu en Google i de la nostra responsabilitat de mantenir segures la vostra privadesa i les vostres dades. Com a part d'aquesta responsabilitat, us indiquem quina informació recollim quan utilitzeu els nostres productes i serveis, per què la recollim i com la utilitzem per millorar la vostra experiència d'usuari. La política i els principis de privadesa de Google estableixen com tractem la vostra informació personal quan utilitzeu productes i serveis de Google, com ara Google Analytics.

Galetes i identificadors de Google Analytics

Google Analytics utilitza principalment galetes pròpies per recollir informació sobre les interaccions dels visitants (és a dir, els usuaris) en llocs web de clients de Google Analytics. Els usuaris poden desactivar les galetes o suprimir-ne qualsevol per separat. Més informació

A més, Google Analytics admet un complement opcional per al navegador que, una vegada instal·lat i activat, desactiva el mesurament dut a terme per Google Analytics de qualsevol lloc web que visiti un usuari. Tingueu present que aquest complement només desactiva el mesurament que fa Google Analytics.

Quan un lloc web o una aplicació fan servir l'SDK de Google Analytics per a aplicacions o de Google Analytics for Firebase, Google Analytics recull un identificador d'instància d'aplicació, és a dir, un número generat aleatòriament que identifica la instal·lació única d'una aplicació. Sempre que un usuari restableix el seu identificador de publicitat (a Android) o identificador per a anunciants (a iOS), també es restableix l'identificador d'instància d'aplicació.

Als llocs web o a les aplicacions en què Google Analytics s'hagi implementat amb altres productes publicitaris de Google, com ara Google Ads, es poden recollir identificadors de publicitat addicionals. A Configuració d'anuncis, els usuaris poden desactivar aquesta funció i gestionar la configuració d'aquesta galeta. Més informació

Informació per als llocs web i les aplicacions que fan servir Google Analytics

Google Analytics en virtut de l'RGPD

Google exerceix d'encarregat del tractament de Google Analytics, tal com estableixen les condicions de tractament de dades de Google Ads, que estan disponibles per a tots els clients de Google Analytics que tenen un contracte directe amb Google. Més informació

Google Analytics és l'encarregat del tractament en virtut de l'RGPD perquè recull i tracta les dades en nom dels nostres clients i d'acord amb les seves instruccions. Els nostres clients són els responsables del fitxer i conserven en tot moment plens drets sobre la recollida, l'accés, la conservació i la supressió de les seves dades. L'ús que Google fa de les dades es regeix per les condicions del contracte que hagi subscrit amb els clients de Google Analytics i per les opcions de configuració que activin els clients a través de la interfície d'usuari del nostre producte.

Google Analytics en el marc de les lleis de privadesa dels Estats Units

A fi d'ajudar els clients de Google Analytics a preparar-se per a les lleis que estableixen una sèrie de drets per als residents dels estats aplicables dels EUA, hem actualitzat les nostres condicions de tractament de dades amb un annex per a proveïdors de serveis i encarregats del tractament en relació amb les lleis de privadesa estatals dels EUA. Google Analytics, subjecte a totes les condicions d'aquest annex, actuarà com a proveïdor de serveis per als seus clients (quan la compartició de dades amb productes i serveis de Google estigui desactivada) i, com a tal, només utilitzarà les dades recollides en nom del client a Google Analytics per proporcionar els serveis de Google Analytics. Els clients que no hagin acceptat les nostres condicions de tractament de dades poden fer-ho seguint aquestes instruccions. Els clients que ja hagin acceptat les nostres condicions de tractament de dades no caldrà que duguin a terme accions addicionals per acceptar l'annex per a proveïdors de serveis en el marc de la CCPA. Els clients han de revisar l'annex per a proveïdors de serveis i encarregats del tractament en relació amb les lleis de privadesa estatals dels EUA, així com l'ús que Google Analytics fa de les dades, per assegurar-se que satisfan les seves necessitats de compliment.

Per ajudar els clients a gestionar les seves necessitats de compliment, Google Analytics ofereix un conjunt d'eines, detallades a continuació, que permeten controlar com es recullen les dades i si s'utilitzen per a la personalització de la publicitat.

Si heu enllaçat Google Analytics a un altre producte, consulteu l'article Informació general sobre l'enllaçament de Google Analytics.

Google Analytics en virtut de la Llei general de protecció de dades personals del Brasil (LGPD)

Google exerceix d'encarregat del tractament de Google Analytics, tal com estableixen les condicions de tractament de dades de Google Ads, que estan disponibles per a tots els clients de Google Analytics que tenen un contracte directe amb Google. Més informació

Google Analytics és l'encarregat del tractament en virtut de l'LGPD perquè recull i tracta les dades en nom dels nostres clients i d'acord amb les seves instruccions. Els nostres clients són els responsables del fitxer i conserven en tot moment plens drets sobre la recollida, l'accés, la conservació i la supressió de les seves dades. L'ús que Google fa de les dades es regeix per les condicions del contracte que hagi subscrit amb els clients de Google Analytics i per les opcions de configuració que activin els clients a través de la interfície d'usuari del nostre producte.

Transferències internacionals

Consulteu aquest enllaç per obtenir informació sobre les transferències de dades a través de Google Analytics.

Dades que recull Google Analytics

Galetes pròpies

Google Analytics recull galetes pròpies, dades relacionades amb el dispositiu o el navegador, adreces IP (quan recull dades, Google Analytics 4 no registra ni emmagatzema adreces IP) i l'activitat en llocs web o aplicacions per tal de mesurar les interaccions dels usuaris amb els llocs web o les aplicacions que utilitzen Google Analytics i de generar els informes d'estadístiques corresponents. Els clients poden personalitzar les galetes i les dades recollides mitjançant funcions com ara Configuració de galetes, User-ID, Importació de dades i Measurement Protocol. Més informació

Els clients de Google Analytics que hagin activat el mètode de recollida analytics.js o gtag.js, per exemple, poden controlar si utilitzen o no galetes per emmagatzemar un identificador de client pseudònim o aleatori. Si el client decideix definir una galeta, la informació emmagatzemada a la galeta local pròpia es redueix a un identificador aleatori (per exemple, 12345.67890).

En el cas dels clients que utilitzen l'SDK de Google Analytics per a aplicacions, recollim un identificador d'instància d'aplicació, que és un número que es genera aleatòriament quan un usuari instal·la una aplicació per primera vegada.

Identificadors de publicitat

Quan els clients utilitzen les funcions publicitàries de Google Analytics, es recullen galetes de publicitat de Google que es fan servir per activar funcions com ara el remàrqueting a la Xarxa de Display de Google. Aquestes funcions estan subjectes a la configuració d'anuncis dels usuaris, als requisits de les polítiques relatius a les funcions publicitàries de Google Analytics i a la política de consentiment dels usuaris de la UE de Google, que requereix que els clients obtinguin el consentiment per utilitzar galetes sempre que ho exigeixi la llei (inclòs el consentiment per als anuncis personalitzats). Per obtenir més informació sobre com utilitza Google les galetes de publicitat, llegiu les preguntes més freqüents sobre la privadesa en la publicitat de Google. És possible implementar Google Analytics sense que això afecti la recollida de dades normal, quan les funcions publicitàries estan desactivades fins a obtenir el consentiment (consulteu l'article Controls de privadesa a Google Analytics), així com evitar que determinades dades s'utilitzin amb finalitats de personalització de la publicitat (consulteu la secció Personalització de la publicitat de més avall).

Prohibició relativa a la IIP

Els nostres contractes prohibeixen als clients enviar informació d'identificació personal (IIP) a Google Analytics. Els clients han de seguir aquestes pràctiques recomanades per garantir que no s'enviï IIP a Google Analytics.

Per a què s'utilitzen les dades

Google utilitza les dades de Google Analytics per prestar als clients el servei de mesurament de Google Analytics. Els identificadors com ara les galetes i els identificadors d'instància d'aplicació es fan servir per mesurar les interaccions dels usuaris amb els llocs web o amb les aplicacions d'un client, mentre que les adreces IP es fan servir per garantir i protegir la seguretat del servei, així com per donar als clients una idea sobre de quina part del món procedeixen els seus usuaris. Els clients també poden optar per utilitzar les dades recollides per Google Analytics amb finalitats publicitàries o de personalització de llocs web o d'aplicacions, inclosa la personalització d'anuncis (consulteu la secció Personalització de la publicitat de més avall).

Accés a les dades

No compartim les dades de Google Analytics tret que el client ens autoritzi a fer-ho (per exemple, a través de les opcions de configuració de la interfície d'usuari del producte), o que això estigui explícitament permès en virtut de les condicions que estableix l'acord entre el client i Google Analytics, excepte en casos molt específics en què ho exigeix la llei.

Els clients poden controlar el seu propi accés a les dades que tenen als comptes o a les propietats d'Analytics. Per fer-ho, han de configurar els permisos de visualització i d'edició per als empleats o d'altres representants que puguin iniciar la sessió al seu compte d'Analytics. Més informació

Els equips d'enginyers de Google especialistes en seguretat protegeixen les dades contra amenaces externes. L'accés intern a les dades (per part dels empleats, per exemple) es limita, mitjançant controls d'accés estrictes (tant controls de política interns com controls tècnics automatitzats, com ara els d'autenticació, SSL i registres de seguretat), només als usuaris que hi hagin d'accedir per satisfer alguna necessitat de l'empresa.

Resum d'enllaçament de productes

Quan els clients enllacen la seva propietat d'Analytics al compte d'un altre producte o servei de Google ("Partner d'Integració"), pot ser que s'accedeixi a algunes dades de la propietat d'Analytics i que aquestes dades s'exportin al compte enllaçat. Un cop les dades s'han exportat a través d'una integració d'enllaçament, queden subjectes a les condicions i polítiques del Partner d'Integració.

Tingueu present que tan bon punt s'envien dades a un Partner d'Integració, aquestes dades queden subjectes a les condicions d'aquest partner i Google Analytics deixa de tenir-hi accés i control.

Els clients poden revisar i gestionar els enllaçaments d'integració de productes en tot moment a la interfície d'usuari del resum d'enllaçament de productes.

Compartició de dades

Google Analytics ofereix als clients diverses opcions de configuració de compartició de dades perquè puguin personalitzar com pot accedir Google a les dades recollides amb un mètode de recollida d'Analytics (com ara el codi JavaScript, l'SDK per a mòbils o Measurement Protocol) i utilitzar-les, d'acord amb les seves preferències. Tingueu present que aquestes opcions de configuració només s'apliquen a les dades recollides en llocs web, aplicacions mòbils i altres dispositius digitals que utilitzin Analytics; en canvi, no s'apliquen a les dades relatives a l'ús que un client fa d'Analytics, com ara el nombre de propietats o les funcions addicionals que hagi configurat. Amb independència de la configuració de compartició de dades que hagi definit el client, les dades d'Analytics també es poden utilitzar només en la mesura que sigui necessària per mantenir i protegir el servei d'Analytics. Més informació

Controls de dades per a la conservació, la supressió i la portabilitat

Conservació de dades

Els controls de conservació de dades permeten als clients limitar o ampliar el temps durant el qual s'emmagatzemen les dades dels nivells d'usuari i d'esdeveniment als servidors de Google Analytics. Tots els clients han de revisar la configuració de conservació de dades i assegurar-se que s'ha seleccionat un període de conservació adequat.

Supressió d'usuaris

Els clients poden suprimir de Google Analytics les dades d'un sol usuari transferint-ne l'identificador a l'API de supressió de l'usuari de Google Analytics o a través de l'informe d'explorador d'usuari. Tanmateix, aquesta acció no suprimeix les dades agregades associades a l'usuari en qüestió, com ara els URL de pàgina visitats.

Accés a les dades del nivell d'usuari i portabilitat

Els clients poden obtenir informació d'esdeveniments de qualsevol identificador d'usuari a través del nostre informe d'explorador d'usuari o de l'API d'activitat de l'usuari. Aquestes funcions els permeten analitzar i exportar dades del nivell d'esdeveniment corresponents a l'identificador d'un sol usuari. A més, els clients de 360 poden integrar aquest producte amb BigQuery per crear una exportació completa de totes les dades d'esdeveniments associades als seus usuaris en un únic repositori que es pot consultar.

Personalització de la publicitat

Els clients poden optar per limitar l'ús de les seves dades d'analítica amb finalitats de personalització de la publicitat, en comptes de desactivar la recollida de totes les dades d'analítica o els identificadors de publicitat (consulteu l'article Controls de privadesa a Google Analytics). Els clients poden optar per desactivar la personalització de la publicitat per a les dades recollides de tota la seva propietat o bé desactivar-la per a usuaris o esdeveniments concrets (per a aplicacions, llocs web i Measurement Protocol). Els clients que utilitzen Google Analytics for Firebase o propietats de Google Analytics 4 també poden excloure esdeveniments específics o propietats d'usuari (com ara "purchase" o "gender") de la personalització d'anuncis.

Si s'exclou de la personalització d'anuncis 1) totes les dades del nivell de propietat, 2) esdeveniments individuals o 3) noms d'esdeveniments o propietats d'usuari específics, Analytics afegirà un senyal addicional (anomenat "ANP") a les notificacions de conversió per indicar que les xarxes no han d'utilitzar les dades per a la publicitat personalitzada. Tingueu en compte que el tractament que dona cada xarxa al senyal "ANP" ve determinat per la xarxa en qüestió.

Privadesa i seguretat de les dades

Certificacions

ISO 27001

Google ha obtingut aquesta certificació, que acredita que els sistemes, les aplicacions, la tecnologia, els processos i els centres de dades que s'utilitzen per oferir diversos dels seus productes (inclòs Google Analytics), així com les persones que hi treballen, compleixen l'estàndard ISO 27001. Obteniu més informació sobre el nostre compliment de l'estàndard ISO i baixeu el certificat (PDF), o bé obteniu més informació sobre la certificació ISO 27001.

Seguretat de la informació

En la informàtica basada en web, la seguretat de les dades i de les aplicacions és fonamental. Per això, Google destina una gran quantitat de recursos a protegir les aplicacions i a gestionar les dades per evitar l'accés no autoritzat a aquestes dades.

Les dades s'emmagatzemen en un format codificat optimitzat per al rendiment, en lloc d'emmagatzemar-se de la manera tradicional en sistemes de fitxers o bases de dades. Les dades es distribueixen en diversos volums físics i lògics per garantir-ne la redundància i facilitar-hi l'accés, amb la qual cosa s'ofusquen per impedir-ne les manipulacions.

Les aplicacions de Google s'executen en un entorn distribuït de tinença múltiple. En lloc de segregar les dades de cada client en una sola màquina o un sol conjunt de màquines, les dades de tots els usuaris de Google (consumidors, empreses i fins i tot les dades pròpies de Google) es distribueixen en una infraestructura compartida composta de moltes màquines homogènies i ubicada als centres de dades de Google.

A més, Google Analytics garanteix la transmissió segura de les seves biblioteques JavaScript i dades de mesurament. De manera predeterminada, Google Analytics utilitza el protocol de seguretat de transport HTTP estricta (HSTS), que indica als navegadors compatibles amb HTTP a través d'SSL (HTTPS) que han de fer servir aquest protocol d'encriptació en totes les comunicacions entre els usuaris finals, els llocs web i els servidors de Google Analytics. Més informació

Seguretat operativa i recuperació de desastres

Per minimitzar la interrupció del servei per fallada de maquinari, desastres naturals o altres catàstrofes, Google implementa un programa integral de recuperació de desastres en tots els seus centres de dades. Aquest programa inclou diversos components per eliminar punts únics d'error. Per exemple:

Replicació de dades. Per contribuir a garantir la disponibilitat en cas de desastre, les dades de Google Analytics emmagatzemades al sistema de fitxers distribuït de Google es repliquen en diversos sistemes de diferents centres de dades.

Distribució geogràfica dels centres de dades. Google gestiona un conjunt de centres de dades distribuïts geogràficament, dissenyat per mantenir la continuïtat del servei en cas que es produeixi un desastre o algun altre incident en una regió determinada.

Infraestructura resilient i redundant. Els clústers informàtics de Google s'han dissenyat tenint present la resiliència i la redundància per tal de minimitzar els punts únics d'error i l'impacte tant de les fallades comunes dels equips com dels riscos mediambientals.

Pla de continuïtat en cas de desastre. A més de la redundància de les dades i de la distribució dels centres de dades en diverses regions geogràfiques, Google té un pla de continuïtat de l'activitat per a la seva seu de Mountain View, a l'estat de Califòrnia. Aquest pla preveu l'actuació en cas de desastres de gran magnitud, com ara fenòmens sísmics o crisis de salut pública, i pressuposa la possibilitat que el personal i els serveis no estiguin disponibles durant un termini de fins a 30 dies. El pla s'ha dissenyat per mantenir operatius els serveis que oferim als nostres clients.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!