[UA] Esimerkki käyttäjädatan tuonnista

Asiakassegmentti-ulottuvuuden tuominen käyttäjien kiinnostuksen kohteiden seuraamiseksi

Voit luoda erittäin osuvia segmenttejä ja uudelleenmarkkinointilistoja tuomalla käyttäjien metadataa, kuten uskollisuusprosentin ja asiakkaan elinkaariarvon.

Sisällys:

Esimerkkitapaus

Haluat tietää, mitkä sivustosi ominaisuudet ovat suosituimpia ruoka- ja viiniharrastajien, urheiluharrastajien tai muiden asiakassegmenttien keskuudessa. Ylläpidät Analyticsin ulkopuolella datatiedostoa, jossa asiakastunnukset on yhdistetty asiakassegmentteihin. Haluat ladata datan Analyticsiin ja käyttää sitä uudelleenmarkkinointiyleisön perustana.

Vaihe 1: Tuotavan datan valinta

Ladattavien käyttäjätunnusten on vastattava sivustosi saamiin osumiin määritettäviä käyttäjätunnuksia. Ohjeita osumien käyttäjätunnusten määrittämiseen on kehittäjien dokumentaatiossa.

Voit käyttää (eli ladata ja käyttää osumissa) samoja käyttäjätunnuksia, joita ylläpidät offline-datalähteessä, kunhan näissä tunnuksissa ei ole henkilökohtaisia tunnistetietoja. Huomaathan, että Analyticsin käyttöehdoissa, joita kaikkien Analyticsin asiakkaiden on noudatettava, kielletään lähettämästä Analyticsille henkilökohtaisia tunnistetietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, henkilötunnus ja sähköpostiosoite.

Vaihe 2: Oman ulottuvuuden luonti

Asiakassegmentti ei kuulu Analyticsin ulottuvuuksiin, joten lisää se omana ulottuvuutena.

Oman ulottuvuuden nimi Laajuus
Asiakassegmentti Käyttäjä

Vaihe 3: Tietojoukon luonti

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry mittauskokonaisuuteen, johon haluat ladata dataa.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Datan tuonti.
  4. Valitse Uusi tietojoukko.
  5. Valitse tyypiksi Käyttäjätiedot.
  6. Anna tietojoukon nimeksi Asiakkaan metadata.
  7. Valitse vähintään yksi näkymä, johon data sisällytetään.
  8. Määrittele malli:
    Avain: Kävijä > Käyttäjätunnus
    Tuotu data: Omat ulottuvuudet > Asiakassegmentti
    Korvaa osumadata: Kyllä
    Klikkaa Tallenna.

Vaihe 4: CSV-tiedoston luonti

Lähetettävä CSV-tiedosto luodaan kahdessa vaiheessa:

1. Otsikon noutaminen CSV-tiedostolle

Klikkaa Tietojoukko-taulukosta Asiakkaan metadata. Näkyviin tulee Tietojoukkomalli-sivu.

Valitse Hanki malli. Näkyviin tulee jotakin seuraavan kaltaista:

CSV header
ga:userId,ga:dimension16

Käytä tätä otsikkoa lähettämiesi CSV-tiedostojen ensimmäisenä rivinä. Sarakkeet näkyvät alla olevassa taulukossa.

Käyttäjätunnus Asiakassegmentti
ga:userId ga:dimension16

2. Laskentataulukon luominen ja sen vieminen CSV-muodossa

Luo edellä esitetyn kaltainen laskentataulukko. Laskentataulukon ensimmäisellä rivillä (otsikossa) on käytettävä sisäisiä nimiä (esim. ga:pagePath, ei Sivu), jotka on ilmoitettu yllä mainitussa Hanki malli ‑valintaikkunassa. Kunkin otsikkosolun alla olevien sarakkeiden on sisällettävä otsikkoa vastaavaa dataa.

ga:userId ga:dimension16
456abc Food/Wine Enthusiasts
383ghz Food/Wine Enthusiasts
323hht Motorsports Enthusiasts
541vvv Motorsports Enthusiasts

Vie laskentataulukko CSV-muodossa. Tiedostosi näyttää tämäntapaiselta:

ga:UserId,ga:dimension16
    456abc,Food/Wine Enthusiasts
    383ghz,Food/Wine Enthusiasts
    323hht,Motorsports Enthusiasts
    541vvv,Motorsports Enthusiasts

5. vaihe: Tietojen lataus

Luotu CSV-tiedosto on seuraavaksi lähetettävä Analyticsiin. Voit ladata datan manuaalisesti Analyticsin käyttöliittymän kautta tai ohjelmallisesti Management APIlla.

Datan lataaminen manuaalisesti
  1. Etsi tietojoukkotaulukosta Asiakkaan metadata -rivi.
  2. Klikkaa tietojoukon kohdalla Hallinnoi latauksia.
  3. Klikkaa Lataa tiedosto, valitse tiedosto ja klikkaa Lataa.
Datan lataaminen Management APIn kautta
  1. Etsi tietojoukkotaulukosta Asiakkaan metadata -rivi.
  2. Klikkaa tietojoukon nimeä.
  3. Valitse Hanki muokattu datalähdetunnus.
  4. Kopioi tunnus leikepöydälle (esim. CTRL+C).
  5. Lataa data Management APIn kautta seuraamalla näitä ohjeita.

Vaihe kuusi: Analysointi ja toimenpiteet

Ladattu data on käsiteltävä, ennen kuin se voi näkyä raporteissa. Käsittelyn valmistuttua voi mennä 24 tuntia, ennen kuin tuotua dataa aletaan käyttää saapuvassa osumadatassa.

Nyt kun kaikki on kunnossa, voit analysoida tuloksia ja ryhtyä toimiin. Voit esimerkiksi luoda uudelleenmarkkinointiyleisön seuraavasti:

1. Luo oma raportti.
  2. Luo segmentti.
  3. Luo uudelleenmarkkinointiyleisö.
Oman raportin luominen

Koska Asiakassegmentti on oma ulottuvuus, se ei näy vakioraporteissa. Jos esimerkiksi haluat nähdä katselukertojen kokonaismäärän asiakassegmentin mukaan, luo oma raportti, jossa on yksi mittari (Katselukerrat) ja yksi ulottuvuus (Asiakassegmentti).

1. Valitse + Uusi oma raportti.
  2. Valitse raportin tyypiksi Litteä taulukko.
  3. Valitse luomasi Asiakassegmentti-ulottuvuus.
  4. Valitse Istunnot tai jokin muu tieto, jolla haluat mitata käyttäjäryhmän käyttäytymistä.
Segmentin luominen

Luo segmentti käyttäjistä, joille haluat kohdistaa mainontaa. Tee omassa raportissa näin:

1. Valitse Lisää segmentti.
  2. Valitse Uusi segmentti.
  3. Valitse Lisäehdot.
  4. Vaihda Istunnot-suodatin Käyttäjät-suodattimeksi.
  5. Valitse luomasi Asiakassegmentti-ulottuvuus.
  6. Lisää segmenttiin niin monta ehtoryhmää kuin haluat ja klikkaa Tallenna.
  7. Muuta segmentin ehtoja ja seuraa tuloksia omasta raportista, kunnes olet tyytyväinen segmenttiin.
Uudelleenmarkkinointiyleisön luominen

Kun segmentti on luotu, voit käyttää sitä uudelleenmarkkinointiyleisön perustana seuraavasti:

1. Noudata uudelleenmarkkinointiyleisön luonnin ohjeita. Kun pääset vaiheeseen Määritä yleisösi, klikkaa Tuo segmentti.
  2. Valitse aiemmassa vaiheessa luomasi segmentti.

Hyvä huomata:

• Käsittelyn aikana tuotu data on käytettävissä uudelleenmarkkinointilistassa vasta, kun käyttäjä on palannut sivustollesi datan lataamisen jälkeen.

Seuraavat vaiheet

Kun olet luonut uudelleenmarkkinointiyleisön, luo uusi Google Ads ‑kampanja ja lisää yleisö mainosryhmään. Voit lukea lisää Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin ohjekeskuksesta.