[UA] Exemple d'importació de dades d'usuari

Obteniu informació sobre com podeu importar la dimensió Segment de clients per fer un seguiment dels interessos dels usuaris.

La importació de metadades dels usuaris, com ara la taxa de fidelització o el valor del temps de vida del client, permet crear llistes de segments i de públics de remàrqueting molt rellevants.

Contingut d'aquest article:

Cas

Voleu saber quins aspectes del vostre lloc són els més apreciats pels gurmets, pels amants de l'esport i per altres segments de clients. Teniu un fitxer de dades que no és a Analytics i que associa els identificadors de client als segments de client, i teniu intenció de penjar aquesta informació a Analytics per utilitzar-la com a base per al públic de remàrqueting.

Pas 1: decidiu quines dades voleu importar

Els identificadors d'usuari que pengeu han de coincidir amb els identificadors definits a les peticions de fitxer que ha rebut el vostre lloc web. Per obtenir informació sobre com podeu definir l'identificador d'usuari a les peticions de fitxer, consulteu la documentació per a desenvolupadors.

Podeu fer servir (és a dir, penjar i utilitzar en peticions de fitxer) els mateixos identificadors d'usuari que tingueu a la font de dades sense connexió, sempre que no continguin informació d'identificació personal. Tingueu en compte que a les condicions del servei d'Analytics, les quals han de complir tots els clients d'Analytics, es prohibeix l'enviament d'informació d'identificació personal (IIP) a Analytics, com ara noms, números de la seguretat social, adreces electròniques o dades similars.

Pas 2: creeu la dimensió personalitzada

Com que a Analytics no hi ha la dimensió Segment de clients, heu de crear-la com a dimensió personalitzada.

Nom de la dimensió personalitzada Abast
Segment de clients Usuari

Pas 3: creeu el conjunt de dades

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i navegueu fins a la propietat en què voleu penjar les dades.
  3. A la columna PROPIETAT, feu clic a Importació de dades.
  4. Feu clic a Conjunt de dades nou.
  5. Seleccioneu el tipus Dades de l'usuari.
  6. Assigneu el nom Metadades de client al conjunt de dades.
  7. Seleccioneu una o diverses visualitzacions per a aquestes dades.
  8. Definiu l'esquema:
    Clau: Visitant > Identificador d'usuari
    Dades importades: Dimensions personalitzades > Segment de clients
    Sobreescriu les dades de petició: Sí
    Feu clic a Desa.

Pas 4: creeu el CSV

La generació del fitxer CSV de càrrega és un procés de dos passos:

1. Obtenir la capçalera del fitxer CSV

A la taula del conjunt de dades, feu clic a Metadades del client. Es mostrarà la pàgina de l'esquema del conjunt de dades en qüestió.

Feu clic a Obtén l'esquema. Veureu una cadena de text semblant a aquesta:

Capçalera del CSV
ga:userId,ga:dimension16

Aquesta és la capçalera que heu d'utilitzar com a primera línia dels fitxers CSV que pengeu. A la taula següent es mostren aquestes columnes:

User ID Segment de clients
ga:userId ga:dimension16

2. Crear un full de càlcul per exportar-lo com a CSV

Creeu un full de càlcul amb el format anterior. A la primera fila (la capçalera) del full de càlcul s'han d'utilitzar els noms interns (per exemple, ga:pagePath en lloc de Pàgina) que s'indiquen al quadre de diàleg Obtén l'esquema, tal com s'ha indicat més amunt. Les columnes de sota la capçalera han d'incloure les dades corresponents a cada cel·la.

ga:userId ga:dimension16
456abc Food/Wine Enthusiasts
383ghz Food/Wine Enthusiasts
323hht Motorsports Enthusiasts
541vvv Motorsports Enthusiasts

Exporteu el full de càlcul en format CSV. El contingut del fitxer serà semblant al text següent:

ga:UserId,ga:dimension16
    456abc,Food/Wine Enthusiasts
    383ghz,Food/Wine Enthusiasts
    323hht,Motorsports Enthusiasts
    541vvv,Motorsports Enthusiasts

Pas 5: pengeu les dades

Ara podeu penjar el fitxer CSV que heu creat a Analytics. Teniu dues opcions per penjar les dades: manualment, mitjançant la interfície d'usuari d'Analytics, o amb programació, mitjançant l'API de gestió.

Penjar les dades manualment
  1. A la taula del conjunt de dades, cerqueu la fila corresponent a Metadades del client.
  2. Feu clic a Gestiona les càrregues per al conjunt de dades.
  3. Feu clic a Penja el fitxer, seleccioneu el fitxer i feu clic a Penja.
Penjar les dades amb l'API de gestió
  1. A la taula del conjunt de dades, cerqueu la fila corresponent a Metadades del client.
  2. Feu clic al nom del conjunt de dades.
  3. Feu clic a Obtén l'identificador de font de dades personalitzada.
  4. Copieu l'identificador al porta-retalls (p. ex., CTRL-C).
  5. Seguiu aquestes instruccions per penjar les dades amb l'API de gestió.

Pas 6: analitzeu les dades i feu modificacions

Les dades penjades s'han de processar perquè es mostrin als informes. Un cop finalitzat el processament, poden passar fins a 24 hores perquè les dades importades es comencin a aplicar a les dades entrants de les peticions de fitxer.

Amb els trossos de components als seus llocs ara podreu analitzar els resultats i fer les modificacions pertinents. Per exemple, per crear un públic de remàrqueting, realitzeu els passos següents:

1. Creeu un informe personalitzat
  2. Creeu un segment
  3. Creeu un públic de remàrqueting
Crear un informe personalitzat

Com que Segment de clients és una dimensió personalitzada, no es mostra als informes estàndard. Per exemple, per veure el nombre total de visualitzacions d'una pàgina per Segment de clients, heu de crear un informe personalitzat amb una mètrica (Visualitzacions de pàgines) i una dimensió (Segment de clients).

1. Feu clic a + Informe personalitzat nou.
  2. Canvieu el tipus d'informe a Taula sense format.
  3. Seleccioneu la dimensió personalitzada Segment personalitzat que heu creat anteriorment.
  4. Seleccioneu Sessions o qualsevol altra mètrica que vulgueu utilitzar per mesurar el comportament de grups d'usuaris.
Crear un segment

Creeu un segment que representi els usuaris als quals vulgueu orientar els anuncis. Des de l'informe personalitzat, dueu a terme els passos següents:

1. Feu clic a Afegeix un segment.
  2. Feu clic a Segment nou.
  3. Feu clic a Condicions avançades.
  4. Canvieu el filtre de "Sessions" a "Usuaris".
  5. Seleccioneu la dimensió personalitzada Segment personalitzat que heu creat anteriorment.
  6. Afegiu tants grups condicionals al segment com vulgueu i feu clic a Desa.
  7. Repetiu el procediment amb les condicions dels segments i visualitzeu els resultats a l'informe personalitzat fins que no estigueu satisfet amb el segment.
Crear un públic de remàrqueting

Després de crear un segment, podeu utilitzar-lo com a base per crear un públic de remàrqueting:

1. Seguiu les instruccions per crear un públic de remàrqueting. Quan arribeu al pas Definiu el públic, feu clic a Importa el segment.
  2. Seleccioneu el segment que heu creat abans.

Notes:

• Les dades importades mitjançant la importació de dades en el moment del processament no estan disponibles per a les llistes de remàrqueting fins que l'usuari no torna al vostre lloc web després que s'hagin penjat les dades.

Passos següents

Quan hàgiu creat un públic de remàrqueting, heu de crear una campanya de Google Ads i afegir el públic a un grup d'anuncis. Per obtenir informació, consulteu l'article del Centre d'ajuda de remàrqueting d'Google Ads.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!