Esimerkki kampanjan tietojen tuonnista

Opi tuomaan asianmukaiset Lähde- ja Tulotapa-ulottuvuudet sähköpostikampanjan tunnuksen avulla.

Tuomalla mainoskampanjaan liittyviä ulottuvuuksia, kuten Liikenteen lähde ja Tulotapa, voit laajentaa ja käyttää uudelleen Googlen ulkopuolella aiemmin luomiasi kampanjakoodeja.

Tässä artikkelissa:

Esimerkkitapaus

Haluat tuoda Tulotavan ja Liikenteen lähteen kullekin kampanjatunnukselle, jota käytät URL-osoitteissa. Sinulla voi olla esimerkiksi sähköpostikampanjoita, joissa on utm_id-parametrilla merkittyjä linkkejä. Haluat, että näistä linkeistä tuleva liikenne näkyy raporteissa oikean tulotavan ja liikenteen lähteen kohdalla.

1. vaihe: Tuotavien tietojen valinta

Kampanjasi kaikkiin linkkeihin sisältyy parametri utm_id (esim. http://www.example.com/landingpage?utm_id=123xyz. Käytät Analyticsin ulkopuolella datatiedostoa, joka yhdistää jokaisen utm_id-parametrin Lähteeseen ja Tulotapaan, ja aiot lähettää tiedot Analyticsiin. Kun tiedot on lähetetty, Analytics hakee Kampanjan tunnuksen URL-osoitteen utm_id-parametrista ja liittää osumadata Lähteeseen ja Tulotapaan, jotka on yhdistetty Kampanjatunnukseen. Jos esimerkiksi lähetät datatiedoston, joka yhdistää Kampanjatunnuksen "xyz" Lähteeseen "Kevätkauden uutiskirje" ja Tulotapaan "Sähköposti", ?utm_id=xyz-parametrin sisältävien istuntojen Lähde on "Kevätkauden uutiskirje" ja Tulotapa "Sähköposti".

2. vaihe: Tarvittavien omien ulottuvuuksien tai tietojen luonti

Lähde ja Tulotapa ovat Analyticsin kelvollisia ulottuvuuksia jo valmiiksi, joten omia ulottuvuuksia ei tarvita.

3. vaihe: Tietojoukon luonti

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen sivuston kohdalle, jolle haluat lähettää tietoja.
  3. Valitse SIVUSTO-sarakkeesta Tietojen tuonti.
  4. Valitse Uusi tietojoukko.
  5. Valitse tyypiksi Kampanjan tiedot.
  6. Anna tietojoukolle nimeksi Kampanjatunnuksen tiedot.
  7. Valitse vähintään yksi näkymä, johon nämä tiedot sisällytetään.
  8. Määritä malli seuraavasti:
    Avain: Kampanjakoodi
    Tuodut tiedot: Liikenteen lähde, Tulotapa
    Korvaa osumadata: Kyllä
    Valitse Tallenna.

4. vaihe: CSV-tiedoston luonti

Lähetettävä CSV-tiedosto luodaan kahdessa vaiheessa:

1. Otsikon noutaminen CSV:lle

Klikkaa Tietojoukko-taulukossa Kampanjatunnuksen tiedot. Tietojoukkomalli-näyttö avautuu.

Valitse Hanki malli. Näkyviin tulee seuraavaa muistuttava teksti:

CSV header
ga:campaignCode,ga:source,ga:medium

Käytä tätä otsikkoa lähettämiesi CSV-tiedostojen ensimmäisenä rivinä. Sarakkeet näkyvät alla olevassa taulukossa.

Kampanjatunnus Liikenteen lähde Tulotapa
ga:campaignCode ga:source ga:medium

2. Laskentataulukon luominen ja sen vieminen CSV-muodossa

Sulje valintaikkuna ja luo muotoa vastaava Google-laskentataulukko. Laskentataulukon ensimmäisellä rivillä (otsikossa) on käytettävä sisäisiä nimiä (esim ga:campaignCode, jotka on annettu yllä esitetyn mukaisesti Hanki malli -valintaikkunassa. Kunkin otsikkosolun alla olevien sarakkeiden on sisällettävä otsikkoja vastaavat tiedot.

ga:campaignCode ga:source ga:medium
123xyz Syksyn uutiskirje email
567abc Kevään uutiskirje email

Vie laskentataulukko CSV-muodossa. Tiedostosi näyttää tältä:

ga:campaignCode,ga:source,ga:medium
123xyz,Syksyn uutiskirje,sähköposti
567abc,Spring Newsletter,email

5. vaihe: Tietojen lähetys

Luotu CSV-tiedosto on seuraavaksi lähetettävä Analyticsiin. Vaihtoehtoja on kaksi: manuaalinen lähetys Analyticsin käyttöliittymällä tai ohjelmallinen lähetys hallinnan sovellusliittymällä.

Tietojen lähettäminen manuaalisesti
  1. Etsi tietojoukkotaulukosta Kampanjatunnuksen tiedot -tietojoukon rivi.

2. Klikkaa tietojoukon kohdalla Lähetysten hallinta.
  3. Klikkaa Lähetä tiedosto, valitse luomasi CSV-tiedosto ja klikkaa Lähetä.
Tietojen lähettäminen hallinnan sovellusliittymän kautta
  1. Etsi tietojoukkotaulukosta Kampanjatunnuksen tiedot -rivi.
  2. Klikkaa tietojoukon nimeä.
  3. Valitse Hanki muokattu tietolähteen tunnus.
  4. Tee tunnuksesta kopio.
  5. Lähetä tiedot hallinnan sovellusliittymän kautta noudattamalla näitä ohjeita.

Kun tiedot on lähetetty, Analytics hakee Kampanjatunnuksen URL-osoitteen utm_id-parametrista ja liittää osumadata Lähteeseen ja Tulotapaan, jotka on yhdistetty tähän Kampanjatunnukseen. Jos esimerkiksi lähetät datatiedoston, joka yhdistää Kampanjatunnuksen "xyz" Lähteeseen "Kevätkauden uutiskirje" ja Tulotapaan "Sähköposti", kaikkien parametrin ?utm_id=567abc sisältävien istuntojen Lähde on "Kevätkauden uutiskirje" ja Tulotapa "Sähköposti".

6. vaihe: Raporttien tietojen tarkastelu

Kun haluat tarkastella tietoja, valitse raportiksi Hankinta > Kaikki liikenne tai Hankinta > Kanavat. Valitse ensisijaiseksi mitaksi Lähde, Tulotapa tai Lähde/Tulotapa.

Lähetetyt tiedot on käsiteltävä, ennen kuin niitä voidaan näyttää raporteissa. Käsittelyn päätyttyä voi kulua 24 tuntia, ennen kuin tuotuja tietoja aletaan käyttää tulevissa osumadatoissa.