Konfigurera BigQuery Export

Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.
Innehåll i artikeln:

Steg 1: Skapa ett Google API Console-projekt och aktivera BigQuery

1. Logga in på Google APIs Console.
  2. Skapa ett Google APIs Console-projekt.

Du kan antingen skapa ett nytt projekt eller välja ett befintligt.
  3. Gå till API-tabellen.

Öppna menyn Navigation högst upp till vänster, klicka på APIs & Services och sedan på Library.
  4. Aktivera BigQuery.

Klicka på BigQuery API under Google Cloud APIs. Klicka på Enable på nästa sida.
  5. Läs igenom och godkänn användarvillkoren om du uppmanas att göra det.

Steg 2: Förbered ditt projekt för BigQuery Export

1. Se till att Billing är aktiverat för ditt projekt.

Om Billing inte är aktiverat för projektet öppnar du menyn Navigation högst upp till vänster och klickar på Billing.
  2. Skapa ett faktureringskonto om du uppmanas att göra det.

Du måste ha ett faktureringskonto innan du kan använda fakturering för ett projekt. Samma faktureringskonto kan användas till flera projekt. Följ stegen i API-konsolen för att skapa ett faktureringskonto.
  3. Godkänn den kostnadsfria provperioden om den är tillgänglig.

Om du erbjuds en kostnadsfri provperiod kan du godkänna den utan risk. Däremot måste du ange faktureringsinformation om du vill att BigQuery ska fortsätta ta emot exporterad data när provperioden har gått ut.
  4. Kontrollera att Billing är aktiverat.

Öppna ditt projekt på https://console.cloud.google.com/bigquery och prova att skapa ett dataset i projektet. Klicka på den blå pilen bredvid projektnamnet och sedan på Create data set. Om du kan skapa ett dataset är faktureringen korrekt inställd. Om det inträffar fel ska du se till att fakturering har aktiverats.
  5. Lägg till tjänstkontot i ditt projekt.

Lägg till analytics-processing-dev@system.gserviceaccount.com som medlem i projektet och se till att behörigheten på projektnivå är inställd på Editor (inte BigQuery Data Editor). Du måste ha redigeringsrollen om du vill exportera data från Analytics till BigQuery.

Steg 2.1: [Valfritt] Förbered ditt BigQuery-dataset för EU-lagring

Du kan lokalisera datasetet till EU i detta steg.

Data lokaliseras geografiskt till USA som standard. Om du lokaliserar data till EU efter den ursprungliga exporten kan det leda till problem med sökfrågor mellan BigQuery-regioner. Lösningen kan vara att överföra data, vilket leder till extra kostnader. Vi rekommenderar att du skapar det EU-lokaliserade datasetet i detta steg för att undvika eventuella negativa sidoeffekter.

Google Analytics BigQuery Export är inte kompatibelt med GCP-policyer som förhindrar att dataset skapas i USA. Om du har en sådan policy för ditt GCP-projekt måste du ta bort den för att kunna exportera din data till EU.

Om du inte vill geolokalisera din data i EU fortsätter du till steg 3.

1. Öppna ditt projekt på https://console.cloud.google.com/bigquery och klicka på Create data set.
  2. En panel öppnas där du kan ange nödvändig information för att skapa datasetet.

Tänk på att ställa in Data ExpirationNever om du inte vill att BigQuery ska radera informationen automatiskt.
    • Ange ett id för datasetet. Detta id måste vara samma som Analytics-vyns id, som du hittar i universalväljaren i Analytics.
    • Välj EU vid Data location.
    • Ange ett utgångsdatum för informationen.
      Välj Never om du någon gång vill göra en historikanalys. Inaktuell data raderas permanent.
    • Klicka på OK.

Steg 3: Länka BigQuery till Google Analytics 360

Vi rekommenderar att du länkar högst 300 Google Analytics-rapportvyer till ett och samma BigQuery-projekt. Om du länkar fler vyer än så försämras exporten av dagspecifik data.

Du kan länka en vy per egendom.

När du är klar med de första två stegen kan du aktivera BigQuery Export från administratörskonsolen i Analytics.

1. Logga in på Google Analytics. Använd en e-postadress som har åtkomst som ägare till BigQuery-projektet och som även har redigeringsrollen för Analytics-egendomen som innehåller vyn du vill länka.
  2. Klicka på Administratör och gå till egendomen i Analytics 360 som innehåller vyn du vill länka.
  3. Klicka på Alla produkter och sedan på Länka BigQuery i kolumnen Egendom.
  4. Ange projektnumret eller id:t från BigQuery. (Läs mer om hur du hittar ditt projektnummer och id.)
  5. Välj vyn som du vill länka.
  6. Valfritt: Välj de e-postadresser där du vill få dagliga aviseringar om resultatet.
  7. Valfritt: Välj dina nuvarande exportinställningar. Observera att alternativet med oavbrutna exporter använder molnstreamingtjänsten, vilket omfattar en extra avgift på 0,05 USD per skickad GB.
  8. Kontrollera att du har aktiverat fakturering och lagt till eventuella kampanjbelopp eller kuponger i projektet.
  9. Klicka på Spara.
  10. Om du behöver stoppa exporten återvänder du till denna sida och klickar på Justera länk i avsnittet BigQuery.

Du måste ha rollen Redigerare för att kunna ta bort länken mellan BigQuery och Analytics 360.

1. Klicka på Administratör > kolumnen Egendom > Produktlänkar > Alla produkter.
  2. Klicka på Justera länk > Ta bort länk under BigQuery.

Priser och fakturering

Du debiteras för din användning av BigQuery enligt två priskomponenter: lagring och sökfrågebearbetning. Läs igenom pristabellen och se skillnaderna mellan interaktiva sökfrågor och batchsökfrågor.

Du måste fortfarande ha en giltig betalningsmetod registrerad i Cloud för att exporten ska kunna fortsätta. Om exporten avbryts på grund av en ogiltig betalningsmetod kan vi inte exportera informationen från den aktuella perioden på nytt.

När du börjar se data

När länkningen är slutförd börjar data flöda till ditt BigQuery-projekt inom ett dygn. Varje dag exporteras en fil med data för föregående dag (vanligtvis under morgonen i tidszonen du anger för rapportering) och tre filer exporteras varje dag med dagens data. Vi tillhandahåller en historisk export av tio miljarder träffar eller 13 månaders data, vad som än blir mindre.

Återfylla data

Första gången du länkar en Analytics-rapportvy till BigQuery exporterar Analytics 13 månaders eller tio miljarder träffar (beroende på vad som är minst) från tidigare data till BigQuery. Denna export av tidigare data sker en enda gång per vy. Om du senare tar bort länken från en vy och länkar den till ett annat BigQuery-projekt utför Analytics inte en ny export av tidigare data för vyn.

När du uppgraderar en egendom från Standard till 360 exporteras även den data du samlat in före uppgraderingen som faller inom gränsen på 13 månader/10 miljarder träffar.

Undvika att exporten misslyckas

Om du inte slutför och upprätthåller var och en av punkterna nedan kan ditt konto komma att inaktiveras tillfälligt, vilket kan leda till att de dagliga BigQuery-exporterna från Analytics inte kan genomföras. Tänk på att vi inte kan bearbeta misslyckade exporter igen om felet beror på att du inte

• ser till att tjänstkontot har nödvändiga behörigheter.

Om tjänstkontot (analytics-processing-dev@system.gserviceaccount.com) inte har Redigera-behörighet till projektet sker ingen dataexport.
  • ser till att fakturering är aktiverad.
  • ser till att BigQuery-API:et är aktiverat.

Kontrollera att BigQuery-API:et är aktiverat i Google Cloud Platform > ditt projekt > APIs & Services > Dashboard.

Hjälp

När du har konfigurerat BigQuery Export kan du kontakta supportteamet för Analytics 360 om du har problem med att länka BigQuery och Analytics 360.

Om du har andra problem, till exempel med fakturering, kan du kontakta supportteamet för Google Cloud.

BigQuery Export

Om du vill ha nyheter samt hjälp och tips om Google Analytics 360BigQuery Export-funktionen kan du gå med i Google-gruppen ga-bigquery-developers.

Information om export och åtkomst till ett exempeldataset finns i dokumentationen till BigQuery Export.

BigQuery

Integrering av BI-leverantör med BigQuery