BigQuery Export instellen

Deze functie is alleen beschikbaar in Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform.
In dit artikel:

Stap 1: Een Google API Console-project maken en BigQuery inschakelen

1. Log in bij de Google API Console.
  2. Maak een Google API Console-project.

U kunt een nieuw project maken of een bestaand project selecteren.
  3. Navigeer naar de tabel met API's.

Open linksboven het menu Navigatie, klik op API's en services en vervolgens op Bibliotheek.
  4. Activeer BigQuery.

Klik onder Google Cloud API's op BigQuery API. Klik op de volgende pagina op Inschakelen.
  5. Als hierom wordt gevraagd, leest u de servicevoorwaarden en gaat u ermee akkoord.

Stap 2: Uw project voorbereiden op BigQuery Export

1. Zorg ervoor dat Facturering is ingeschakeld voor uw project.

Als Facturering niet is ingeschakeld voor uw project, opent u linksboven het menu Navigatie en klikt u op Facturering.
  2. Als hierom wordt gevraagd, maakt u een factureringsaccount.

Een factureringsaccount is een vereiste om facturering op een project toe te passen. Een factureringsaccount kan door meerdere projecten worden gedeeld. Volg de stappen in de API-console om het factureringsaccount te maken.
  3. Accepteer de kosteloze proefperiode indien deze beschikbaar is.

Als er een kosteloze proefperiode wordt aangeboden, kunt u deze gewoon accepteren. U moet echter wel factureringsgegevens opgeven, zodat BigQuery geëxporteerde gegevens blijft ontvangen nadat de proefperiode voorbij is.
  4. Controleer of Facturering is ingeschakeld.

Open uw project op https://bigquery.cloud.google.com en probeer een dataset in het project te maken. Klik op de blauwe pijl naast de projectnaam en klik op Dataset maken. Als u de dataset kunt maken, is facturering correct ingesteld. Als er fouten optreden, controleert u of facturering is ingeschakeld.
  5. Voeg het serviceaccount aan uw project toe.

Voeg analytics-processing-dev@system.gserviceaccount.com toe als lid van het project en zorg ervoor dat de rechten op projectniveau zijn ingesteld op Editor (in plaats van 'Editor van BigQuery-gegevens'). Editor-rechten zijn vereist om gegevens van Analytics naar BigQuery te kunnen exporteren.

Stap 2.1: [Optioneel] Uw BigQuery-dataset voorbereiden op opslag in de EU

U kunt overwegen tijdens deze stap uw dataset te lokaliseren in de EU.

Geolocatie van gegevens wordt standaard uitgevoerd in de VS. Als u uw gegevens na de eerste export lokaliseert in de EU, kan dat problemen veroorzaken als u zoekopdrachten uitvoert voor verschillende BigQuery-regio's. Er kan een gegevensoverdracht nodig zijn om deze problemen op te lossen. Daarmee gaan kosten gepaard. We raden u aan nu de voor de EU gelokaliseerde dataset te maken om eventuele negatieve bijwerkingen te voorkomen.

BigQuery Export voor Google Analytics kan niet worden gebruikt met GCP-beleid dat voorkomt dat datasets worden gemaakt in de VS. Als u voor uw GCP-project een dergelijk beleid heeft, moet u dit verwijderen om uw gegevens naar de EU te kunnen exporteren.

Als u geen geolocatie van uw gegevens in de EU wilt uitvoeren, gaat u verder met Stap 3.

1. Open uw project op https://bigquery.cloud.google.com en klik op Nieuwe dataset maken.
  2. Er wordt een venster geopend waarin u de benodigde informatie invoert om uw dataset te maken.

Stel Vervaltijd gegevens in op Nooit als u niet wilt dat Big Query uw gegevens automatisch verwijdert.
    • Voer een ID in voor de dataset. De dataset-ID moet gelijk zijn aan de ID van de Analytics-weergave. U kunt deze vinden in de universele kiezer in Analytics.
    • Selecteer EU bij Gegevenslocatie.
    • Stel de gewenste vervaldatum voor de gegevens in.
      Selecteer Nooit als u ooit historische analyses wilt uitvoeren. Als de gegevens zijn verlopen, is dat definitief onmogelijk.
    • Klik op OK.

Stap 3: BigQuery koppelen aan Google Analytics 360

We raden u sterk aan niet meer dan driehonderd Google Analytics-rapportageweergaven te koppelen aan één BigQuery-project. Anders kan de kwaliteit van de export van daggegevens afnemen.

Nadat u de eerste twee stappen heeft voltooid, kunt u BigQuery Export inschakelen op de beheerpagina van Google Analytics.

1. Log in bij Google Analytics. Gebruik een e-mailadres met het toegangsrecht EIGENAAR voor het BigQuery-project en met bewerkingsrechten voor de Analytics-property die de weergave bevat die u wilt koppelen.
  2. Klik op Beheer en navigeer naar de Analytics 360-property die de weergave bevat die u wilt koppelen.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Alle producten en klik vervolgens op BigQuery koppelen.
  4. Geef uw Big Query-projectnummer of -ID op. (Meer informatie over hoe u uw projectnummer en ID kunt vinden.)
  5. Selecteer de weergave die u wilt koppelen.
  6. Optioneel: selecteer de e-mailadressen waarop u dagelijkse meldingen en/of foutberichten wilt ontvangen.
  7. Optioneel: selecteer uw exportvoorkeur voor de huidige dag. Houd er rekening mee dat voor de optie 'Voortdurende export' de service voor streaming via de cloud wordt gebruikt, waarvoor $ 0,05 extra per verzonden GB in rekening wordt gebracht.
  8. Bevestig dat u facturering heeft ingeschakeld en dat u een eventueel krediet of relevante kortingsbonnen op uw project heeft toegepast.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Als u het exporteren wilt stoppen, keert u terug naar deze pagina en klikt u op Koppeling aanpassen in het gedeelte BigQuery.

Prijzen en facturering

Voor het gebruik van BigQuery worden kosten in rekening gebracht. Hierbij spelen twee prijscomponenten een rol: de kosten voor opslag en de kosten voor verwerking van query's. Raadpleeg de prijstabel en bekijk meer informatie over de verschillen tussen interactieve en batchzoekopdrachten.

U moet nog steeds een geldige betaalmethode instellen in de Google Cloud Platform Console voordat de export kan worden uitgevoerd. Als de export wordt onderbroken als gevolg van een ongeldige betaalmethode, kunnen we de gegevens voor deze periode niet opnieuw exporteren.

Wanneer er gegevens worden weergegeven

Nadat de koppeling tot stand is gebracht, komt de gegevensstroom naar uw BigQuery-project binnen 24 uur op gang. Elke dag wordt er één bestand met de gegevens van de vorige dag geëxporteerd (meestal op de ochtend van de tijdzone die u instelt voor rapportage), plus drie bestanden met de gegevens van de huidige dag. We bieden een historische export van de tien miljard hits of dertien maanden aan gegevens (het kleinste van deze twee) binnen vier weken nadat de integratie is voltooid.

Gegevens aanvullen

Wanneer u aanvankelijk een Analytics-rapportageweergave aan BigQuery koppelt, exporteert Analytics de historische gegevens van maximaal dertien maanden of tien miljard hits (de kleinste waarde is van toepassing) naar BigQuery. De historische gegevens worden slechts één keer per weergave geëxporteerd. Als u de weergave vervolgens ontkoppelt en deze aan een ander BigQuery-project koppelt, exporteert Analytics de historische gegevens voor de betreffende weergave niet opnieuw.

Fouten met exporteren voorkomen

Als de bovenstaande items niet worden voltooid of als ze niet een goede reputatie behouden, kan uw account tijdelijk worden uitgeschakeld en hierdoor kunnen dagelijkse exporten van BigQuery Export vanuit Google Analytics mislukken. Houd er rekening mee dat we mislukte exporten die te wijten zijn aan het niet voltooien of bijhouden van een van de volgende items, niet opnieuw kunnen verwerken.

• Zorg ervoor dat het serviceaccount de benodigde rechten heeft

Als het serviceaccount (analytics-processing-dev@system.gserviceaccount.com) op een bepaald moment niet de toegang BEWERKING voor het project heeft, worden er geen gegevens geëxporteerd.
  • Controleer of facturering is ingeschakeld.
  • Controleer of de BigQuery API is ingeschakeld.

Controleer of de BigQuery API is ingeschakeld in Google Cloud Platform > uw project > API's en services > Dashboard.

Support

Nadat u BigQuery Export heeft ingesteld, neemt u contact op met Analytics 360-support voor problemen met betrekking tot de koppeling van BigQuery en Analytics 360.

Voor alle andere problemen, bijvoorbeeld facturering, neemt u contact op met Google Cloud-support.

BigQuery Export

Voor updates, support door de community en tips voor de Google Analytics 360 functie BigQuery Export kunt u lid worden van de Google-groep 'ga-bigquery-developers'.

Raadpleeg de documentatie voor BigQuery Export voor meer informatie over exporteren en voor een voorbeeld van een dataset.

BigQuery

Integratie van BI-leveranciers in BigQuery