Datan käsittelyä koskevat ehdot

Google Adsin datankäsittelyehdot on tarkoitettu yrityksille, jotka kuuluvat Euroopan talousalueen (ETA) yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR), Kalifornian kuluttajatietosuojalain (CCPA) tai vastaavien säädösten vaikutuspiiriin. Google Adsin datankäsittelyehdot korvaavat aiemman Google Analyticsin datan käsittelyä koskevan muutoksen (johon kuuluu myös Saksan Analyticsin datan käsittelyä koskeva muutos).

Google Analytics ‑asiakkaat, joilla on suora asiakassuhde Googlen kanssa, voivat hyväksyä Google Adsin datankäsittelyehdot tilin asetusten Järjestelmänvalvoja-osiosta. Sellaisten Google Analytics Standard- ja Google Analytics 360 ‑asiakkaiden, joiden yritys on perustettu muualla kuin Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä, on hyväksyttävä Google Adsin datankäsittelyehdot etukäteen tilin asetuksista. Sellaisten Google Analytics Standard- ja Google Analytics 360 ‑asiakkaiden, joiden yritys on perustettu Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä, sekä Google Analytics 360 ‑asiakkaiden, jotka ovat hyväksyneet Google Analytics 360:n käyttöehdot, ei tarvitse tehdä tätä, koska Google Adsin datankäsittelyehdot sisältyvät jo näiden asiakkaiden ehtoihin.

Huomaa, että Google Analytics 360:n myyntikumppanit sekä asiakkaat, jotka ovat ostaneet Google Analytics 360:n myyntikumppanin kautta ("Jälleenmyyntiasiakkaat"), eivät voi hyväksyä Google Adsin datankäsittelyehtoja, vaan heillä on oltava erilliset datan käsittelyä koskevat ehdot Googlen tai myyntikumppaninsa kanssa. Jos Google Analytics 360:n myyntikumppanit ja Jälleenmyyntiasiakkaat hyväksyvät Google Adsin datankäsittelyehdot Google Analytics ‑käyttöliittymän kautta, hyväksyntä on mitätön eikä muodosta sitovaa sopimusta Googlen ja Jälleenmyyntiasiakkaan välille. Tätä rajoitusta ei kuitenkaan sovelleta sellaisiin Google Analytics- tai Google Analytics 360 ‑asiakkaisiin, jotka ovat hyväksyneet Google Analytics 360:n käyttöehdot tai muut Google Analyticsin ehdot suoraan Googlen kanssa.

Datan käsittelyä koskevan muutoksen hyväksyminen

Datan käsittelyä koskevien ehtojen hyväksyminen edellyttää, että sinulla on tilitason muokkaajan rooli.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse TILI-sarakkeen valikosta tili, jonka asetuksiin haluat tehdä muutoksia.
    Jos sinulla on useita tilejä, voit etsiä oikean tilin hakukentän avulla.
  4. Klikkaa TILI-sarakkeesta Tilin asetukset.
  5. Klikkaa Muutos datan käsittelyyn ‑kohdasta Tutustu muutokseen.
  6. Kun olet tutustunut muutokseen, klikkaa Valmis.
  7. Tallenna tilisi asetukset klikkaamalla uudelleen Valmis.

Yhteystietojen antaminen

Jos hyväksyt datan käsittelyä koskevat ehdot, sinun on annettava myös seuraavat tiedot:

• Oikeussubjekti: Tämä on organisaatiosi rekisteröity nimi, jota käytetään taloudellisten ja oikeudellisten asioiden käsittelyssä. Organisaatiolla voi olla useita oikeussubjekteja.
  • Ensisijainen yhteyshenkilö (eli ilmoitussähköpostiosoite): Tämä on yhteyshenkilö, jolle Google Adsin datan käsittelyä koskeviin ehtoihin liittyvät ilmoitukset lähetetään.
  • Tietosuojavaltuutettu: Tämä on henkilö, joka tarvittaessa nimetään edistämään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) määräysten ja Ison-Britannian vastaavan lainsäädännön noudattamista.
  • ETA-edustaja: Tämä on henkilö, joka tarvittaessa nimetään edustamaan muualla kuin EU:ssa olevia asiakkaita GDPR:n ja Ison-Britannian vastaavan lainsäädännön mukaisiin velvoitteisiin liittyvissä asioissa.