Campaign Manager 360 ‑raportit

Voit analysoida Campaign Manager 360 ‑dataa uusien ja päivitettyjen Analytics-raporttien avulla.
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.

Jos olet Analytics 360 ‑asiakas ja olet pyytänyt tilisi hallinnoijaa linkittämään Campaign Manager 360 ‑tilisi Analyticsiin, Hankinta > Google Marketing Platform ‑osiossa näkyy joukko uusia Campaign Manager 360 ‑raportteja. Lisäksi Campaign Manager 360 ‑toiminta näkyy Liikenteen lähde / tulotapa-, Monikanavasuppilot- ja Attribuutio-raporteissa.

Artikkelin aiheet:
Huom. Tässä artikkelissa Display-mainoksilla tarkoitetaan vain Campaign Manager 360:n Display-mainoksia.

Attribuutiomallien erot

Kun katsot Campaign Manager 360 ‑raportoinnin integroinnin dataa, kannattaa huomioida, mitä attribuutiomallia eri raporteissa käytetään.Campaign Manager 360 ‑raporteissa käytetään CM360-attribuutiomallia (eli Campaign Manager 360 ‑mallia). Useimmissa muissa Analytics-raporteissa (kuten Liikenteen lähde / tulotapa ‑raportissa) käytetään toista attribuutiomallia, jota kutsutaan GA-malliksi Google Marketing Platform ‑mainostuotteiden integroinnin raporteissa ja ulottuvuuksissa.

Konversiot-raporteissa (Monikanavasuppilot- ja Attribuutio-raporteissa) käytetään oletuksena Viimeinen klikkaus ‑mallia, jossa konversiot lasketaan viimeisen konversiota edeltäneen klikkauksen ansioksi. Voit vertailla muita attribuutiomalleja mallinvertailutyökalussa.

CM360-attribuutiomalli

CM360-attribuutiomalli laskee Analytics-istunnot Campaign Manager 360 ‑kampanjoiden ansioksi ottamalla huomioon vain Campaign Manager 360:n ja ohittamalla kaikki muut sivustollesi liikennettä tuovat kanavat. Tämän vuoksi Analytics-istunto yhdistetään Campaign Manager 360 ‑kampanjaan, jos käyttäjä on katsonut (view-through-istunto) tai klikannut (click-through-istunto) Campaign Manager 360 ‑mainostasi analyysi-ikkunan aikana ennen sivustollesi siirtymistä.

Esimerkki

Jos käyttäjä katsoo Campaign Manager 360 ‑mainostasi, klikkaa sitten Hakumainostasi ja käy sivustollasi, istunto lasketaan Campaign Manager 360 ‑raporteissa Campaign Manager 360 ‑kampanjan ansioksi lukeutuvaksi view-through-istunnoksi. Kaikissa muissa Analytics-raporteissa (kuten Liikenteen lähde / tulotapa ‑raportissa) tämä istunto laskettaisiin Haun ansioksi.

Jos käyttäjä klikkaa Campaign Manager 360 ‑mainostasi ja käy sen jälkeen sivustollasi, Campaign Manager 360 ‑raportit laskevat istunnon Campaign Manager ‑kampanjan ansioksi lukeutuvaksi click-through-istunnoksi. Jos sama käyttäjä klikkaa seuraavana päivänä orgaanisen haun tulosta ja käy sivustollasi, tämä uusi istunto lasketaan Campaign Manager 360 ‑raporteissa silti Campaign Manager 360 ‑kampanjan ansioksi lukeutuvaksi click-through-istunnoksi.

GA-malli (viimeinen epäsuora klikkaus)

Useimmissa muissa Analytics-raporteissa liikenteen lähde / tulotapa lasketaan istunnon ansioksi Viimeinen epäsuora klikkaus ‑mallin perusteella. Tämä tarkoittaa, että palaavien kävijöiden suorat käynnit jätetään huomiotta ja luetaan mahdollisen edellisen kampanjan ansioksi.

Esimerkki

Jos käyttäjä klikkaa Campaign Manager 360 ‑mainostasi ja käy sivustollasi, istunnon liikenteen lähde / tulotapa on dfa/cpm.

Jos sama käyttäjä kuitenkin klikkaa seuraavana päivänä orgaanisen haun tulosta ja käy sivustollasi, GA-mallin mukaan uuden istunnon liikenteen lähde / tulotapa on google/organic.

Campaign Manager 360 ‑raportit

Campaign Manager 360 ‑raporteissa on sellaisten käyttäjien kaikki istunnot, jotka ovat nähneet tai klikanneet Display-mainoksiasi valitun analyysi-ikkunan aikana (eli 30 viime päivän tai minkä tahansa muun Campaign Manager 360 ‑käyttöliittymässä valitun ajanjakson aikana). Jos käyttäjä on esimerkiksi nähnyt Display-mainoksen viime viikolla, hänen eilinen istuntonsa on mukana Campaign Manager 360 ‑raporteissa.

Campaign Manager 360 ‑mainoksiasi nähneiden käyttäjien prosenttiosuus kaikesta liikenteestä näkyy kunkin Campaign Manager 360 ‑raportin vasemmassa yläkulmassa.

percentage of traffic from DCM

Tässä esimerkissä kaikista istunnoista 14,16 % oli peräisin henkilöiltä, jotka näkivät Campaign Manager 360 ‑mainoksiasi tai klikkasivat niitä. Campaign Manager 360 ‑istunnot jaetaan kahteen luokkaan, jotka ovat view-through ja click-through. View-through-istunnot tulivat ihmisiltä, joille mainoksesi näkyi vähintään kerran analyysi-ikkunan aikana. Click-through-istunnot tulivat ihmisiltä, jotka klikkasivat mainostasi vähintään kerran analyysi-ikkunan aikana.

Voit käyttää Klikkaukset-välilehteä Campaign Manager 360 ‑kampanjoidesi ROAS-analysointiin samaan tapaan kuin Google Ads ‑raporttien Klikkaukset-välilehteä.

Jos haluat importoida tällä välilehdellä näkyvät kustannustiedot, ota yhteyttä tilisi edustajaan. Huomaa, että kustannustiedot perustuvat Campaign Manager 360:een lisättyihin tietoihin. Kustannustietoja ei haeta laskutusjärjestelmästä. Jos jätät kustannustiedot importoimatta, Campaign Manager 360:n kustannuksiin, impressioihin tai klikkauksiin liittyvää dataa ei näytetä Analytics-raporteissa.

Kun kustannustiedot ovat saatavilla, näet ne Campaign Manager 360 ‑raporttien Klikkaukset-välilehdellä.

Raporttien käyttäminen

Campaign Manager 360 ‑raporttien avulla saat paremman käsityksen siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun käyttäjät ovat nähneet tai klikanneet Display-mainoksiasi. Esimerkki:

Mikä on tietyn mainoksen nähneiden käyttäjien konversioprosentti? Siirry Mainokset-raporttiin. Klikkaa Tavoitteen asetus-, Verkkokauppa- tai Floodlight-välilehteä, niin näet kyseisen mainoksen View-through-konversioprosentin.

Viettävätkö mainostasi aiemmin klikanneet ihmiset enemmän aikaa sivustollasi kuin ihmiset, jotka ovat pelkästään nähneet mainoksesi? Siirry Mainostajat-raporttiin. Vertaa view-through-istuntojen ja click-through-istuntojen Istunnon keskim. kesto ‑arvoa.

Raporteista saat vastauksia tämäntapaisiin kysymyksiin mainoksista, sijoitteluista, sivustoista, kampanjoista, mainosaineistoista ja muista Campaign Manager 360 ‑ulottuvuuksista. Siirry haluamaasi raporttiin tai valitse Campaign Manager 360 ‑ulottuvuus taulukon yläpuolelta mistä tahansa raportista.

Floodlight-raportin avulla voit tutkia Campaign Manager 360 ‑tapahtumien ja tapahtumaryhmien Floodlight-konversioita ja ‑tuloja.

Hankinta > Kaikki liikenne > Liikenteen lähde / tulotapa ‑raportti

Liikenteen lähde / tulotapa ‑raportti sisältää kaikki sivustosi istunnot. Display-mainosten klikkauksista seuranneiden istuntojen liikenteen lähde / tulotapa ‑arvot ovat dfa/cpm.

Liikenteen lähde / tulotapa ‑raportissa näkyvä dfa/cpm-liikenne eroaa siitä, mitä Campaign Manager 360 ‑raporteissa esitetään. Campaign Manager 360 ‑raportit näyttävät sellaisten käyttäjien istunnot, jotka ovat aiemmin nähneet Campaign Manager 360 ‑mainoksiasi tai klikanneet niitä.Liikenteen lähde / tulotapa näyttää vain istunnot, joiden viimeinen epäsuora klikkauskäynti on peräisin Campaign Manager 360 ‑mainoksestasi.

Raportin käyttäminen

Liikenteen lähde / tulotapa ‑raportin avulla voit

• verrata Display-mainosten klikkausliikennettä muuhun liikenteeseen, kuten maksetun avainsanan ja orgaanisen haun liikenteeseen
  • katsoa yksityiskohtia ja nähdä aktivointiin liittyvät mittarit ja konversioprosentit mainoksen, sivuston sijoittelun sekä muiden Campaign Manager 360 ‑attribuuttien mukaan.

Raportin avulla voit perehtyä esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Mikä prosenttiosuus istunnoista oli peräisin Display-mainosten klikkauksista? Siirry Liikenteen lähde / tulotapa ‑raporttiin. Vaihda kaavion valitsimeksi Prosenttiosuus ja katso kohtaa dfa/cpm.

Viettivätkö Display-mainostesi kautta sivustollesi tulleet käyttäjät enemmän vai vähemmän aikaa sivustolla kuin Googlen orgaanisen haun kautta tulleet käyttäjät? Siirry Liikenteen lähde / tulotapa ‑raporttiin. Vertaa dfa/cpm-ja google/organic‑kohtien Istunnon keskim. kesto ‑arvoa.

Mikä Display-mainos ohjasi sivustolle liikenteen, jolla oli alhaisin Välitön poistuminen prosenteissa ‑arvo? Siirry Liikenteen lähde / tulotapa ‑raporttiin. Valitse taulukosta dfa/cpm. Valitse CM360-mainos taulukon ensisijaiseksi ulottuvuudeksi. Vertaa eri mainosten Välitön poistuminen prosenteissa ‑arvoa.

Mikä Display-mainoksen sijoittelu lähettää laadukkainta liikennettä? Siirry Liikenteen lähde / tulotapa ‑raporttiin. Valitse taulukosta dfa/cpm. Valitse CM360-sijoittelu taulukon ensisijaiseksi ulottuvuudeksi. Vertaa eri sijoitteluiden Välitön poistuminen prosenteissa ‑arvoa. Klikkaa Tavoitteen asetus-, Verkkokauppa- tai Floodlight-välilehteä ja tarkista kunkin sijoittelun konversioprosentti.

Konversiot > Monikanavasuppilot ‑raportit

Monikanavasuppilot-raportit luodaan konversioreiteistä. Ne ovat klikkausten ja mainoksen impressioiden sarjoja valitun analyysiseurantajakson aikana (eli viimeisen 30 päivän tai minkä tahansa muun käyttöliittymässä määrittämäsi ajanjakson aikana). Raportit sisältävät vain istunnot, jotka olivat osa konversiosuppiloa. Jos käyttäjä siis klikkasi jotakin Display-mainostasi muttei koskaan palannut sivustollesi konvertoitumaan, kyseinen mainosistunto ei näy Monikanavasuppilot-raporteissa.

Raporttien käyttäminen

Koska raporteissa keskitytään ainoastaan istuntoihin, joiden aikana on tapahtunut konversioita, Monikanavasuppilot-raportit antavat tarkkoja tietoja Display-mainosten (sekä esimerkiksi tiettyjen mainosten ja mainosmateriaalien) vaikutuksesta konversioiden tapahtumiseen. Esimerkki:

Millä avainsanoilla asiakkaat tekivät hakuja, ennen kuin he näkivät Display-mainoksen? Valitse Konversiot > Monikanavasuppilot > Suosituimmat konversioreitit. Klikkaa raportin yläosassa olevaa CM360-suodatinta.

Vaihda ensisijaiseksi ulottuvuudeksi Muu > Hankinta > Avainsanan (tai liikenteen lähteen / tulotavan) reitti. Campaign Manager 360 ‑aktivoitumisten merkintänä reiteissä on dfa/cpm. Näkyvissä ovat nyt avainsanahaut, jotka on tehty dfa/cpm-tapahtuman jälkeen.

Konversiot > Attribuutio ‑raportit

Mallinvertailutyökalun avulla voit verrata toisiinsa erilaisia Display-mainosten attribuutiomalleja. Voit valita haluamasi useista Display-mainosten klikkausten ja impressioiden perusattribuutiomalleista tai luoda oman mallin, jossa klikkausten ja impressioiden konversiokrediitti lasketaan yrityksesi kannalta hyödyllisimmällä tavalla.

Vertaamalla attribuutiomalleja voit tunnistaa Campaign Manager 360 ‑mainokset, jotka ovat mahdollisesti yli- tai aliarvostettuja nykyisessä attribuutiomallissa, ja muokata sijoituksiasi kyseisten tietojen perusteella.

Jos olet ottanut dataan perustuvan attribuution käyttöön ja täytät vaatimukset, oma dataan perustuva mallisi sisältää Campaign Manager 360 ‑datan.

Mallinvertailutyökalun käyttäminen

Perusattribuutiomallin käyttäminen: Klikkaa raportin yläosassa olevaa CM360-suodatinta. Valitse vähintään yksi attribuutiomalli taulukon yläpuolella olevista avattavista valikoista. Päätä tämän jälkeen, mistä Campaign Manager 360 ‑kampanjoiden osa-alueesta olet kiinnostunut, ja valitse sen perusteella ensisijainen ulottuvuus. Vaihtoehtoja ovat kampanja, sivusto, sijoittelu, mainos ja mainosaineisto.

Oman mallin luominen: Valitse Luo uusi muokattu malli avattavasta Valitse malli ‑valikosta. Lisää mallillesi nimi ja valitse jokin viidestä perusmallista. Tämä valinta määrittää, miten konversiokrediitti jaetaan konversioreitillä olevien kontaktipisteiden kesken.

Aseta yleissääntö impressioiden arvioinnille Säädä näyttökertojen pisteytystä ‑osiosta. Lisäasetuksista voit halutessasi valita erisuuruisen krediitin niille impressioille, jotka tapahtuvat tietyn istuntoa edeltävän ajanjakson aikana. Voit esimerkiksi antaa kaikille impressioille yhden kymmenesosan klikkauksen saamasta konversiokrediitistä mutta kahden minuutin sisällä istunnosta tapahtuneille impressioille yhden viidesosan kyseisestä konversiokrediitistä.

Voit räätälöidä attribuutiomallia tarkemmin Säädä konversiokrediitin jakautumista käyttäjän aktivoitumisen perusteella‑ ja Käytä omia konversiokrediitin määrityssääntöjä ‑osioiden avulla.

Floodlight-konversiodata

Klikkaamalla Tutki-välilehden Floodlight-kohtaa voit tutkia useimpien muiden raporttien Floodlight-konversiotietoja. Voit valita Floodlight-ulottuvuudet ja ‑tiedot myös luodessasi muokattuja raportteja ja segmenttejä.

Lisätietoa

Lisätietoja Campaign Manager 360:stä ja Analyticsista:

Lisätietoja tässä artikkelissa mainituista raporteista ja ominaisuuksista: