Tietojen tuonti

Voit tarkastella tietojasi yhtenäisessä näkymässä.

Tietojen tuonnilla voit lähettää tietoja ulkoisista lähteistä ja yhdistää ne Analyticsissa keräämiisi tietoihin. Sen jälkeen voit järjestää ja analysoida kaikkia tietojasi Analyticsissa liiketoiminnallesi parhaiten sopivalla tavalla.

Tässä artikkelissa:

Tietojen tuonnin edut

Jos käytät useita erilaisia järjestelmiä ja työkaluja liiketoiminnassasi, Analyticsin avulla voit yhdistellä ja analysoida tietoja yhdessä paikassa. Voit esimerkiksi yhdistää erilliset asiakassuhdehallinnan tiedot, verkkokauppatiedot ja Analytics-tiedot yhdeksi kokonaisvaltaiseksi liiketoimintasi katsaukseksi.

Kaikissa käyttämissäsi liiketoimintajärjestelmissä tietoja tallennetaan omiin tietosäilöihin. Asiakassuhdehallintajärjestelmäsi saattaa sisältää tietoja asiakasuskollisuusarvioista, elinkaariarvosta ja tuotemieltymyksistä. Jos olet verkkojulkaisija, sisällönhallintatyökalusi todennäköisesti tallentaa erilaisia ulottuvuuksia, kuten kirjoittajan ja artikkelin luokan. Jos sinulla on verkkokauppa, luot ehkä luetteloita, joissa tuotteesi on luokiteltu esimerkiksi hinnan, tyylin tai koon perusteella. Todennäköisesti myös seuraat eri verkkosivustojen, mobiilisovellusten tai laitteiden liikennettä ja tehokkuutta Analyticsilla. Tavallisesti nämä tiedot säilytetään erillisissä tietosiiloissaan, muiden tietosiilojen tietojen vaikutusten ja ohjausvaikutuksen ulottumattomissa.

Tietojen tuonnin avulla voit yhdistää offline-liiketoimintajärjestelmien tuottamat tiedot Analyticsin keräämiin online-tietoihin. Tämä auttaa sinua järjestämään ja analysoimaan yhdistetyn tietonäkymän tietoja ja ryhtymään niiden perusteella toimiin, jotka vastaavat liiketoimintasi nimenomaisia yksilöllisiä tarpeita. Esimerkiksi verkkojulkaisija voi yhdistää Analyticsin keräämät osumat sisällönhallintapalvelu- ja asiakassuhdehallintajärjestelmistä tuotuihin ulottuvuustietoihin analysoidakseen sivuston kunkin kirjoittajan suhteellista panosta.

Tuontikelpoiset tietotyypit

Tietojen tuomisen avulla voit lähettää ja integroida tietoja Analytics-tilillesi tietojen keruu- ja käsittelyprosessin kolmessa eri vaiheessa.

Osumadatan tuonti

Osumadatan tuonnin avulla voit lähettää tietoja suoraan Analyticsiin. Tämä on hyvä vaihtoehto seurantakoodin, kokoelmasovellusliittymän, Mobile SDK:n tai Measurement Protocolin käyttämiselle. Tuodut osumat lisätään Analytics-sivustolle ennen käsittelyä. Tästä syystä käsittelynaikaiset toiminnot, kuten suodattimet, saattavat vaikuttaa tuotuihin tietoihin. Koska tuot osumia, nämä tiedot saattavat näkyä kaikissa kyseisen sivuston raportointinäkymissä (ellet erikseen suodata niitä pois valituista näkymistä).

Tällaisessa tuonnissa tuetaan seuraavia tietotyyppejä:

• Hyvitystiedot: Voit yhdistää sisäisen verkkokaupparaportoinnin Analyticsiin tuomalla verkkokaupan hyvitystiedot.

Laajennettu tietojen tuonti

Laajennettu tietojen tuonti lisää (laajentaa) tietoja, jotka on kerätty ja käsitelty aiemmin tai joita käsitellään parhaillaan valituissa raportointinäkymissä. Laajennettuja tietoja säilytetään tavallisesti muokatussa ulottuvuudessa tai tietotyypissä, mutta toisinaan aiemmin kerätyt oletustiedot on hyvä korvata (esimerkiksi tuotaessa kampanjan liikenteen lähdettä tai tulotapaa).

Voit lähettää seuraavia tietotyyppejä:

• Käyttäjätiedot: voit luoda segmenttejä ja uudelleenmarkkinointiluetteloita, joissa käytetään tuotuja käyttäjän sisällönkuvaustietoja, kuten uskollisuusluokitusta tai asiakkaan elinkaariarvoa.
  • Kampanjan tiedot: Voit laajentaa ja käyttää uudelleen aiempia muita kuin Google-kampanjan koodeja tuomalla mainoskampanjaan liittyviä ulottuvuuksia, kuten liikenteen lähteitä.
  • Maantieteelliset tiedot: Voit luoda muokattuja maantieteellisiä alueita ja laatia niiden pohjalta Google Analytics ‑tietojen raportteja ja analyyseja yritysorganisaatiosi tarpeiden mukaan.
  • Sisältötiedot: voit ryhmitellä sisältöä käyttämällä tuotuja sisällönkuvaustietoja, joita ovat esimerkiksi tekijä, julkaisupäivämäärä ja artikkeliluokka.
  • Tuotetiedot: saat entistä tarkempia käyttötietoja tuotteista tuomalla tuotteen sisällönkuvaustietoja (esim. koko-, väri- ja tyylitiedot) tai muita tuotteisiin liittyviä ulottuvuuksia.
  • Muokatut tiedot: Tukee muokattujen tietojoukkojen tuomista.

Tietojen tuonnin yhteenveto

Yhteenvetotietojen avulla voit tehdä lähetetyistä tiedoista yhteenvedon. Tuotuja yhteenvetotietoja käytetään valituissa raportointinäkymissä sen jälkeen, kun kaikki kerätyt tiedot on käsitelty ja koottu yhteen. Tästä voi olla hyötyä, jos saat tietoja erissä jonkin aikaa osuman keruun jälkeen, sillä yhteenvetotietojen tuonnin avulla voit täydentää tai päivittää tietojasi sitä mukaa kuin tietoja tulee saataville.

Tällä hetkellä yhteenvetotietojen tuonti tukee seuraavaa tuontityyppiä:

• Hintatiedot: Voit sisällyttää kolmannen osapuolen (muun kuin Googlen) mainosverkoston klikkausten, kustannusten ja näyttökertojen tiedot. Näin saat entistä paremman kuvan mainoskuluistasi.

Tietojen tuonti -osion sijainti

Data import steps: select your account, then property, then click Data Import.
Tietojen tuonnin käyttäminen

Voit tuoda tietoja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen sivuston kohdalle, jolle tiedot lähetetään.
  3. Klikkaa SIVUSTO-sarakkeesta Tietojen tuonti. Tietojoukot-sivu tulee näkyviin.
  4. Valitse aiemmin luotu tietojoukko tai luo uusi tietojoukko tuotujen tietojen säilyttämistä varten.

Tietojen tuontiprosessi

Tietojen tuonnissa ulkoisia tietoja sisältävät tekstitiedostot lähetetään Analytics-sivustolle. Tiedot viedään yleensä offline-liiketoimintatyökalusta (kuten CRM- tai CMS-järjestelmästä). Jos tietomäärät ovat pieniä, voit luoda lähetystiedoston manuaalisesti tekstieditorin tai laskentataulukon avulla.

Tietojen tuonnissa lähettämäsi offline-tiedot yhdistetään oletusarvoiseen osumadataan, jotka Analytics on kerännyt verkkosivustoilta, mobiilisovelluksista tai muista laitteista. Tuotujen tietojen avulla voit kehittää raportteja, segmenttejä ja uudelleenmarkkinointiyleisöjä siten, että ne vastaavat organisaatiosi yksilöllisiä liiketoimintatarpeita. Tuloksena saadaan entistä kattavampi kuva käyttäjien online- ja offline-toiminnasta.

Tietojen lähettäminen

Voit lähettää tietoja kahdella eri tavalla:

Lähetetyt tiedot lisätään tai niillä muokataan kyseiselle sivustolle aiemmin kerättyjä tietoja, jotka on kerätty Javascript-seurantakoodilla, SDK:n mobiiliversiolla tai Measurement Protocolilla.

Online- ja offline-tietojen yhdistäminen tuonnin aikana

Kun määrität tietojen tuonnin, luot tietojoukon, jossa käytetään yhtä tai useaa mittaa avaimena. Avaimen avulla täsmäytetään lähetettyjen tietojen arvot kerätyn osumadatan arvojen kanssa tietojen tuonnin yhteydessä. Loput lähettämistäsi tuoduista tiedoista tallennetaan tietojoukossa määrittämiisi ulottuvuuksiin tai tietoihin. Tuoduissa tiedoissa voidaan käyttää oletusarvoisia tai muokattuja ulottuvuuksia ja tietotyyppejä. Tuotuja tietoja voidaan käyttää raporteissa, uudelleenmarkkinointiyleisöissä ja muissa Analytics-työkaluissa verkkosivuston seurantakoodin, Mobile SDK:n tai Measurement Protocolin avulla kerättyjen vakiotietojen ohella.

Tuonti ja kerääminen vertailussa

Laajentamalla alla olevan osion näet joitakin syitä siihen, miksi tietojen tuonti on pelkkää osumatietojen keräämistä parempi vaihtoehto. Tietojen tuonnin edut osumien keräämiseen verrattuna

Analytics kerää tietoja pääasiassa kahdella tavalla:

• lähettämällä osumat, jotka on kerätty JavaScript-seurantakoodilla, Mobile SDK:lla tai Measurement Protocolilla
  • käyttämällä tietojen tuontia.

Vaikka osumadataa on mahdollista täydentää muokatuilla tiedoilla ohittamalla sivuston URL-osoitteen parametreja tai käyttämällä Analytics-sovellusta, on useita syitä, miksi niin ei kannata tehdä:

• Osumadatan täydentäminen edellyttää, että asiantunteva kehittäjä luo tarvittavan muokatun koodin.
  • Tiedot ovat arkaluonteisia (esimerkiksi käyttäjätietoja), minkä vuoksi niitä ei kannata lähettää selväkielisinä.
  • Tietoja on paljon, minkä vuoksi niitä ei kannata liittää kaikkiin osumiin.
  • Tiedot eivät ehkä ole käytettävissä, kun osuma saadaan.

Tuomalla tiedot ei-synkronisissa erissä vältät nämä ongelmat.

Seuraavat vaiheet