[UA] Om dataimport

Få et samlet visning af dine data
Denne artikel handler om dataimport i Universal Analytics. Gå til [GA4] Om dataimport for at få flere oplysninger om dataimport i Google Analytics 4.

Dataimport giver dig mulighed for at uploade data fra eksterne kilder og kombinere dem med data, du indsamler via Analytics. Du kan derefter bruge Analytics til at organisere og analysere alle dine data, så de bliver mere relevante i forhold til din virksomhed.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvorfor bruge Dataimport?

Hvis du bruger en række forskellige systemer og værktøjer ifm. driften af din virksomhed, kan du bruge Analytics til at flette og analysere dine data det samme sted. Du kan f.eks. samle separate CRM-data, e-handelsdata og Analytics-data i én samlet visning af din virksomhed.

Hvert virksomhedssystem, som du bruger, genererer sit eget datalager. Dit CRM-systemet indeholder muligvis forskellige oplysninger, f.eks. kundeloyalitetsvurderinger, levetidsværdi og produktpræferencer. Hvis du er webudgiver, gemmer dit indholdsstyringssystem sandsynligvis datadimensioner såsom forfatter og artikelkategori. Hvis du driver en e-handelsvirksomhed, opretter du måske kataloger, hvori dine produkter beskrives i henhold til pris, stil, størrelse osv. Og eftersom du læser dette, bruger du sandsynligvis Analytics til sporing af trafik og effektivitet for dine websites, mobilapps og lignende. Dataene ligger typisk i deres egen "informationssilo", hvor de er upåvirkede og ikke modtager input fra data i andre siloer.

Dataimport giver dig mulighed for at flette de data, der genereres via dine offlinevirksomhedssystemer, sammen med de onlinedata, der indsamles via Analytics. Dette kan gøre det lettere for dig at organisere, analysere og agere ud fra dine data på måder, der er bedre tilpasset dine konkrete og unikke forretningsmæssige behov. Hvis du er webudgiver, kan du eksempelvis vælge at flette hits, der er indsamlet via Analytics, sammen med datadimensioner, der er eksporteret fra dine CMS- og CRM-systemer, med henblik på at analysere, i hvor høj grad forskellige forfattere bidrager til dit website.

Datatyper, du kan importere

Med Dataimport kan du uploade og integrere oplysninger på din Analytics-konto på 3 forskellige steder i dataindsamlings- og -behandlingskæden.

Import af hitdata

Import af hitdata gør det muligt at sende hitdata direkte til Analytics. Dette er et alternativ til at bruge sporingskoden, Collection API, SDK'er til mobil eller Measurement Protocol. Importerede hits føjes til din Analytics-ejendom, før der foretages nogen form for behandling. Derfor kan dine importerede data blive påvirket af behandlingstiden i forbindelse med handlinger, f.eks. filtre. Da du importerer hits, kan disse data ses af alle rapporteringsvisninger for den pågældende ejendom (medmindre du specifikt bortfiltrerer dem fra de valgte visninger).

Denne importtype understøtter upload af følgende datatyper:

• Tilbageførselsdata – juster din interne e-handelsrapportering i forhold til Analytics ved at importere e-handelsrelaterede tilbageførselsdata.

Udvidet dataimport

Import af udvidede data øger (udvider) de data, der allerede er indsamlet og behandlet, eller som er ved at blive behandlet, for de valgte rapporteringsvisninger. Typisk gemmes disse udvidede data i en tilpasset dimension eller metric, men i nogle tilfælde vil du muligvis overskrive standardoplysninger, der allerede er indsamlet (f.eks. import af dimensionen Kilde eller Medium fra en kampagne).

Du kan uploade følgende datatyper:

• Brugerdata – opret segmenter og remarketinglister, der inkorporerer importerede brugermetadata, f.eks. en loyalitetsvurdering eller den samlede værdi af kunderelationen.
  • Kampagnedata – udvid og genbrug dine nuværende ikke-Google-kampagnekoder ved at importere annoncekampagnerelaterede dimensioner, f.eks. Kilde.
  • Geografiske data – opret tilpassede geografiske områder, der f.eks. gør det muligt for dig at rapportere om og analysere Analytics-data på måder, der passer bedre til organisationen af din virksomhed.
  • Indholdsdata – gruppér indhold ud fra importerede indholdsmetadata, f.eks. forfatter, offentliggørelsesdato og artikelkategori.
  • Produktdata – få større viden om handel ved at importere produktmetadata, f.eks. størrelse, farve, stil eller andre produktrelaterede dimensioner.
  • Tilpassede data – importér tilpassede datasæt.

Import af oversigtsdata

Import af oversigtsdata gør det muligt at opsummere uploadede metrics. Importerede oversigtsdata anvendes på de valgte rapporteringsvisninger, efter at al behandling og sammenlægning af indsamlede data er udført. Dette kan være nyttigt, når du modtager data i grupper et stykke tid efter indsamlingen af hitdata, fordi import af oversigtsdata gør det muligt at tilføje eller opdatere dine oplysninger, efterhånden som de bliver tilgængelige.

I øjeblikket understøtter import af oversigtsdata følgende importtype:

• Omkostningsdata – medtag klik-, pris- og eksponeringsrelaterede data fra tredjepartsannoncenetværk (andre annoncenetværk end Googles) for at få et bedre overblik over dine annonceudgifter.

Hvor er Dataimport?

Data import steps: select your account, then property, then click Data Import.
Sådan får du adgang til Dataimport.

Sådan får du adgang til Dataimport:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, som du vil uploade dataene til.
  3. Klik på Dataimport i kolonnen EJENDOM. Siden Datasæt vises.
  4. Vælg et eksisterende datasæt, eller opret et nyt, som skal indeholde dine importerede data.

Sådan fungerer Dataimport

Dataimport fungerer på den måde, at tekstfiler indeholdende eksterne data uploades til en Analytics-ejendom. Disse data eksporteres typisk fra et offline virksomhedsværktøj (f.eks. dit CRM- eller CMS-system). Hvis der er tale om små mængder data, kan du vælge at oprette uploadfilen manuelt vha. et tekstredigeringsværktøj eller et regneark.

Når du bruger Dataimport, flettes de offlinedata, du har uploadet, sammen med de standardhitdata, der indsamles fra dine websites, mobilapps eller andre enheder via Analytics. Importerede data kan bruges til at forbedre dine rapporter, segmenter og remarketingmålgrupper på måder, der reflekterer dine forretningsmæssige behov og din virksomhed. Det udmønter sig i et mere fuldstændigt billede af dine brugeres aktivitet, både online og offline.

Sådan uploader du data

Du kan uploade data på én af følgende ​​to måder:

• Ved brug af muligheden Administrator > (Ejendom) > Dataimport via brugerfladen i Analytics
  • Ved brug af Analytics Management API

De uploadede data føjes til eller ændrer data, der i forvejen er indsamlet for den pågældende ejendom via Javascript-sporingskoden, mobil-SDK eller Measurement Protocol.

Sådan flettes online og offline data sammen ved brug af Dataimport

Når du konfigurerer Dataimport, opretter du et datasæt, som definerer en eller flere dimensioner, der skal bruges som en nøgle. Når du bruger Dataimport, bruges denne nøgle til at matche værdier i de uploadede data med værdier i dine indsamlede hitdata. Resten af dine importerede data, som du uploader, bliver gemt i de dimensioner eller metrics, du definerer i datasættet. Importerede data kan enten bruge standard eller tilpassede dimensioner og metrics. Importerede data kan bruges i rapporter, remarketingmålgrupper og andre Analytics-værktøjer sammen med standarddata, der indsamles via websitesporingskoden, SDK'et til mobil eller Measurement Protocol.

Import ift. indsamling

Udvid nedenstående sektion for at se nogle årsager til, at det kan være en fordel at importere data i stedet for kun at indsamle hitdata. Fordele ved Dataimport i stedet for hitindsamling

Analytics har grundlæggende to måder at indsamle data på:

• Ved at sende hits, der er indsamlet af JavaScript-sporingskoden, mobil-SDK'et eller Measurement Protocol.
  • Ved at bruge Dataimport.

Du kan udbygge hitdataene med tilpassede data ved at overføre parametre til sidewebadressen eller ved at bruge Analytics-API'en, men der er en række årsager til, at dette ikke er den bedste fremgangsmåde. Disse er bl.a.:

• Udbygning af hitdataene kræver, at en erfaren udvikler skriver tilpasset kode.
  • Dataene er følsomme (f.eks. brugerdata), så du ønsker ikke at sende disse som ren tekst.
  • Der er en stor mængde data, så det er et meget stort arbejde at føje disse til hvert enkelt hit
  • Dataene er muligvis ikke tilgængelige på det tidspunkt, hvor hittet forekommer

Hvis du importerer data i asynkrone grupper, løses disse problemer.

Næste trin