[UA] Sobre Importació de dades

Obtenir una visualització unificada de les dades
Aquest article tracta sobre la importació de dades a Universal Analytics. Per obtenir informació sobre la importació de dades a Google Analytics 4, aneu a [GA4] Sobre Importació de dades.

Importació de dades permet penjar dades de fonts externes i combinar-les amb dades recollides amb Analytics. Un cop fet això, podeu utilitzar Analytics per organitzar i analitzar totes les dades de la manera que reflecteixin millor la vostra activitat empresarial.

Contingut d'aquest article:

Per què convé utilitzar Importació de dades

Si utilitzeu diverses eines i sistemes a la vostra empresa, Analytics us permet aplegar totes les dades i analitzar-les. Per exemple, podeu combinar les dades independents del sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM), de comerç electrònic i d'Analytics en una única visió completa de l'empresa.

Cada sistema empresarial que utilitzeu genera el seu propi magatzem de dades. El sistema CRM pot incloure informació com ara la taxa de fidelització del client, el valor del temps de vida i les seves preferències de productes. Si sou un editor web, és probable que la vostra eina de gestió de continguts emmagatzemi les dades de dimensions com ara l'autor i la categoria de l'article. Si teniu un negoci de comerç electrònic, segurament disposeu de catàlegs en què es descriuen els productes amb el preu, l'estil, la mida, etc. A més, si esteu llegint aquest article, vol dir que probablement utilitzeu Analytics per fer el seguiment del trànsit i del rendiment dels llocs web, de les aplicacions mòbils i d'altres dispositius. Normalment, aquestes dades són a la seva pròpia "sitja d'informació", totalment al marge de les dades de les altres sitges.

Importació de dades permet combinar les dades generades pels sistemes empresarials sense connexió amb les dades recollides en línia per Analytics. D'aquesta manera, les dades es poden organitzar i analitzar en una visualització unificada que permeti prendre decisions més adients en funció de les necessitats particulars de cada empresa. Per exemple, com a editor web, podríeu combinar les peticions de fitxer recollides per Analytics amb les dimensions de dades exportades pels sistemes CMS i CRM de l'empresa, i analitzar així les contribucions relatives dels autors al lloc web.

Tipus de dades que es poden importar

Importació de dades us permet penjar informació i integrar-la al compte d'Analytics en tres punts diferents de la recollida de dades i la cadena de tractament.

Importació de dades de petició

La importació de dades de petició us permet enviar dades de petició directament a Analytics, cosa que proporciona una alternativa a l'ús del codi de seguiment, de l'API Collection, dels SDK per a mòbils o de Measurement Protocol. Les peticions de fitxer importades s'afegeixen a la propietat d'Analytics abans d'aplicar cap tractament; per tant, algunes accions de tractament, com ara els filtres, podrien afectar les dades importades. Com que esteu important peticions de fitxer, aquestes dades es poden veure des de totes les visualitzacions d'informes per a aquesta propietat (tret que les filtreu específicament a les visualitzacions seleccionades).

Aquest tipus d'importació admet la pujada dels tipus de dades següents:

• Dades de reembossament: ajusteu els informes interns de comerç electrònic als d'Analytics important les dades de reembossament de comerç electrònic.

Importació de dades ampliada

La importació de dades ampliada complementa les dades que s'han recollit i tractat, o que s'estan tractant, per a les visualitzacions d'informes seleccionades. Normalment, aquestes dades ampliades s'emmagatzemen en una mètrica o dimensió personalitzada. En alguns casos, però, pot ser recomanable sobreescriure la informació predeterminada que ja s'havia recollit (per exemple, important la dimensió Font o Mitjà de la campanya).

Podeu penjar els tipus de dades següents:

• Dades d'usuari: creeu segments i llistes de remàrqueting que incorporin metadades d'usuari importades, com ara la taxa de fidelització o el valor del temps de vida del client.
  • Dades de campanya: amplieu i reutilitzeu els codis de campanya existents que no siguin de Google important les dimensions relacionades amb les campanyes publicitàries, com ara la font.
  • Dades geogràfiques: creeu regions geogràfiques personalitzades que us permetin generar informes sobre les dades d'Analytics i analitzar-les de la manera que millor s'ajusti a l'organització de la vostra empresa.
  • Dades de contingut: agrupeu el contingut utilitzant les metadades de contingut importades, com ara l'autor, la data de publicació i la categoria de l'article.
  • Dades de producte: obteniu millors estadístiques sobre els productes de marxandatge important les metadades de productes, com ara la mida, el color, l'estil o altres dimensions relacionades amb els productes.
  • Dades personalitzades: faciliten la importació de conjunts de dades personalitzats.

Importació de les dades de resum

Les dades de resum us permeten sumar les mètriques que heu penjat. Les dades de resum importades s'apliquen a les visualitzacions d'informes seleccionades un cop s'han tractat i agregat totes les dades recollides. Això pot ser útil quan rebeu dades per lots un cop s'han recollit les peticions de fitxer, ja que la importació de dades del resum us permet afegir o actualitzar la informació a mesura que està disponible.

Actualment, la importació de les dades de resum admet el tipus d'importació següent:

• Dades de costos: incloeu les dades de clics, de costos i d'impressions corresponents a xarxes publicitàries de tercers (que no són de Google) per tenir una visió més completa de la inversió en publicitat.

On es troba Importació de dades

Data import steps: select your account, then property, then click Data Import.
Accés a Importació de dades.

Per accedir a Importació de dades:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i aneu a la propietat en què voleu penjar les dades.
  3. A la columna PROPIETAT, feu clic a Importació de dades. Es mostra la pàgina Conjunts de dades.
  4. Seleccioneu un conjunt de dades existent o creeu-ne un de nou per emmagatzemar les dades importades.

Com funciona Importació de dades

La funció Importació de dades penja fitxers de text que continguin dades externes a la propietat d'Analytics. Normalment, aquesta informació s'exporta des d'una eina empresarial sense connexió (per exemple, un sistema CRM o CMS). En el cas d'un volum de dades no gaire gran, podríeu crear manualment el fitxer que vulgueu penjar en un editor de text o en un full de càlcul.

Importació de dades combina les dades fora de línia i les combina amb les dades de petició predeterminades que Analytics ha recollit dels llocs web, de les aplicacions mòbils i d'altres dispositius. Les dades importades permeten optimitzar els informes, els segments i els públics de remàrqueting de tal manera que reflecteixin les necessitats de la vostra empresa o organització. El resultat és una visió molt més completa i enriquida de l'activitat en línia i sense connexió dels usuaris.

Com es pengen les dades

Podeu penjar les dades seguint un d'aquests dos mètodes:

Les dades penjades s'afegeixen a les dades de la propietat ja recollides pel codi de seguiment de JavaScript, per l'SDK per a mòbils o per Measurement Protocol (o bé les modifiquen)

Com es combinen les dades importades obtingudes fora de línia amb les dades en línia

A l'hora de configurar la importació de dades, es crea un conjunt de dades, en el qual es defineixen una o diverses dimensions que s'utilitzaran com a clau. Importació de dades utilitza aquesta clau per cerca coincidències entre els valors de les dades penjades i els de les dades de petició recollides. La resta de dades importades que pengeu s'emmagatzemen a les mètriques o dimensions que definiu al conjunt de dades, i poden ser les predeterminades pel sistema o bé es poden personalitzar. Les dades importades es poden utilitzar en informes, en públics de remàrqueting i en altres eines d'Analytics, juntament amb les dades estàndard recollides pel codi de seguiment del lloc web, per l'SDK per a mòbils o per Measurement Protocol.

Importació enfront de la recollida

Desplegueu la secció de sota per saber alguns dels motius pels quals pot ser que vulgueu importar les dades en lloc de dependre de la recollida de les dades de petició. Avantatges d'Importació de dades enfront de la recollida de peticions de fitxer

Amb Analytics es poden recopilar dades de dues maneres:

• Enviant les peticions de fitxer recollides pel codi de seguiment de JavaScript, per l'SDK per a mòbils o per Measurement Protocol.
  • Mitjançant Importació de dades.

Tot i que les dades de les peticions de fitxer es poden ampliar amb dades personalitzades enviant paràmetres de l'URL de la pàgina o mitjançant l'API d'Analytics, hi ha diversos motius per no fer-ho, com ara els següents:

• Per ampliar les dades de les peticions de fitxer, cal que un desenvolupador expert escrigui el codi personalitzat corresponent.
  • Aquest tipus de dades són confidencials, com ara les dades d'usuari, de manera que no es poden enviar sense xifrar.
  • Com que la quantitat de dades és important, no és recomanable afegir-les a cada petició de fitxer.
  • És possible que les dades no estiguin disponibles quan es produeixi la petició de fitxer.

Importar les dades en lots asíncrons resol aquests problemes.

Passos següents

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!