Problemen met remarketing in Analytics oplossen

Als uw remarketingdoelgroep kleiner of groter is dan verwacht, volgt u de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Ervoor zorgen dat aan alle gebruiksvereisten is voldaan

Lees de servicevoorwaarden van Analytics en ga daarmee akkoord omdat ze mogelijk zijn gewijzigd.

Zorg ervoor dat u zich houdt aan het beleid inzake advertentiefuncties van Analytics.

Zorg ervoor dat u rechten voor bewerken heeft voor elke Analytics-property waarin u remarketing wilt inschakelen en doelgroepen wilt maken en bewerken.

Zorg ervoor dat uw AdWords-account aan uw Analytics-account is gelinkt.

Controleren of advertentiefuncties zijn ingeschakeld

Controleer als volgt of u de advertentiefuncties heeft ingeschakeld:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property waarvoor u deze functies wilt inschakelen.
  3. Klik in de kolom Property op Trackinginfo en klik vervolgens op Gegevensverzameling.
  4. Stel onder Gegevens verzamelen voor advertentiefuncties het volgende in:
    • Als u remarketing wilt inschakelen, stelt u Remarketing en Rapportagefuncties voor advertenties in op AAN.
    • Als u alleen de Rapportagefuncties voor advertenties wilt inschakelen, stelt u alleen Rapportagefuncties voor advertenties in op AAN.
Als uw remarketingdoelgroep alleen gebruikers voor Display verzamelt (en niet voor Zoeken), zorg er dan voor dat Remarketing is ingesteld op AAN. Als dit is uitgeschakeld, kan uw doelgroep nog steeds gebruikers voor Display verzamelen als u a) uw trackingcode handmatig heeft geüpdatet om Rapportagefuncties voor advertenties te ondersteunen of b) Rapportagefuncties voor advertenties heeft ingesteld op AAN.

De geschatte doelgroepgrootte controleren

Controleer als volgt de geschatte doelgroepgrootte:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Navigeer naar het account en de property waarvoor u de advertentiefuncties heeft ingeschakeld.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Remarketing > Doelgroepen.
  4. Klik in de lijst van doelgroepen op de naam van de doelgroep.
  5. Klik naast Doelgroep definiëren op Bewerken.
  6. Controleer de waarde onder Gebruikers in de afgelopen 7 dagen.

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u de schatting vergelijkt met de werkelijke grootte in AdWords:

• Historische gegevens zijn niet representatief voor toekomstig gedrag. De functie Geschatte grootte is alleen bedoeld om een indruk te krijgen van het aantal gebruikers op uw website dat voldoet aan de criteria die u voor uw lijst heeft gedefinieerd. Deze schatting is gebaseerd op historische gegevens en niet op de daadwerkelijke gegevens die uw site in de toekomst ontvangt. Daarom verwachten we niet dat deze schatting exact overeenkomt met de grootte van uw doelgroep in AdWords.
  • Schattingen zijn gebaseerd op de afgelopen zeven dagen. Deze schatting is gebaseerd op het aantal unieke gebruikers in de afgelopen zeven dagen dat voldoet aan uw doelgroepcriteria. Analytics probeert de lijst aan te vullen met gegevens van 30 dagen, ook al staan op uw lijst aanvankelijk minder gegevens dan de door Analytics geschatte aantallen. Na verloop van tijd, wanneer de AdWords-lijst langer dan zeven dagen actief is, bevat de lijst mogelijk meer gebruikers dan geschat, afhankelijk van de duur van het lidmaatschap. Wanneer u de lengte van de lijst vergelijkt met de schatting van Analytics, kunt u de periode in AdWords eventueel inkorten tot de afgelopen zeven dagen.
  • Advertentiecookies zijn een vereiste voor remarketing. Niet alle unieke gebruikers die zijn opgenomen in de schatting van Analytics, hebben de cookies die nodig zijn om te worden opgenomen in de remarketinglijst van AdWords. Aangezien de remarketingfunctie gebruikmaakt van zowel directe cookies als cookies van derden, worden gebruikers die deze cookies niet hebben, niet opgenomen in uw remarketinglijst.
  • Zorg ervoor dat u gegevensverzameling voor remarketing heeft ingeschakeld. U kunt gegevensverzameling inschakelen in Analytics-beheer, of door de trackingcode aan te passen voor uw site of app. Meer informatie

Uw remarketingstrategie aanpassen

Als het aantal gebruikers op uw lijst lager is dan verwacht, kunt u uw doelgroep verbreden. U kunt bijvoorbeeld gebruikers toevoegen die andere pagina's hebben bezocht, andere acties hebben voltooid of die zich in andere geografische gebieden bevinden.

Als Analytics een aanzienlijk hogere schatting geeft dan het daadwerkelijke aantal dat AdWords op de lijst weergeeft, controleert u de Analytics-gegevens om te kijken of het gebruikersgedrag onlangs is veranderd, waardoor er minder gebruikers aan de betreffende lijst worden toegevoegd. U kunt eventueel uw remarketingstrategie afstemmen op deze gedragsveranderingen.