Om remarketingmålgrupper i Analytics

Vekk ny interesse hos målgruppene som har stor sannsynlighet for å fullføre konverteringer.

En remarketingmålgruppe er en liste med informasjonskapsler eller annonserings-ID-er for mobil som representerer en gruppe brukere du vil vekke ny interesse hos, fordi det er stor sannsynlighet for at de gjennomfører konverteringer. Du oppretter remarketingmålgrupper basert på brukeratferd på nettstedet ditt eller i appen din, og bruker deretter disse målgruppene som grunnlag for remarketingkampanjer i annonsekontoene dine, for eksempel Google Ads og Display & Video 360.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Identifiser atferd

Du kan bruke brede atferdskriterier, som bare det å starte en økt på nettstedet ditt eller åpne appen din, eller du kan bruke smalere kriterier, eksempelvis interesse for bestemte produkter.

Du kan for eksempel lage hver av de følgende remarketingmålgruppene og målrette mot brukerne i målgruppene med følgende typer annonser.

Målgruppekriterier Annonsetype
Brukerne som har sett på detaljsidene for produkter, men som ikke har lagt disse varene i handlekurven Annonser for varene de ikke har lagt i handlekurven
Brukerne som har lagt varer i handlekurven, men som ikke har fullført kjøpene Annonser med en rabattkode for varene i handlekurven
Brukerne som har kjøpt varene X og Y Annonser for den relaterte varen Z

Når en brukers atferd oppfyller kriteriene du har angitt, inkluderes den tilknyttede informasjonskapselen eller annonserings-ID-en for enheter i målgruppen. Når noen av brukerne med disse informasjonskapslene eller ID-ene senere besøker nettsteder i Google Displaynettverk eller bruker Google Søk, kvalifiserer de for å se en av remarketingannonsene dine hvis du vinner annonseauksjonen.

Etter hvert som du gjør deg kjent med remarketing, kan du skreddersy reklamene dine og ta i bruk gode fremgangsmåter for remarketing.

Oversikt over oppretting og bruk av remarketingmålgrupper

Du kan bruke remarketingmålgrupper i Google Ads og Display & Video 360. Google Ads-integreringen er tilgjengelig for alle Analytics-kontoer. Display & Video 360-integrasjonen er bare tilgjengelig for Google Analytics 360-kontoer.

For å opprette en remarketingmålgruppe angir du hvilken annonseringskonto du vil bruke, og angir deretter målgruppekriteriene.

Når du skal angi kriteriene for målgruppen, kan du:

• velge blant forhåndskonfigurerte målgruppedefinisjoner
  • oppretting nye målgruppedefinisjoner
  • importere et segment

Når du lagrer en målgruppe, blir den tilgjengelig i annonseringskontoen du oppga, og du kan bruke den i remarketingkampanjene du administrerer.

For å bruke en målgruppe i Google Ads må du legge den til i minst én av annonsegruppene dine.

Hvis du vil bruke en remarketingmålgruppe i mer enn én Google Ads-konto, knytter du Analytics-området ditt til en Google Ads-managerkonto og deler deretter remarketinglister. Hvis du vil bruke målgruppen i flere enn én Google Marketing Platform-konto, må du opprette listen for hver av de tilknyttede kontoene.

Google Ads-integrering

Gjennom integreringen med Google Ads får du tilgang til ekstra alternativer i tillegg til standard remarketing i Google Ads.

• Lag remarketinglister basert på Google Analytics-data. Bygg målgrupper fra verdier og dimensjoner i Analytics (f.eks. Varighet for økt, By og Målfullføringer), og engasjer brukere som utfører en bestemt serie handlinger på nettstedet ditt (f.eks. brukere som besøkte produktside A og deretter klikket på knappen «Legg til i handlekurv»).
  • Slå på remarketing med en enkel administratorinnstilling i Analytics. Du trenger ikke å gjøre flere kodeendringer eller legge til flere remarketing-tagger på nettstedet ditt.

En remarketingmålgruppe må inneholde minst hundre unike informasjonskapsler for at annonser skal bli vist til målgruppen i Google Displaynettverk. Remarketinglister for søkeannonser må inneholde minst tusen unike informasjonskapsler. Disse minimumskravene til informasjonskapsler er identiske for sporingspikslene for Google Ads og Analytics.

Remarketing-tagger for Google Ads kontra sporingskode for Analytics og dataimportering

Remarketing-taggen for Google Ads og sporingskoden for Analytics må implementeres på ulike måter, og de brukes for å samle inn ulike data. Analytics har også en funksjon for dataimportering, og dermed kan du importere en rekke ulike tilleggsdata utover dem du samler inn med sporingskoden.

I Google Ads setter du sammen remarketinglister av dataene som samles inn av remarketing-taggen. I Analytics oppretter du remarketingmålgrupper av dataene du har i Analytics. Du kan kombinere disse listene og målgruppene i en Google Ads-konto som er knyttet til en Analytics-konto.

Google Ads-kontoen Analytics-kontoen
Nettsteder: Du genererer en ekstra remarketing-tag for nettsteder, og legger den til på nettsidene dine.

Apper: Du genererer en remarketing-ID for apper, og legger den til i appen din.

Finn ut mer
Nettsteder: Du bruker den nåværende Analytics-sporingskoden, og slår på remarketing i områdeinnstillingene for Analytics.

Apper: Du endrer sporingskoden du har lagt inn i appen din.

Finn ut mer
Du kan lage remarketinglister ved å ta utgangspunkt i følgende regler:

Nettsteder:
  • Besøkende på en side
  • Besøkende på en side som ikke har besøkt en annen side
  • Besøkende på en side som også har besøkt andre sider
  • Besøkende på en side på bestemte datoer
  • Besøkende på en side med en bestemt tag
Apper:
  • Alle brukere av en app
  • Personer som har eller ikke har brukt en app i det siste
  • Personer som bruker spesifikke versjoner av en app
  • Personer som har utført bestemte handlinger i en app
Du kan opprette remarketingmålgrupper på grunnlag av hvilke som helst av Analytics-dataene dine, deriblant:
  • Alle standard Analytics-data
  • Data som er importert fra tilknyttede Google Ads-kontoer
  • Data som er importert fra tilknyttede Google Marketing Platform-kontoer
  • Data som er importert via dataimportering (f.eks. CRM-data, metadata for produkter og tilpassede data)
Remarketinglistene er integrert i Google Ads. Remarketingmålgrupper er integrert i Analytics, og deles automatisk med én enkelt tilknyttet Google Ads-konto.
Informasjonskapslene for annonsering angis av Google Ads-tagger.
Hvis for eksempel en bruker uten informasjonskapsel for annonsering kommer til et nettsted med remarketing-taggen for Google Ads, blir informasjonskapselen for annonsering lagt inn, og brukeren blir lagt til i listen.
Informasjonskapslene for annonsering leses av taggene for Analytics-sporingskoden.
Hvis for eksempel en bruker uten informasjonskapsel for annonsering kommer til et nettsted med Analytics-sporingskoden for remarketing, blir ikke informasjonskapselen for annonsering lagt inn, og brukeren blir ikke lagt til i listen.
Du kan bruke remarketinglister i Display- og Søkenettverket. Du kan bruke remarketingmålgrupper i Display- og Søkenettverket.

Fremgangsmåten videre

1. Slå på annonseringsfunksjonene i Analytics.
  2. Finn ut hvordan du lager remarketingmålgrupper.
Remarketinglister for søkeannonser med Analytics