Tietoja Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöistä

Todennäköisesti konversion tuottavien yleisöjen mielenkiinnon herättäminen uudelleen

Uudelleenmarkkinointiyleisö on evästeiden tai mobiilimainostunnusten luettelo, joka edustaa konversioita todennäköisesti tuottavaa käyttäjäryhmää. Luot uudelleenmarkkinointiyleisöjä sivustosi tai sovelluksesi käyttäjien käyttäytymisen perusteella. Tämän jälkeen voit luoda näiden yleisöjen pohjalta esimerkiksi Google Ads‑ ja Display & Video 360 ‑mainostilien uudelleenmarkkinointikampanjoita.

Tässä artikkelissa:

Käyttäytymisen tunnistaminen

Voit käyttää laajaa käyttäytymisehtoa, kuten istunnon aloittamista sivustollasi tai sovelluksen avaamista. Ehto voi olla myös rajatumpi, kuten vuorovaikutus tietyn tuotteen kanssa.

Voit esimerkiksi halutessasi luoda kaikki seuraavat uudelleenmarkkinointiyleisöt ja näyttää seuraavan kaltaisia mainoksia niiden käyttäjille:

Yleisöön liittyvät ehdot Mainostyyppi
Käyttäjät, jotka tarkastelivat tuotesivuja, mutta eivät lisänneet kyseisiä tuotteita ostoskoriin. Mainoksia tuotteista tai palveluista, joita ei lisätty ostoskoriin
Käyttäjät, jotka lisäsivät tuotteita tai palveluita ostoskoriin, mutta eivät viimeistelleet ostotapahtumaa. Mainoksia, joissa on alennuskoodi ostoskorin tuotteita tai palveluita varten.
Käyttäjät, jotka ostivat tuotteet X ja Y. Mainoksia samankaltaisesta tuotteesta Z.

Kun käyttäjän käyttäytyminen täyttää määrittämäsi ehdot, hänelle lisätään siihen liittyvä eväste tai laitteen mainostunnus. Jos käyttäjä, jolla on tällainen eväste tai laitteen mainostunnus, vierailee myöhemmin Google Display ‑verkoston sivustoilla tai käyttää Google-hakua, hänelle voidaan näyttää jokin uudelleenmarkkinointimainoksistasi (jos voitat mainoshuutokaupan).

Kun opit käyttämään uudelleenmarkkinointia tehokkaasti, voit räätälöidä mainosmateriaalejasi ja hyödyntää niissä uudelleenmarkkinoinnin parhaita käytäntöjä.

Yleiskatsaus uudelleenmarkkinointiyleisöjen luomiseen ja käyttämiseen

Voit käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjä Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä. Google Ads ‑integrointi on käytettävissä kaikissa Analytics-tileissä. Display & Video 360 ‑integrointi on käytettävissä vain Google Analytics 360 ‑tileissä.

Jos haluat luoda uudelleenmarkkinointiyleisön, ilmoita mainontatili, jota haluat käyttää, ja määritä yleisön ehdot.

Voit määrittää yleisön ehdot seuraavasti:

• Valitse jokin valmiiksi määritetyistä yleisömäärityksistä.
  • Luo uusi yleisömääritys.
  • Tuo segmentti.

Yleisö on tallentamisen jälkeen käytettävissä määrittämälläsi mainontatilillä, ja voit käyttää sitä kyseisellä tilillä hallinnoimissasi uudelleenmarkkinointikampanjoissa.

Jotta voit käyttää yleisöä Google Adsissa, sinun on lisättävä se vähintään yhteen mainosryhmään.

Jos haluat käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöä usealla Google Ads ‑tilillä, linkitä Analytics-verkko-omaisuutesi Google Ads ‑hallinnoijan tiliin ja jaa uudelleenmarkkinointiluettelot. Jos haluat käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöä useammassa kuin yhdessä Google Marketing Platform ‑tilissä, sinun on luotava luettelo uudelleen kullekin linkitetylle tilille.

Google Ads ‑integrointi

Google Ads ‑integrointi tarjoaa käyttöösi joitakin lisäominaisuuksia, joilla voit muokata Google Adsin tavallista uudelleenmarkkinointia. Tällöin voit

• luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita Analytics-tietojen pohjalta. Voit koota yleisöjä käyttämällä apuna Analytics-tietoja ja ulottuvuuksia (esim. Istunnon kesto, Kaupunki ja Tavoitteen toteutumiset). Voit myös kohdistaa mainontaa käyttäjiin, jotka suorittavat sivustollasi määrätyn toimintosarjan (esimerkiksi käyttäjät, jotka kävivät tuotesivulla A ja klikkasivat sitten Lisää ostoskoriin ‑painiketta).
  • ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön Analyticsissa järjestelmänvalvojan asetusten kautta. Sinun ei tarvitse tehdä koodimuutoksia tai lisätä uusia uudelleenmarkkinointitunnisteita sivustollesi.

Uudelleenmarkkinointiyleisössä on oltava vähintään 100 yksilöllistä evästettä, jotta Google Display ‑verkosto näyttää mainoksia kyseiselle yleisölle. Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloissa on oltava vähintään 1 000 yksilöllistä evästettä. Nämä samat evästeiden vähimmäisvaatimukset koskevat myös Google Adsin ja Analyticsin seurantakuvapisteitä.

Google Adsin uudelleenmarkkinointitagien vertailu Analyticsin seurantakoodin ja tietojen tuonnin kanssa

Google Adsin uudelleenmarkkinointitagi ja Analyticsin seurantakoodi otetaan käyttöön eri tavoin, ja myös niiden avulla kerättävät tiedot poikkeavat toisistaan. Analyticsissa käytettävissäsi on tietojen tuonti, jonka avulla voit tuoda monenlaisia lisätietoja seurantakoodilla kerättyjen tietojen lisäksi.

Google Adsissa uudelleenmarkkinointiluettelot luodaan uudelleenmarkkinointitagin keräämistä tiedoista. Analyticsissa luot uudelleenmarkkinointiyleisöt mistä tahansa Analyticsin tiedoista. Voit yhdistää molemmat tiedot Analytics-tiliin linkitetyllä Google Ads ‑tilillä.

Google Ads Analytics
Verkkosivustot: Luot ylimääräisen uudelleenmarkkinointitagin verkkosivustoille. Tämän jälkeen lisäät ylimääräisen tagin verkkosivuillesi.

Sovellukset: Luot uudelleenmarkkinointitunnuksen sovelluksille. Tämän jälkeen lisäät tunnuksen sovellukseesi.

Lisätietoja
Verkkosivustot: Käytät olemassa olevaa Analytics-seurantakoodia ja otat uudelleenmarkkinoinnin käyttöön Analytics-sivustosi asetuksista.

Sovellukset: Muokkaat sovellukseesi lisättyä seurantakoodia.

Lisätietoja
Voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita seuraavien sääntöjen mukaan:

Verkkosivustot:
  • Sivun vierailijat
  • Sivun vierailijat, jotka eivät käyneet toisella sivulla
  • Sivun vierailijat, jotka kävivät myös toisella sivulla
  • Sivun vierailijat tiettyinä päivämäärinä
  • Sivun vierailijat tietyllä tagilla
Sovellukset:
  • Kaikki sovelluksen käyttäjät
  • Henkilöt, jotka käyttivät tai eivät käyttäneet sovellusta viime aikoina
  • Henkilöt, jotka käyttävät sovelluksen tiettyä versiota
  • Henkilöt, jotka suorittivat tiettyjä toimia sovelluksessa
Voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä esimerkiksi seuraavien Analytics-tietojen perusteella:
  • Kaikki Analyticsin oletustiedot
  • Linkitetyiltä Google Ads ‑tileiltä tuodut tiedot
  • Linkitetyiltä Google Marketing Platform ‑tileiltä tuodut tiedot
  • Tietojen tuonnin kautta tuodut tiedot (esim. asiakassuhdehallinnan tiedot, tuotteen metatiedot tai omat tiedot)
Uudelleenmarkkinointiluettelot ovat Google Adsille ominaisia. Uudelleenmarkkinointiyleisöt ovat Analyticsille ominaisia, ja ne jaetaan automaattisesti yhden linkitetyn Google Ads ‑tilin kanssa.
Google Ads ‑tagit asettavat mainosevästeet.
Esimerkki: Käyttäjä, jolla ei ole mainosevästettä, saapuu sivustolle, jolla on Google Adsin uudelleenmarkkinointitagi. Tämän seurauksena käyttäjälle asetetaan mainoseväste ja hänet lisätään uudelleenmarkkinointiluetteloon.
Analytics-seurantakoodin tagit lukevat mainosevästeitä.
Esimerkki: Käyttäjä, jolla ei ole mainosevästettä, saapuu sivustolle, jolla on Analyticsin uudelleenmarkkinointia käyttävä seurantakoodi. Käyttäjälle ei aseteta mainosevästettä, eikä häntä lisätä luetteloon.
Voit käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloita Display‑ ja hakuverkostoissa. Voit käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjä Display‑ ja hakuverkostoissa.

Seuraavat vaiheet

1. Ota mainontaominaisuudet käyttöön Google Analyticsissa.
  2. Perehdy uudelleenmarkkinointiyleisöjen luomiseen.
Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot ja Analytics