Liikkuminen Analyticsissa

Tutustu Analytics-raportin tärkeimpiin ominaisuuksiin ja toimintoihin.

Eikö Analytics ole vielä tuttu? Tämän käyttöliittymän kartan ja alla olevien numeroitujen osioiden avulla voit tutustua tärkeimpiin raportointityökaluihin ja ‑toimintoihin.

Raportoinnin käyttöliittymän kartta

Huom. Joidenkin Analyticsin ominaisuuksien ja sivujen käyttö edellyttää tiettyjä käyttöoikeuksia. Lisäksi jotkin ominaisuudet ovat ainoastaan 360-käyttäjien käytettävissä. Et siis välttämättä näe kaikkia tässä kuvattuja elementtejä tai ominaisuuksia.

Artikkelin aiheet:
Navigation links

Analyticsin jokaisen sivun yläosassa on navigointipolun linkkejä, joista pääset käsiksi niihin Google Marketing Platformin organisaatioihin ja tuotetileihin sekä Analytics-tileihin, ‑verkko-omaisuuksiin ja ‑näkymiin, jotka on yhdistetty nykyisiin kirjautumistietoihisi.

• Organisaatio edustaa yritystäsi Google Marketing Platformissa, ja sitä käytetään myös yrityksesi tuotetilien ja käyttäjien ylläpitoon. Lisätietoja
  • Tuotetilit ovat muita Google Marketing Platform ‑tuotetilejä, kuten Tag Manager ja Optimize.
  • Tili on Analyticsin käyttöpaikka ja organisaation ylin taso tuotteessa.
  • Verkko-omaisuus on verkkosivusto, mobiilisovellus tai laite (esimerkiksi kioski tai myyntipistelaite). Tilillä voi olla yksi tai useampi verkko-omaisuus.
  • Näkymä on raporttien sijaintipaikka eli verkko-omaisuuden tietojen määritetty näkymä.

Lue lisätietoja tileistä, verkko-omaisuuksista ja näkymistä.

Hakukentän avulla voit etsiä Analyticsista raportteja ja ohjeita sekä esittää kysymyksiä.

Sivun alkuun

2 Diagnostiikka ja Google-tilit

Voit myös katsella jokaisella Analyticsin sivulla ilmoituksia ja diagnostiikkaviestejä sekä ylläpitää Analyticsin käyttäjäasetuksia ja Google-tilejäsi.

• Klikkaamalla kuvaketta  näet kaikki Analyticsin automaattisen diagnostiikan luomat viestit.
  • Klikkaa , jos haluat muuttaa käyttäjäasetuksia, lähettää palautetta Googlelle tai käyttää Analyticsin ohjeita.
  • Klikkaa , jos haluat tarkistaa Google-tilisi asetukset tai kirjautua ulos Analyticsista.
Sivun alkuun

3 Raporttien välillä siirtyminen

Tässä osiossa voit käyttää kaikkia raporttejasi.

Analyticsin ohjekeskuksessa on viittauksia esimerkiksi seuraavanlaisiin raportteihin: Hankinta > Kaikki liikenne. Tällä tiivistetyllä esityksellä tarkoitetaan Kaikki liikenne ‑raporttia, joka sijaitsee Hankinta-luokassa.

Sivun alkuun

4 Toimintopalkki

Toimintopalkki näkyy Analyticsin raporttien yläosassa. Toimintopalkki sisältää raportin otsikon, otosprosentin, linkin Tiedot-paneeliin sekä toiminnot, jotka koskevat koko raporttikokonaisuutta.

• Otosprosentti ilmaisee, kuinka monta prosenttia valitun ajanjakson istunnoista sisältyy raporttiin. Voit vaihtaa pienen otoskoon (lyhyempi vasteaika, mutta alhaisempi tarkkuus) ja suuren otoskoon (suurempi tarkkuus, mutta hitaampi vasteaika) välillä.
  • Klikkaa Tallenna tallentaaksesi raportin nykyiset määritykset.
  • Klikkaa Vie, jos haluat viedä raportin dataa muihin sovelluksiin, kuten Exceliin.
  • Valitsemalla Jaa voit jakaa raportin, vaikkei vastaanottajilla olisi Analytics-tilejä.
  • Klikkaa Automaattiseuranta, jos haluat avata Automaattiseuranta-paneelin. Paneelissa näet dataan perustuvia vinkkejä, jotka on luotu Analyticsin koneoppimisen avulla, ja voit tehdä dataa koskevia kyselyjä luonnollisella kielellä.
Sivun alkuun

5 Segmenttien lisääminen ja ajanjakson määrittäminen

All segments

Segmentti on Analytics-datan osajoukko. Lisäämällä raporttiin segmenttejä voit vertailla erilaisia tietojen osajoukkoja.

• Valitsemalla + Lisää segmentti voit lisätä aiemmin luotuja segmenttejä tai luoda uusia.
  • Voit muokata, kopioida tai poistaa segmentin klikkaamalla sitä. (Järjestelmän oletussegmenttien muokkaaminen ei ole mahdollista.)

Päivämäärävalitsimen avulla voit muuttaa raportin ajanjaksoa ja valita ajanjaksoja vertailua varten.

Sivun alkuun

6 Raporttien välilehdet

Explorer tab

Tietosi näkyvät Analyticsin raporteissa yhdellä tai usealla välilehdellä, joten voit tarkastella kyseisiä tietoja useissa näkymissä mutta yhdessä paikassa. Useimmissa vakioraporteissa on Tutki-välilehti. Siinä on yleensä kaksi osaa: kaavio tiedoista valitulta ajanjaksolta ylhäällä ja tietotaulukko alla. Joissakin raporteissa on lisävälilehtiä, kuten Yleiskatsaus ja Kartan peittokuva.

Välilehden tunnisteen alla olevien tietoryhmälinkkien avulla voit määrittää datataulukossa näytettävät tiedot (kuten Yhteenveto, Sivuston käyttö ja Tavoiteryhmä 1).

Sivun alkuun

7 Kaavio

Useimpien Tutki-välilehtien yläosassa on graafinen näkymä tiedoistasi. Kaavion valintoja:

• Kaavion tietojen valitsin: Muuta tietoja, jotka esitetään kaavionäkymässä. Voit verrata kahta kaavion tietoa (esim. Istunnot vs. Välitön poistuminen prosenteissa). Valitsin sijaitsee tietoryhmälinkkien alapuolella.
  • Kaavion ajanjakso ‑painikkeilla voit vaihtaa kaavion ajanjakson. Valittavia vaihtoehtoja ovat päivä, viikko ja kuukausi. Painikkeet sijaitsevat kaavion tietojen valitsimen oikealla puolella.
  •  Kaavion tyyppi ‑painikkeilla voit muuttaa kaavion näyttötapaa. Vaihtoehdot ovat viivakaavio ja liikekaavio. Painikkeet sijaitsevat kaavion aikamäärepainikkeiden vieressä.
  • Klikkaamalla voit avata Muistiinpanot-vetopaneelin. Voit tehdä muistiinpanon suoraan raporttiin. Tämä valinta sijaitsee välittömästi kaavion aika-akselin alapuolella.
Kun muistiinpanon kirjoittaja poistaa Google-tilinsä, hänen Analytics-näkymiin lisäämänsä muistiinpanot poistetaan riippumatta siitä, ovatko ne yksityisiä vai jaettuja.
Sivun alkuun

8 Datataulukko

Tiedot näkyvät Tutki-välilehden alaosassa taulukkomuodossa. Ensisijainen ulottuvuus ja näytettävät tiedot vaihtelevat Tutki-välilehdellä valitun raportin tyypin ja tietoryhmän mukaan.

Tietotaulukon toimintoja:

• Ensisijainen ulottuvuus ‑linkit: Muuta raportin ensisijaista ulottuvuutta.
  • Valitse rivit ‑painike: Lisää valitsemasi rivit kaavioon.
  • Toissijainen ulottuvuus ‑valikko: Lisää toinen ulottuvuus raporttiin.

Jos haluat poistaa toissijaisen ulottuvuuden, klikkaa ulottuvuussarakkeen otsikossa näkyvää X-merkkiä.

• Lajittelutyyppi-valikosta voit muuttaa tietotaulukon rivien järjestystä. Vaihtoehdot ovat seuraavat:
    • Oletus: Aakkosnumeerinen peruslajittelu. Oletusjärjestys on suurimmasta pienimpään. Voit muuttaa järjestystä klikkaamalla sarakkeen otsikkoa.
    • Absoluuttinen muutos ‑vaihtoehto lajittelee ajanjakson vertailutiedot muutoksen määrän mukaan absoluuttisten arvojen sijaan.
    • Painotettu-vaihtoehto lajittelee prosenttitiedot tärkeysjärjestyksessä numerojärjestyksen sijaan.
  • Haku-toiminnon avulla voit nähdä vain hakutermiäsi vastaavat rivit. Valitsemalla tehostettu voit määrittää monimutkaisempia suodattimia.
  • Taulukon näyttö ‑painikkeilla voit muuttaa tietotaulukon näyttötapaa. Vaihtoehdot:
    • Data graph button icon Data näyttää datan taulukkonäkymässä. Tämä on oletusarvoinen näyttötapa.
    • Percentage graph button icon Prosentti näyttää ympyrädiagrammin, jossa näkyy valitun tiedon osuus kokonaisuudesta.
    • Performance graph button icon Kehitys näyttää vaakasuuntaisen pylväskaavion, jossa näkyy valitun tiedon suhteellinen kehitys.
    • Comparison graph button icon Vertailu näyttää pylväskaavion, jossa näkyy valittujen tietojen kehitys suhteessa sivuston keskiarvoon.
    • Term cloud button icon Termipilvi näyttää visuaalisen esityksen avainsanojen tehokkuudesta (ei käytettävissä kaikissa raporteissa).
    • Pivot graph button icon Pivot järjestää taulukon tiedot uudelleen joissakin raporteissa siirtämällä Pivot-taulukon datan toiseen ulottuvuuteen.

Seuraavassa on joitakin muita valintoja, jotka eivät näy tämän artikkelin alussa olevassa käyttöliittymän kartan kuvassa:

• Sivutusvalinnat: muuta näytettävien rivien määrää, siirry tietylle tietosivulle tai navigoi sivu kerrallaan käyttämällä tietotaulukon alapuolella olevia valintoja.
  • Päivitä raportti -linkki: päivitä raportissa näkyvät tiedot klikkaamalla linkkiä sivun alareunassa luontipäivämäärän vieressä.

Tietotaulukon tulkitseminen ja käyttäminen

Taulukon ensimmäinen sarake on ensisijainen ulottuvuus. Tiedot ryhmitellään tämän sarakkeen mukaan. Jos valitset toissijaisen ulottuvuuden, se näkyy seuraavassa sarakkeessa ja ryhmittelee tietojasi edelleen. Loput taulukon sarakkeet ovat valittuihin ulottuvuuksiin liittyviä tietoja.

Voit suorittaa esimerkiksi seuraavia toimintoja suoraan taulukossa:

• Valitse rivi valitsemalla kyseisen rivin edessä näkyvä valintaruutu. Sen jälkeen voit esittää valitut rivit kaavionäkymässä käyttämällä Valitse rivit -painiketta.
  • Vie hiiri päälle ? -kuvakkeen sarakkeen tunnisteessa, niin näet kyseisen ulottuvuuden tai tiedon määritelmän.
  • Lajittele taulukko sarakkeen mukaan klikkaamalla sarakkeen otsikkoa. Huomautus: tämä on yksinkertainen ASCII-koodin mukainen lajittelu. Voit tehdä monimutkaisemman lajittelun käyttämällä Lajittelutyyppi-painiketta.
Sivun alkuun